Zdravje (voda, hrana ipd.) v Maroku
Zivjo!
To vprasanje sem sicer ze postavila v povezavi z enim drugim, a je ocitno ostalo spregledano, zato ga postavljam se enkrat.
Za vse, ki ste ze potovali po Maroku:
– ste se kaj cepili?
– kaksna zdravila ste vzeli s sabo?
– ste imeli kaksne tezave s prebavo ali kaksne druge zdravstvene tezave?
Kakrsenkoli nasvet ali posebno opozorilo v zvezi s tem bo zelo dobrodosel!
HVALA vam ze vnaprej!
Lepo se imejte, kjerkoli ze ste.
V Maroku sem potoval v mesecu oktobru. Cepljenja niso potrebna. Voda ustekleničena. Kar se tiče hrane pa, odvisno kakšen želodec imaš, nekateri katere sva srečevala so imeli rahle težave z drisko. S punco sva jedla vse kar je bilo kuhanega pečenega, cvrtega…se pravi toplotno obdelanega, pa ni bilo nobenih težav. Hrani, ki ni toplotno obdelana in katera se ne da olupiti se pa že v pravilu izogibam.
Hrano generalno zelo priporočam, še posebej slaščice!!
LP
Lesi
Pripravi želodec za njihovo hrano! Meni je odlična.
Če greš poceni varianto, se včasih malo obrni stran ampak ni panike. Če boš videla, kako jo pripravljajo. Ko kupuješ vodo, malo pazi. Včasih jo prodajajo ustekleničeno, ki pa ni originalna. Sam tega nisem doživel, sem pa slišal omembe. Malo sproti poglej, če je v steklenici motna in če je pokrovček originalno zaprt. Ampak ni ravno panike.
V dražjih restavracijah pa ne vem.
Drugače stvari tam funkcionirajo, ni panike. Primerno je tudi za manj izkušene potepuhe.
Edino, kar je motilo (mene ne), bil sem s 3 deklicami, je bilo to, da so jih domačini malo osvajali. Nikoli pa niso bili nasilni, še posebej če smo bili skupaj.
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.