zbolela cela ulica
ulica nori, 24.09.2021 ob 20:53
Kot je že nekdo pred mano povedal, pri določenem (zaželjeno čim večjem) odstotku precepljenosti se virus ne širi več tako zelo. Poleg tega se ne pojavljajo več različice. Ker različice se ustvarjajo pri preskoku virusa na drugo osebo. Če je teh preskokov manj, je tudi različic manj.
Problem je tudi, ker cepljeni mislijo, da jim pa sedaj ni potrebno več upoštevati sotalih ukrepov, kot so maska, držanje razdalje, neobjemanje, nepoljubljanje, nerokovanje, … Narobe! Še vedno je potrebno vse to preventivno ravnanje. Očitno na tej fešti ljudje niso imeli mask in niso držali razdalje. In potem se čudite. Jaz se ne.
smisel cepljenja, 18.09.2021 ob 14:30
Še sam dodam svojo zgodbo
V naši vasi Cerklje na Gorenskem je zbolela za kovidom cela ulica zaradi skupnega druženja za nabavi.
Skoraj vsi so bili cepljeni, pa tudi ti so zboleli za kovidom.
Če ne bi bil priča dogodku ne bi verjel.
Zanima me pojasnilo NIJZ-ja zakaj je do tega prišlo.
Kakšen učinek ima potem to cepljenje in te brezvezne omejitve omejevanja z potrdilom .
Zanima me strokovni odgovor ,ne kar nekaj v tri krasne,ker vsak posameznik ima pravico po svoje razmišljet in to tudi komentirat.
Tist ko piše 90% ali pa 80% da ščiti cepivo, to pomen da v 90% boš ob okužbi zbolel z blažjimi simptomi kot bi sicer. Torej cepivo ščiti pred težjim potekom bolezni ob okužbi.
Forum je zaprt za komentiranje.