ZAVRNITEV DIPLOME SPISANE Z CHAT GPT, ZDRAVSTVENA NM
Diplomsko nalogo so mi zavrnili.
Iskreno… ne vem več, kaj naj naredim. Oddal sem diplomo, vanjo sem vložil ogromno časa in truda – res sem se trudil, da bo čim boljša. Pri pisanju sem si pomagal z umetno inteligenco (ChatGPT), ampak zdaj mi jo je komisija zavrnila, ker naj bi bila preveč “neosebna”, “umetno napisana” in sumijo, da nisem avtor.
Počutim se izgubljeno. Samo želim si dokončati študij in zaključiti to poglavje življenja. Če kdo ve, kako naj se lotim popravkov ali mi lahko pomaga, bom res hvaležen. Ne iščem nekoga, da piše namesto mene – samo nekoga, ki razume sistem in mi lahko svetuje.
Prosim, pišite mi. Resno mislim.
Hvala vnaprej. ? Pusti kontakt.
Drek, 10.06.2025 ob 15:22
Levuharski neinteligentni hvatar krivin crkni.
@Drek: človekove besede so mera njegove pameti …
? PROSIM ZA POMOČ! ?, 10.06.2025 ob 15:17
Diplomsko nalogo so mi zavrnili.
Iskreno… ne vem več, kaj naj naredim. Oddal sem diplomo, vanjo sem vložil ogromno časa in truda – res sem se trudil, da bo čim boljša. Pri pisanju sem si pomagal z umetno inteligenco (ChatGPT), ampak zdaj mi jo je komisija zavrnila, ker naj bi bila preveč “neosebna”, “umetno napisana” in sumijo, da nisem avtor.
Počutim se izgubljeno. Samo želim si dokončati študij in zaključiti to poglavje življenja. Če kdo ve, kako naj se lotim popravkov ali mi lahko pomaga, bom res hvaležen. Ne iščem nekoga, da piše namesto mene – samo nekoga, ki razume sistem in mi lahko svetuje.
Prosim, pišite mi. Resno mislim.
Hvala vnaprej. ? Pusti kontakt.
Pa kaj težiš, popraviš tako, da poiščeš nekoga, ki ti bo šel skozi, poiskal prave vire in linke, če se ne motim imate CINAHL, pubmed , in podobne .
Boš pač vse e enkrat spisal, dodal druge vire in članke in še enkrat dal v lektuo.
Jebat ga, ste mislili, da bo GPT vse naredil namesto vas?
lahko ti pomagam poznam nekoga, piši na: novak.marko.help@gmail.com
drugič pa pamet v roke
Plagiatorje znanstvenih del je treba javno objaviti podobno kot pedofile in jih izločiti iz javnega sektorja.
Generacije milenijalcev in Z-darjev bi samo prepisovali, lenarili, vajpali, chatali, všečkali, tik-tokali in nič delali ter seveda za svojo bedo obtožili starejše generacije. Jebena generacija brez delovnih navad in moralnih vrlin.
meni je uspelo, 10.06.2025 ob 15:33
Krivda je tvoja, ker si pisal s pomočjo BREZPLAČNE različice ChatGPT!
Če bi vzel različico Plus za 23€ na mesec, bi imel danes diplomo v žepu. Ampak eni ste preveliki “škrtuhi” in vas takoj udari karma…
Če jih 10 postavlja isto vprašanje tudi na plačljivi verziji se to najde kot copy paste.
Kar lepo po starem boste morali pisati. Chat je samo v razmislek, pomoč.
Dragi zavrnjenec,
ne obupat, diplome, karkoli pisnega bo potrebno pisati na star način, ker kot je nekdo zgoraj napisal @da mi je uspelo mu je očitno trenutno, ker njegov faks morebiti še ni plačal nadgradnje GPTja,
bati se pa mora, če bodo delali preglede za nazaj! kot so že nekatere, ki so imeli copy paste (se spomnite ministrov in ministric?)…
Ker če so pričeli zavračati na eni, verjemite bodo tudi na preostalih fakultetah.
Oni se ne bodo odrekli MENTORSTVU-za vsako diplomo so mastno plačani, če ukinejo diplome, pa tega ne bo.
niso vse univerze enake, 10.06.2025 ob 16:02
Če te dobijo na Univerzi v LJ ali Mariboru, sledi izključitev. Enako Alma Mater v primeru plagiatorstva. Izključitev AD ACTA.
točno tako.
pa dober je poslušat mentorje in njihova priporočila.
moj je naprej povedal, da mi bo z uporabo GPTja zavrnil 2 letni status, temo in še kaj.
Zdaj jo pišem po starem.
Spoštovani kolega,
ne obupaj. Pisanje diplomskih in drugih zaključnih nalog bo še naprej potekalo na klasičen način – z lastnimi besedami in lastnim trudom. Kot je nekdo že omenil, je res, da nekateri študenti trenutno še uspejo oddati naloge s pomočjo orodij, kot je GPT, vendar to ne pomeni, da bo tako ostalo. Fakultete se posodabljajo in sčasoma bodo tudi orodja za preverjanje vsebine bolj napredna.
