zdaj me pa res jezi s svojo počasnostjo…
Lepo vas prosim, strokovnjaki, da mi malce priskočite na pomoč, ker se mi bo drugače zmešalo… zraven te kište!
Kar naenkrat mi je začel včeraj računalnik zelo zelo počasi delat, danes je še slabše, se mi zdi.
Vse mi odpira tako počasi, da penzijo zraven dočakam!
Pa nimam pojma kaj bi lahko bilo. Ali bi res bili krivi napihjeni kondenzatorji, kot sem že enkrat omenjala, ali bi bilo kaj drugega, ne vem, ker nisem tolk pametna.
Praznega prostora imam oh in sploh še veliko, tudi piškotke, pa začasne internetne dat si sproti brišem, zdaj sem zagnala še varovalni sistem, da mi pregleda celoten disk in sistem, samo me je že prej opozorilo, ko mi dnevno preglejuje, da ni nobenega virusa gor, no bomo videli ko bo končano izvajanje.
V glavnem, res nimam pojma, kaj bi lahko bilo, ali bom mogla res novo kišto kupit al kaj? Pa saj še niti ta ni tako stara…
Aja, malo sem pobrskala po iskalniku in našla, kako v Task MAnager pregledam te procese,pa sem ugotovila, da ima eden najvišje število (niha oz. se spreminja od 98-99), , to je SVCHOST.EXE —> pa nimam pojma kaj je to, pa kako naj ukrepam, če je sploh potrebno.
Zato prosim vse tiste, ki mi lahko pomagate, da mi napišete par vrstic nasvetov.
Hvala in LP!
Če ti kaj pomaga:
Avtor: kojatovski
Datum: 27-08-06 08:19
Imam windows Xp. Ko prižgem računalnik se mi avtomatsko (obesi) nič ne dela. Uspel sem priti v upravitelj opravil programa windows. Tam sem opazil, da mi svchost.exe SYSTEM obremenjuje CPE z 100%. Pa me zanima zakaj ta proces sploh služi. Če dam zaključi proces mi potem rač. dela OK samo ikonce (dveh monitorjev) ni nikjer. In kaj mi je storiti.
Hvala.
Odg.
Avtor: Wega
Datum: 27-08-06 19:12
svchost.exe je program, ki ti ob zagonu naloži takoimenovane “storitve”. Očitno je ena storitev fuč in ti zablokira reč.
Poizkusi zagnati še Run..cmd in tam vpiši Tasklist /SVC. Prilepi sem rezultat, mogoče ti bo kdo znal pomagat. Če lahko prideš v register (run… regedit) poglej kaj se nahaja pod ključem HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Svchost, če pa lahko prideš do administratorskih opravil poglej pod services, kajse še zažene in kaj ne več. Od tistih ki se ne več bo že eden pravi oz. tisti ki se sicer obeša.
Lady L, zlata si, mogoče je to res ključ do mojega problema, a kaj ko se tu zopet zašteka…
Kako pa pridem do tega Run … cmd, pa odspodaj ko piše HKEY_LOCAL_……… Kako naj pridem do tega?
Ugotovim, da mi 2 dni že MSN (imam verz. 7,5) ne dela tak kot bi moral, danes ga sploh ne morem zagnati, se ne odziva ko dam Ctrl+Alt+Del, da ga lahko sploh končam. Mogoče pa je to krivo, hm?
Kar tako si ne upam blokirati oz zaključiti tistega procesa. Ta 2 monitorčka pa ja pomenita povezavo, ali ne?
Pepo, hvala. Pa sorry za neumna vprašanja, kot da bi iz lune padla a ne? (hihi)
No, zgodilo se je naslednje: ko sem včeraj MSN izbrisala, mi je začel normalno delat, tudi tale SVCHOST.EXE je od takrat naprej 00, mi pa piše odspodaj
Sistemski nedejavni proces, ki niha od 63-99, a čisto odspodaj ko piše
Uporaba CPE = 2% – 13% in mi rčn čisto normalno dela. Kaj pa ta sistemski nedejavni proces pomeni? MOgoče net?
Ko bi se normalen zemljan spoznal na tele procese… ah, je zahtevno. No, v glavnem, če prav razumem, moram vsakokrat ko mi kaj takole zašteka, pogledat v Upravitelja opravil in pol vidim, kateri proces ima najvišjo število, pa to pol zrihtam…
Sem bolj po domače povedala, a ne? Ne mi zamerit, vsi tisti, ki ste stručkoti z rčn! Eni pač nismo obdarjeni … res pa je – bolj kaj sam probaš, več se naučiš, sploh na napakah.
Forum je zaprt za komentiranje.