Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zdravi prigrizki med službo

zdravi prigrizki med službo

živjo vsem,
zanima me, če je še kdo med vami, ki ima med delom željo po nezdravih prigrizkih kot so piškoti, čokoladke, rogljički ipd.? rada bi se znebila te navade, da med sedenjem za pisarniško mizo ves čas nekaj ”zobljem” oz če že, bi bilo verjetno boljše imeti kakšne bolj healthy zadeve. mogoče kakšen predlog, kako ste se tega lotili? ste si spekli kšna zdrava peciva, kruh?

Lotiš se tega samo s samodisciplino. Če te ni, lahko imaš s sabo še ogromno zdravih prigrizkov, pa te bo zamikal košček čokolade ali pa boš stegovala roko kar naprej.

Najprej si poskusi urediti ritem prehrane, da ne ješ ves čas, temveč ob isti uri (ali večkrat). Ker če temu ne slediš, potem imaš kar naprej nekaj v rokah in posledično ustih. To je prvo pravilo. Če si v vmesnem času lačna, pij vodo ali čaj (seveda nesladkan:). Nezdrave prigrizke pa lahko nadomestiš z marsičem – kot si že sama rekla, doma pečenim pecivom, kruhom, sadjem, oreški, sadnimi in podobnimi rezinami, solato, skratka variant je mnogo. Ampak dokler se človek ne zna upreti, je vse ostalo odveč:=)

To je klasičen problem sedenja v pisarni ampak z voljo se, ga da učinkovito rešiti.
Kdaj se je najtežje upirati sladkarijam? Takrat, ko niste lačni – nikoli ne smete biti lačni.
Rešitev je preprosta: navadite se na zdrav obrok vsake tri ure, ampak na obrok, ne pa grickanje razpotegnjeno čez delovni čas + pijte dosti vode, to pa je za razliko od hrane priporočljivo srkati po malem cel dan. Tudi če ste dehidrirani, lahko to občutite kot lakoto.
Torej zdrav obrok vsake tri ure + zajtrk obvezen, sem spada: sadje, zelenjava, suho sadje, kakšen zdrav sendvič, jogurti, wasa ploščice, oreščki in semena pa v zelo majhnih količinah zaradi veliko kalorij.

Za več informacij o zdravi prehrani obiščite: Eubiotika.com

LP Brane

nareži si jabolko na rezine in ga počasi jej med delom, če že imaš čas jesti med delom. A nimaš zaposlenih rok ? Šalim se.

pa recimo skodelico lešnikov ali pest orehov. Med obroki. Saj se hitro navadiš. Sicer pa, če ješ na 3 ure, ne potrebuješ e vmesnih prigrizkov, ker nisi toliko lačen.

Vsekakor jej to, kar ima malo OH !

Zdravo vsem in hvala ful za odgovore!!!
@Samodisciplina, ja! Se strinjam!:) Je pa res tudi to, kar ste @Brane11 napisali, da si včasih dehidriran in zato ful lačen oziroma to čutiš kot lakoto.. Jaz imam drugače en manjši problem, ker ne smem jesti zelenjave (baje nimam določenih encimov za prebavo) pa sem zato tudi iskala določena nadomestila kot so te alge, zelena magma ipd. nisem pa še nič probala, ker so mi eni svetovali, da če zelenjavo slabo prebavljam tudi tega ne bom.. Bom pa vseeno poskusila z drugimi zdravimi prigrizki in rednimi obroki na dan.

Za to Eubiotiko pa prvič slišim. Hvala, bom pregledala!

@lešniki :)))) haha, imam zaposlene roke ampak zraven računalnika si hitro postaviš zavitek ”nečesa” za grizljanje 🙂 bom probala z samodisciplino pa kupila lešnike! :))
Lep teden vsem!

jogurt v flaški

Ja, jogurt pa dans mi je ena sodelavka predlagala da dam notri mlete oreške… sej, če hočeš nadomestit je ful enih opcij;)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close