V preteklosti smo že videli primere, ko so zaradi plagiatorstva padle tudi pomembne politične kariere – zato previdnost ni odveč. Če so na eni fakulteti začeli z zavračanjem sumljivih nalog, je verjetno, da bodo sčasoma sledile tudi druge.
pomoč poišči pri; diplome. magistrske@gmail.com
Preverjeno, svetujejo kako in kaj.
Mentorji in fakultete imajo interes, da sistem ostane v veljavi – vsaka diploma pomeni določena sredstva. Zato ne gre pričakovati, da bodo diplomska dela kar ukinili, temveč bodo raje zaostrili nadzor nad njihovim nastajanjem.
Pišem, 10.06.2025 ob 16:52
Ravno pišem nalogo.
C chatom si pomagam, da mi svetuje, poišče podatke…tudi na začetku pri strukturi naloge.
Kako kaj oblikovati, pri časovnici…
Ampak to ne pomeni, da prepisujem, kar on napiše.
Upam, da tako lahko.
Podatke potem raje preveri – ker včasih potegne kaj iz nezanesljivih virov in posledično naredi sranje. Kot bi za vir uporabil nekaj, kar je našel npr napisano tule, na forumu…
rok-1, 10.06.2025 ob 17:16
Podatke potem raje preveri – ker včasih potegne kaj iz nezanesljivih virov in posledično naredi sranje. Kot bi za vir uporabil nekaj, kar je našel npr napisano tule, na forumu…
To itak.
Pomaga mi, ker mi marsikaj osvetli, naredi načrt in podobno.
Pa še motivator je…
Kakšna paranoja, pišejo pa eni in isti, ki so prodajali diplomske naloge, ki so 10x bolj fajk od diplomskih nalog, ki jih napišeš z AI. Seveda pa ne smeš biti škrt in moraš plačati tistih par € za naprednejše variante in module. Večina profesorjev nimajo toliko znanja , na tem področju . Seveda ta pravi modeli iščejo vire samo iz strokovnih člankov in revij.
Jaz sem diplomirala 10 let nazaj, ko še ni bilo Chatgpt, takrat je bilo treba za vsak odstavek vir napisati in za diplomo to ne sme biti Wikipedia ali neka žblj stran.
Logično, da moraš za diplomo navesti normalne verodostojne knjižne vire, ne pa Chatgpt bližnjice, ki ti v 5min zastonj napiše celo diplomsko. A niste dobili navodil za pisanje??
Ja, 10.06.2025 ob 23:07
Kakšna paranoja, pišejo pa eni in isti, ki so prodajali diplomske naloge, ki so 10x bolj fajk od diplomskih nalog, ki jih napišeš z AI. Seveda pa ne smeš biti škrt in moraš plačati tistih par € za naprednejše variante in module. Večina profesorjev nimajo toliko znanja , na tem področju . Seveda ta pravi modeli iščejo vire samo iz strokovnih člankov in revij.
ZA @ JA
Naj se še enkrat poudari nekaj osnovnega: vsak ima pravico do svojega mnenja in do objave, dokler s tem ne krši pravil foruma. Ni potrebe, da se ena in ista oseba vedno znova vpleta v vsako objavo, reklamo, nasvet ali prošnjo, ki ji ni po volji. To ni zasebni forum posameznika, kjer se meri, kdo je bolj pravilen ali svetniški.
Vsaka frizerka, svetovalka, mentorica ali kdorkoli drug si lahko poskuša pridobiti stranke ali ponuditi pomoč – to je normalno in dovoljeno. Tudi pri diplomah, nalogah ipd., če se zadeve ponujajo v mejah zakonitega in etičnega, potem naj vsak sam presodi, ali bo sprejel pomoč ali ne.
In mimogrede – GPT ni neka čudežna rešitev, ki bi ljudem diplomirala namesto njih. Veliko ustanov preverja in zavrača vsebine, za katere sumi, da niso plod samostojnega dela. Tako da malce manj paranoje in malo več spoštovanja do drugih ljudi in njihovega časa bi koristilo – predvsem pa manj zavisti in posploševanja.
Vse je treba vzeti za rezervo- vsako aplikacijo in umetno inteligenco. Tudi preverjevalci morajo biti zelo previdni, mašina je mašina.
Jaz sem se malo igrala, napisala sem tekst dolg 2 strani- popolna izmišljotina. AI je popravil pravopisnih napake. Ene 3x sem spremenila zaključek. Kopirala, lepila..
Rečem kolegici naj preveri ali je plagiat in ustvarjen z AI in seveda da je nekih 40 % kao plagiat in ustvarjeno z AI. Nemogoče, vse je čista fikcija, izmišljotina in nima veze z ničemer. Vse kar je rekla kolegica je bolo o shit ko sem ji povedala, da je vse samo fikcija, da sem si to gladko izmislila.
Forum je zaprt za komentiranje.