Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zdraviliško zdravljenje?

zdraviliško zdravljenje?

živjo,

je kdo v preteklih 3 mesecev bil v toplicah po rekonstrukciji križne vezi? In sicer me zanima, če ste bili takoj po operaciji (v času 6h tednov po operaciji) ali šele po 5., 6. tednu? Pred dvema letoma sem sama že bila na zdravljenju (po 6. tednu), takrat so fizioterapevti govorili, da bo v prihodnje verjetno možno tako zdravjenje samo takoj po operaciji.
V februarju bom imela ponovno rekonstrukcijo in me zanima, kakšna je trenutna situacija;) Hvala za odgovore!

lp

Zdravniki so za to, da operirajo, se menijo s pacienti in odločajo o njihovem zdravljenju. Tu mnenje fiziotarepov ne šteje nič! Oni so dolžni izvajati s teboj vaje, ki so ti predpisane po protokolu (niso vse vaje primerne za vse težave).
Čim je operacija mimo, tvoj zdravnik poda prošnjo na Zavod. Komisija odloči (v podobnih primerih kot ga imaš ti, večkrat pozitivno). V toplice greš pač v okviru časa, ko ti bo še koristilo. Datum dobiš, čim je frej v toplicah.

Želim ti, da bi dobila za Laško. Kdo te bo pa operiral?

Morski galeb, sprašujem zato, ker smo se malo s fizioterapevti takrat pogovarjali in so rekli, da naj bi Zavod zaradi varčevanja odobril zdravljenje v toplicah le takoj po operaciji. No, saj verjetno se to ni zgodilo in je vse po starem. Ker v večini primerov tudi ortopedi/kirurgi na odpustnici napišejo da je priporočeno zdraviliško zdravljenje po 6. tednov (vsaj takrat so pri meni)

Po prvi operaciji sem bila na zdravljenju v Šmarjeških toplicah, kjer je za rehabilitacijo po rekonstrukciji LCA res super. Kako pa je v Laškem? Operiral pa me bo dr. Stražar, Ortopedska klinika Lj.

lp!

POZDRAVLJENI!

Vprašala bi za katero zdravilišče je po vaših izkušnjah najboljše v Sloveniji in katero se priporoča
po končanem zdravljenju (kemoterapija, obsevanje, operacija ) adenokarcinoma na črevesju!
Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close