Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdej pa tud jest počasi odhajam ….

Zdej pa tud jest počasi odhajam ….

Dragi gmajnarji,

uspelo mi je vse poštimat v službi in čez 39 minut bom šel domov.
Napoved za jutri sicer ni nč kej obetavna, samo to ne moti velikega duha.
Mi vseeno gremo, bo pa potem lepše.

Mejte se enkratno pa čeprav doma.

Za MUCO ***********************,
za zajčka ******************,
za Marijo ******************,
za šefico (LE KJE SE SKRIVA; A ŠTRAJKA ) ************,
za Barbaro **********************
za Janija – dobr delaj, pa uživej s kakšnim pirom,
za vse ostale ************ .

Ajde !

Mišon

Svet je poln malih sreč. Imeti moramo le oči zanje.

Oki, čau !
Lepo se imej !

zajček

oj Mišon … na morje greš ane … dej uživaj še mal za nas delovne reveže 🙂

sej B. gre tudi kdaj pa kdaj mal na morje … uh .. da bi le bilo to čimrej …

hmmmmmmmmm…..

B.

MIšon, spočij se, da bomo potem, k se vrneš lahko še kakšno rekli :))))

Jani bo na ta račun spil 2 pira 🙂

Šefica uživa zasluženi počitek in si blaži ranice ( na ritki ) Sorči, šefica, sem mogla povedat :)) Sej predno spet prideš,uf do ponedeljka bo tole že zginlo, hehe…post mislim…..

No, torej, da se priključim s kakšnim neumestnim komentarjem.

Upam, zajči, da je stavek pravilen in da so določniki v redu postavljeni.
Namreč; na, ob, v, pri, in podobno nam veliko povedo KJE je materija, ki nas zanima. Zato, ker si napisala na ritki, lahko bralec sklepa, da je to približno tam in tam. Če bi napisala POD, bi bilo že drugače.
Seveda, določniki samo suhoparno določijo mesto vnetja, ne pa tudi opišejo okolico, zato imamo pa še marsikaj v pomoč, kot naprimer povedek, osebek, glagol ipd…..vendar pa tudi to ni dovolj, da bi v stavčnih zvezah prepoznali tisto “nekaj več” česar nas v šoli ne naučijo.

To so pa ozadja, dvopomenke, metafore ipd…., kjer je žal oziroma na srečo jezik najbolj živ in kjer je potrebna doza lastne pameti, za prepoznavanje pomena zapisanega.

Poglejmo na dveh primerih.
Stavek: “Imel ga je pod kapo” nam niti z besedico ne omenja ne kaj, je imel človek pod kapo, ne pijančevanja, nam je pa takoj jasno, da je bil ta osebek pijan. Ali, “Dobil ga je v rit !”, kjer tudi ne izvemo kaj, pa nam je vsem bolj ali manj jasno.

Zato, zajček, sklepam, da če ima odrgnine “na ritki”, da gre za eno točno določeno dejavnost, po moje – jahanje.
Bi bila pa razlika, če bi napisala v ritki, kjer bi bil pa prepričan, da je krivo, hmmmm, no ja,……….spet jahanje.

Sicer pa, imaš prav.
Še dobro, da je ponedeljek tako daleko……….

E, >Bruce moj, zdaj bo šele pi*****, ko si to tako na dolgo opisal. Zdaj ji ne bo ušel tale post izpred oči.
Torej zadeva je ” na ritki “, in gre za določeno vrsto jahanja, za drugo menda ni sposobna po moje, vsaj dokler se ne pozdravi :))
Matr, če bo upila, jaz nisem nič povedala:)))

Na pa je šu mišon moj zlati…vračam zvezdice************************************************************************************************************************************************************************************************************
lepo se imej,uživaj !!!Pa na nas se kej spomni…..

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ej, preljubi naš mišon, a zdej boš pa še ti tole
ljubo gmajnico zapustil. Ostali bomo samo t.i.
garači. No ja, glej, imam veliko srce in polno glavo
dobrih misli. Ena sama je zdaj namenjena tebi:
uživaj zasluženi počitek, uživaj v družini in njeni
bližini, ponudi partnerki tisto lepoto in nežnost
življenja, ki jo zdaj zelo potrebuje in ki je drugače kar nekako nimamo časa izkazovati. Mišon, naj bodo letošnji prvomajski prazniki taki, da se jih boš dolgo dolgo spominjal. Naredi si iz njih – pravljico, kot jo delam jaz za našo Lili. Prav? Oki, doki, srečno, srečno, srečno!

In, prosim, pričakujemo natančno poročilo, ko se vrneš. Ne sicer tisto, kolikokrat si kdaj in kje in kako in zakaj in ………. ampak, poročilo kot sledi! Da bomo še mi imeli občutek, da smo nekje bili in da smo se tam, kjer smo bili, po zaslugi vaših popolnih, res popolnih opisov, tudi mi fino imeli! Prov, a prov, a?

M.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

… v mojo cerkev k maši !

Sicer čista petka za slovnico.

Ampak drugače pa – bom že prebrala vso reč , ki vam jo je uspelo nasvinjat te dni , ko me ni bilo in ste si privoščili nekaj na moj račun , če tole prav razumem. In sigurno prav razumem !

Nikitki se zmeraj bolj dozdeva , da je Brus en velik PUJS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close