zdrava prehrana
Lep pozdrav vsem skupaj,
Na tej spletni strani sem začetnica, v kuhanju pa že stara mojstrica, čeprav nisem toliko stara. Rada bi prišla do receptov od BABI. Rada bi se tudi udeležila kakšnega srečanja, kot je bilo to v novembru mesecu. Kako se lahko prijavim.
Mož mi je diabetik tipa 1 (dva meseca) in se nam je kuhinja popolnoma spremenila. Sicer smo že do zdaj jedli kar precej zdravo, torej arašidno olje za kuhanj in pečenje, oljčno olje za ostale stvari, malo ocrtega, zelenjava kuhana na sopari, dosti rib, skoraj nič svinjine itn. Vendar bi bila zelo vesela kakih dodatnih receptov.
Tudi jaz pečem kruh, odkar imam aparat za peko kruha, zato bi prosila še kak recept za kruh.
In na koncu lepo prosim BABI, če mi lahko pove recept za pitulice o kareih toliko berem v tem forumu, nikakor pa ne najdem recepta.
Če sem dobro razumela, je BABI napisala Sončno kuhinjo. Imam jo in je krasna. Obožujemo mediteransko hrano.
Lep pozdrav vsem Siki
Hej,draga Silvia!
Na zalost knjige Soncna kuhinja nisem napisala jaz.Je pa knjiga,ki jo imam
zelo rada in jo veckrat omenjam in marsikateri recept prepisem od tam.
Recepte je zbrala Valentina Orsini,prevedla pa Edvina NOvak.
Moji recepti so raztreseni sem in tja,se jaz nimam kontrole,kje so.Vcasih v iskanje vpisem Babi in potem kaj dobim. Sodelujem 10 mesecev priblizno.
Ce bo se kaksno srecanje,bo pravocasno objavljeno,potem potrdis prisotnost,nekaj speces in kar prides.
Za pomoc pri dieti za moza bo najbolje,ce si preskrbis knjigo.Jaz imam od nekaj let nazaj.
Sladkorna bolezen in dieta za sladkorno bolne
dr Srecko Kosuta Jozica Pirc
Zalozba Centralnega zavoda za napredek gospodinjstva CZGN 1976
Verjetno se dobi zdaj ze kaj novejsega;je pa tudi ta zelo v redu;recepti.menuji,nasveti….vse po tipih in tebelah.
Recept za pitulice dobis tako,da vpises pitulice in med odprtim poisces
post “ursa pitulice 16.12.03″.Napisala je direktni link,kliknes nanj in se ti odpre moj post z receptom ” Pitulice za Vesno in se koga”.
Sliko si pa verjetno ze videla. lep pozdrav Babi
Zelo sem vesela, da sem takoj dobila nekaj zanimivih predlogov, predvsem avtoman me je navdušil. No dosti heca. Recept za pitulice sem našla in se spomnim, ker je moja mama Beograjčanka, da je stara mama delala nekaj podobnega. Jaz drugače delam gibanico ali burek. Nista mastna in sta zelo sočna. Razlika je samo, da v burek ne dajam nič drugega kot skuto oz. sir. (brez jajc). Vedno so vsi navdušeni ( doma, prijatelji, v služb sodelavci.
Vladka, hvala za dobrodošlico.
Če kdo želi, bom napisala oba recepta pa še kaj. Pozdrav vsem Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.