Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zavorni sistem?

zavorni sistem?

Pozdravljeni
Gotovo mi boste tukaj znali svetovati.
Civic,l.98.
Že par dni opažam, da v sprednjem levem kolesu nekaj prav “na tenko zapiska”, kakor da bi se nekaj “drgnilo”… Hehehe, sem opazila, da ni tako lahko opisat;)
To se mi zgodi v vožnji skozi ovinek… včasih pa, takoj ko odpeljem ovinek- na ravnini….ko rahlo pohodim zavoro, ali pa še naredim manjši zasuk volana, neha.
Gre za zavorni sistem?
Kje v Lj ali okolici, Vič, Brezovica? Kje se naj oglasim?
Hvala.

najverjetneje gre za ležaj kolesa, takrat enakomerno cvili…

lahko je pa tudi akkšen kamenček prišel vmes in bo nekaj dni cvililo potem pa samo od sebe nehalo,

v glavnem potrebno je videti in slišati

v glavnem bi bilo dobro ležaj menjati… ni drag v nasprotju s posledicami, ki jih lahko povzroči

lahko je obrabljena zavorna ploscica in se pol zelezo podrgne ob disk. na zacetku se je to dogaja samo na ovinkih ko pa se ploscica bolj zrabi pa cvili ze nonstop tak da cimprej menjaj.

bom šla nekam, čimprej… ampak še be vem kam (?)
kakšne pa so lahko posledice?

Ko nekaj zapiska v kolesu je lahko vec razlogov!
Lahko so:zavorne ploscice,zavorni disk,zascitni plocevina na disku ali pa lezaj kolesni!
Posledice so pa da kar koli je slo bo treba placat haha!
Vsakem primeru je najbolje da pogledamo v tvoje kolo pa da vidimo kaj je narobe!

Po vsej verjetnosti so izrabljene zavorne ploščice. Piskanje pa povzroča nekakšna pločevinica ob disku, ki se z izrabljenostjo zavornih oblog bliža disku;
jaz sem bil so sedaj še vedno zadovoljen s servisom zavor na Viču v Ljubljani (poleg Peugeota) …

Fazer ….bravo! …10 točk zate;)
menjala sem zavorne ploščice… tapametni so rekli, da bi to lahko že vedela(93.000 prevoženih km)
nisem glih od foha …pa …eh, ok
zdej pa najuriš!

hvala vsem za pomoč!

New Report

Close