Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zdravila na potovanju

zdravila na potovanju

Hej mene pa nekaj zanima…Vsi “trobijo” kako je potrebno pred odhodom v tujino obiskat osebnega zdravnika, da ti predpiše to pa ono, da ti da pribor za injiciranje s pojasnilom oziroma pismom, pa ne vem kaj še vse, ko pa prideš po vse to te samo debelo gledajo in domov oddideš praznih rok. Sedaj me pa zanima: ali ti zdravniki morajo predpisat določena zdravila (antibiotike) za na pot ali je to odvisno od njihove dobre volje.

Lep dan :)))

Na strani Inštituta za varovanje zdravja imaš seznam držav, kjer za vsako državo posebej piše, za tkar se mora cepiti, za kaj je priporočljivo in kaj je samo posel – prepričajo te, da se cepiš

http://www.sigov.si/ivz

lp

bv

najprej en lep pozdrav

Moje iskušnje ko sem odšel na trimesecno potovanje, da sem se oglasil pri osebnem zdravniku mu razlozil zakaj gre in mi predpisal nekaj splošnih zdravil, da jih nisem posebej plačeval in nekatere se dobi samo na recept tako da mislim da ni slabo da se oglasiš pri zdravniku, da ne boš po nepotrebnem plačevala zdravila.

Priporočam da na pot vzames :
– tablete proti driski
– tablete proti bolečini
– tablete proti alergiji

Ostalo pa po tvoji zelji kaj najbolj potrebuješ vsekakor pa se za potovanje dodatno zavaruj v primeru da se ti kaj zgodi in potrebuješ zdravila jih ni potreba plačati, če pa shraniš račun in ko prideš domov račune predložiš in ti povrnjeno.

Lep pozdrav

Mazi

Pomembno je samo da se pozanimaš za kaj se je potrebno cepiti preden greš v določen del sveta, ter da se tudi cepiš za tisto kar pravijo da je nujno. Vse stalo pa tko lahko dobiš kjerkoli (ostale boleni…). Za seboj pa obstaja ena zbirka standardnih zdravil in tablet – kot je omenil MAZI. Vedno lahko vzemeš s seboj vsa možna zdravila, pa kljub temu ni rečeno da ne boš zbolela. Vzami samo tiste ki so najbolj pogoste in nujne!
A

vcasih so lokalna zdravila boljsa.
Meni 5 Seldiarov/banane /Cola/prepecenec/dan ni pomagalo (v Kambodzi). Po 5 dneh sem sel v prvo lokal apoteko….dobil 3 tablete in v pol ure (!!) je bilo vse v redu.

Jah, saj jaz ne mislim na razna cepljenja ipd. To itak plačaš in ni problema. Zanima me prepisovanje raznih antibiotikov kot je npr. Summamed in še kaj podobnega. Mene je zdravnik samo debelo gledal (nov zdravnik, prejšnji,ki se je upokojil, pa mi je vedno napisal recept), ko sem prosila za recepte in mi rekel, da če mi nič ni, mi ne more predpisat zdravil. Tako sem si nabavla le tisto kar sem dobila brez recepta. Vem tudi kaj moram vzet s sabo…Ne grem prvič po svetu :))Mene je le zanimalo to, če ti je zdravnik dolžan (mora) predpisati zdravila za na pot (tista ki se jih dobi le na recept) ali je to odvisno le od njegove dobre volje (ali so aktualna kakšna nova pravila :)). Kakšno prakso imate drugi?

Lep dan

Sama sem pred odhodom na enomesecno potovanje sla do osebne zdravnice, kjer sem jo prosila za antibiotike proti vnetju mehurja, kar se mi rado zgodi, in pa, ce se prav spomnim, sem prosila za seldiar. Brez problema sem to dobila na recept, kljub temu, da nisem bila bolna tist moment. Ne vem kako je zdaj s tem, ampak meni se zdi to cist normalno, da predpise zdravila. Sej pravim, za take bolj “splosne” antibiotike kot je summamed sicer nisem sprasvala, sem le za tiste ki so ponavadi pri meni v uporabi. Vse ostalo sem kupila v lekarni (proti bolecinam, dehidraciji,…)

Kaksne so zakonske dolznosti zdravnika pa zal ne vem. Orhideja, kaj ce bi poskusila se pri komu drugemu?

LP!

evo se moja izkusnja, sabo uzel antibiotike (ospen 1500), neki prot zastrupitvi, driski, pa tak stuff, dohtarca sam rekla da ce me kdo kej prasa da mam gnojno angino pa se ene par bolezni naenkrat, not upisala stvari pa sm su 🙂 igle, ja jest jih uzamem, kaj veš, najcenej so za 10 sit na iglomatu zravn kina vič v ljubljani, 2 komada+razkužilo+askorbinska kislina, lično v škatlici z opozorilom da ni zdravo 🙂

Tako je, kot si sama izkusila, eni napišejo drugi pa ne! To je še ena plat politike splošnega varčevanja našega Kebra. Vendar ob razložitvi, da si popotnica in obiskuješ dežele kjer je težko kupiti zdravila, je že po zdravniškem kodeksu dolžnost vsakega zdravnika, da ti pomaga ostati zdrava. Verjetno se te bo usmilil tudi kašen farmacevt v lekarni in malo skombiniraj pa bo! Tudi jaz sem izkusil, da so velikokrat lokalna zdravila najučinkovitejša! Prav gotovo pa je vse odvisno od dežele kjer si. Ko jaz obiščem svojega zdravnika so njegove prve besede – Kam greš? Kva rabiš?
Orhideja, ostani v cvetju!
Igor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close