zdrava hrana
Jaz imam veliko kg preveč, mož malo manj, hči in sin sta normalna. Torej odločila sem se bolj zdravo jesti. Jem takole:
– za zajtrk kozarec mlačne vode in en sadež
– za malico kefir ali en sadež in par oreščkov
– za kosilo razne solate, ki jih potresem s sončničnimi semeni in sezamom (radič, redkvica, pol avokada, kalčki, fižol, leča, čičerika ali endivja, fižol, leča, malo mocarele…), 2x tedensko malo mesa, 2x tedensko kuhano jajce in 2x tedensko testenine ali košček črnega kruha.
– za malico sadje, jogurt ali oreščke
– za večerjo miksam sadne sokove iz raznega sadja (banana, jabolko, ananas, kivi, jagodičje… in dodajam žličko medu, žličko medu s cvetnim prahom, malo alge spiruline, malo ingverja.
Tega soka popijemo vsi v družini cca. 1/2 litra. Zame in moža je to večerja, otroci pojejo še kaj zraven.
Ko me popade želja po sladkem, si privoščim košček temne čokolade.
Kaj mislite o moji prehrani ? Jem dovolj vsega kat telo potrebuje ?
Siromašno ? Saj ti obroki so kar veliki. Solate je cela skleda, z precej fižila, malo čičerike, malo leče, jajcem in recimo pol avokada, kalčki, redkvico…Po takem kosilu sem pošteno sita in še zelo mi je všeč.
Zaenkrat hodim 4 do 5x tedensko po eno uro. Z mojo kilažo sem popolnoma na nuli s kondicijo in počasi začenjam s hojo. Kasneje mogoče tudi kaj drugega.
Forum je zaprt za komentiranje.