ZDA – kaj se splača videt okrog Chicaga ? New Aork ?
Potoval bi z otroci z najetim avtom.
Ali obstajajo renta-carji ki jih prevzames v enem mestu, vrneš pa čisto v drugi zvezni državi (npr.1500km stran), pa da ne plačaš ful penalov ?
Kaj od naravnih lepot se na zahodni obali (New York, Washington) sploh da videti? Z ženo sva sama že bila (v prejšnjem desetletju) v Las vegasu in GrandCanyonu in je ženi bilo tako všeč, da hoče zopet tja, jaz pa jo moram nekako prepričat, da se da tudi okoli Chicaga, New Yorka kaj lepega doživeti. Pomagajte 🙂
So letalski leti znotraj ZDA zelo dragi ? koliko pred potovanjem jih moraš rezervirati ?
So letalske karte iz Ljubljanskega letališča veliko dražje, če npr. tja letiš v New York, nazaj pa iz Los Angelesa ?
(verjetno že vidite kam ciljam: 10 dni okoli New Yorka, 10 dni okrog Las Vegasa)
Je tudi po zahodni obali varnjo z otroci prenočevati v motelih, katere reklame/kupone najdeš v 200 stranskih knigah ki jih dobiš v turističnih točkah ?
Še vedno velja, da morajo moteli imeti v imeni “Inn” da so malo boljše kakovosti ?
Kaj praktičnega mi še lahko predlagate pri potovanju z družino po ZDA ?
Kako se izogibat nevarnih področij. Pred 10 leti smo šli po Lonely Planet “turi” skozi Los Angeles in pristali v zelo čudnih ulicah. Se mesta tako hitro spremenijo 🙂 ?
* pa še 3.varianta, a verjetno bolj primerna za MarchMadness: mi bi šli bi poleti (julij) – je takrat zelo vroče v Floridi ? Ali so Atlantic City igralnice primerljive z Las Vegaškimi ?
Hvala za informacije
Pozdravljen
lahko ti pomagam glede renata carja to se da tako narediti da vzameš v enem mestu avto in ga pustiš v drugem. Vendar moraš plačati nekaj zdraven.
Leti znotraj ZDA niso dragi.
Gede drugih stvari pa ti nevem povedati ker sem tudi jaz bila pred kratkim na tem delu kot ti pred desetletjem.
LP
Smo bili z otroci na S vzhodni in J zahodni obali. Obakrat zelo v redu, zanimivo, drugače.
SV – New York, Philadelphia, mesto Washington (ogromno brezplačnih muzejev), čez Pennsylvanijo do jezera Eire, Niagara in malo v Kanado, New York (daljši izlet, 9 dni).
JZ – Kalifornija, Arizona, del Utaha (20 dni), potovali avgusta. Priporočam še druge nacionalne parke.
Na JZ smo bili na počitnicah. Spali v motelih, ni problemov, kupončke dobili na bencinskih črpalkah. Bili pred dvema letoma in v LA po spletu okoliščin zvečer pristali peš v “čudni” ulici. So bile še vedno. Razen tiste pol ure, smo se ves čas počutili zelo varno.
Za ostale informacije nimam osebnih izkušenj.
Lep dan….
Forum je zaprt za komentiranje.