Zavrnjena BA kartica, zaklenjen PIN
Bila v trgovini, želela plačat s kartico in mi jo je zavrnilo. Na računu še dosti denarja, par dni nazaj je bila plača. Pridem domov, hočem plačat položnice prek spletne banke in spet ne gre. Imam kalkulator, kamor moram vpisat pin za prijavo v spletno banko in mi napiše zaklenjen pin. Za pop…Kličem na banko, itak nikjer nobenega.
Se komu sanja, kaj bi lahko bilo? Vem, da nimam kaj, jutri zjutraj takoj kličem. Sem jezna ko ris.
Govora je o dveh različnih stvareh. Bankomat kartici in pinu za elektronski dostop na e banko.[/quote]
Ni mi kartica potekla. In pin za elektronsko banko je isti kot za kartico, ko ga v kalkulator vnesem, mi vrže kodo, s katero vstopim v el. banko. Napiše zaklenjen. Aaaaa, res me jezi. Upam, da se ni kdo na moj račun “spravil.” Res ne vem, kaj naj si mislim.
Kakšno kodo zavrnjene transakcije pa imaš navedeno na listku, ki ti ga dajo v trgovini, kljub zavrnjeni transakciji? Lahko je šlo zgolj za tehnično napako.
Za spletno bančništvo, imam sama tudi kalkulator, ampak, tudi če se zatipkam ali kaj prehitro odtipkam pri geslu, počakam, da se ugasne in ponovno probam s pravim geslom in gre.
Če ti bo kaj pomagalo (skopiraj v google naslov):
Navodilo za uporabo identifikacijske kartice (PDF) – SKB
Drugače pa ob težavah pokličeš npr. Bankart, ki dela 24/7 in ne banko, ki je pač zaprta.
Meni se je zgodilo, da se mi je “zaklenila” ena druga plačilna kartica samo ob 1x narobe vtipkanem PIN v trgovini. Ko sem klicala na center za pomoč uporabnikom, kjer so mi rekli, da se je zaklenil čip in mi svetovali, da grem na bankomat od banke izdajateljice (bankomat mora biti pri banki, ne kje drugje, ker so ti zagotovo sproti ažurirani), vstavim kartico, izberem preverjanje stanja in zaključim. Tako se bo čip odklenil in bo spet v redu. To sem tudi storila in kartica je spet prijela na PIN, ki sem ga imela.
Poskusi.
Jaz sem dvignila denar na bankomatu na katerem so našli skiming napravo – posname podatke s kartice. Banka je blokirala vse kartice, ki so bile v določenem časovnem obdobju uporabljene na tem avtomatu. Baje obveščajo, jaz pa sem padla ven iz sistema obveščanja in sem imela tudi zadrego v trgovini, ker kartica ni bila veljavna.
Forum je zaprt za komentiranje.