Najdi forum

Zavrnjena pošta

Pozdravljeni

Ali mi lahko kdo pove kako veš, da ima nekdo blokirano mojo pošto? Že nekaj dni skušam stranki poslati pošto in mi je sploh ne pošlje, ampak mi javi, da ”Sporočila ni bilo mogoče poslati, ker je strežnik zavrnil e-poštni naslov enega od prejemnikov., …”
A ima to kaj skupnega z morebitno blokirano pošto? Pošiljanje in prejemanje z ostalimi je normalno.

lp

imaš pač napačen email naslov – preveri ali imaš resno pravilnega,
včasih ljudje napišejo , namesto . in podobne “štose”;)

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sigurno je pravilen naslov. Večkrat poskušala poslati.
Če bi bil poštni predal poln, bi mi zavrnilo. Tako pa sploh ne pošlje. A je možno, da ne zato, ker je bil medtem naslov spremenjen?

lp

A je možno, da ne zato, ker je bil medtem naslov spremenjen?

kako to misliš spremnjen ???

po moje je najbolje da napišeš e-poštni naslov “na roke”, torej
namesto da izbereš iz spiska naslovov, ga ročno napiši, npr:

jaka.racman@disney.com

pa če je pravi, ga še v stikih popraviš pa bo.

Vse našteto sem naredila. Še vedno isto.

Prosim, če mi lahko poveš, če te prejemnik da med blokirane, kako veš, da si med blokiranimi pošiljatelji? A dobiš obvestilo o tem, kot npr., če je predal poln, ko piše, da je ‘over kvota’?

hvala

ne če te da med blokirane – je sicer odvisno kje to naredi,
če to naredi na strani klienta (odjemalec pošte), potem taka pošta
gre naravnost med izbrisane.
Če te pa da na nivoju strežnika – potem pa lahko strežnik
zavrača tvojo pošto, ali jo pa samo pobriše.

Če pa piše over quota in podobno, potem pač pomeni, da ima
poštni predal poln 🙂

Pošlji mail kot golo besedilo. Nekateri službeni strežniki blokirajo html obliko.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

”Sporočila ni bilo mogoče poslati, ker je strežnik zavrnil e-poštni naslov enega od prejemnikov., …”

Če dobiš res tole obvestilo, potem si si odgovorila sama: naslov enega od prejemnikov je napačen.

Naučite se brati sporočila!!

Kateri poštni račun uporabljaš? Poskusi pošto poslati prek spletnega vmesnika, mogoče te poštni program kaj zafrkava (če ga uporabljaš).

Hvala za odgovor.
Vprašala sem zato, ker se na te stvari ne spoznam ravno veliko.

lp

Siolov poštni račun. Poskusila vse kar ste napisali. Zgleda, da so res spremenili naslov.

Hvala vsem za odgovore

lp

Če uporabljaš SiOL-ov poštni strežnik za pošiljanje pošte (mail.siol.net), potem je ta email naslov @siol.net ali pa gre za kakšno domeno, ki je na SiOLu gostovana. Zato poštni strežnik pošte noče prevzeti od tvojega odjemalca in jo zavrača že vnaprej. Če bi pošto pošiljala na npr. Amis ali njegovi stranki, bi mail.siol.net pošto sicer prevzel v obdelavo (če bi bila domena veljavna, se razume!!! recimo neobstojec@amis,net ne bi prevzel, bi pa prevzel neobstojeci@amis.net) in bi ti kasneje sporočilo vrnil s pripisom, zakaj ga ni dostavil.

Pogosti problemi in napake uporabnikov:
– email naslov je napačen, npr. ime.priimek@postasi – manjka pika
– email naslov je sicer pravilen, vendar je v To: (ali Cc: ali Bcc:) fieldu še eden ali več drugih naslovnikov in eden več izmed njih je napačen.

V obeh primerih odjemalec ponavadi (vsaj Outlook express in Microsoft outlook to znata) sporoči, katerega/katere poštni naslov/e je strežnik zavrnil, če si le vklopimo možnost, da prikaže več podrobnosti (details). Očitno napačne email naslove (z vejicami, brez pik in končnice za domeno, ipd) znamo računalničarji hitro odkrit. Problem je pri navidez veljavnih naslovih, kjer je domena sicer pravilna, a je nekaj narobe z delom pred @ . Najbolje je, pokliceš naslovnika in zadevo preveriš.

Ponavljam, naslov sem napisala pravilno.
K sreči se mi je prejemnica javila in mi dala drugi naslov, ker je očitno s tem nekaj narobe. Kaj, bo skušala še ugotoviti.
Vsi ostali prejemniki dobivajo pošto normalno, z ali s priponkami, samo ta ni.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close