Zavrnjena pošta
Pozdravljeni
Ali mi lahko kdo pove kako veš, da ima nekdo blokirano mojo pošto? Že nekaj dni skušam stranki poslati pošto in mi je sploh ne pošlje, ampak mi javi, da ”Sporočila ni bilo mogoče poslati, ker je strežnik zavrnil e-poštni naslov enega od prejemnikov., …”
A ima to kaj skupnega z morebitno blokirano pošto? Pošiljanje in prejemanje z ostalimi je normalno.
lp
A je možno, da ne zato, ker je bil medtem naslov spremenjen?
kako to misliš spremnjen ???
po moje je najbolje da napišeš e-poštni naslov “na roke”, torej
namesto da izbereš iz spiska naslovov, ga ročno napiši, npr:
pa če je pravi, ga še v stikih popraviš pa bo.
ne če te da med blokirane – je sicer odvisno kje to naredi,
če to naredi na strani klienta (odjemalec pošte), potem taka pošta
gre naravnost med izbrisane.
Če te pa da na nivoju strežnika – potem pa lahko strežnik
zavrača tvojo pošto, ali jo pa samo pobriše.
Če pa piše over quota in podobno, potem pač pomeni, da ima
poštni predal poln 🙂
Če uporabljaš SiOL-ov poštni strežnik za pošiljanje pošte (mail.siol.net), potem je ta email naslov @siol.net ali pa gre za kakšno domeno, ki je na SiOLu gostovana. Zato poštni strežnik pošte noče prevzeti od tvojega odjemalca in jo zavrača že vnaprej. Če bi pošto pošiljala na npr. Amis ali njegovi stranki, bi mail.siol.net pošto sicer prevzel v obdelavo (če bi bila domena veljavna, se razume!!! recimo neobstojec@amis,net ne bi prevzel, bi pa prevzel neobstojeci@amis.net) in bi ti kasneje sporočilo vrnil s pripisom, zakaj ga ni dostavil.
Pogosti problemi in napake uporabnikov:
– email naslov je napačen, npr. ime.priimek@postasi – manjka pika
– email naslov je sicer pravilen, vendar je v To: (ali Cc: ali Bcc:) fieldu še eden ali več drugih naslovnikov in eden več izmed njih je napačen.
V obeh primerih odjemalec ponavadi (vsaj Outlook express in Microsoft outlook to znata) sporoči, katerega/katere poštni naslov/e je strežnik zavrnil, če si le vklopimo možnost, da prikaže več podrobnosti (details). Očitno napačne email naslove (z vejicami, brez pik in končnice za domeno, ipd) znamo računalničarji hitro odkrit. Problem je pri navidez veljavnih naslovih, kjer je domena sicer pravilna, a je nekaj narobe z delom pred @ . Najbolje je, pokliceš naslovnika in zadevo preveriš.
Forum je zaprt za komentiranje.