Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavezanci za plačevanje obveznega prispevka za dolgotrajno osKrbo

Zavezanci za plačevanje obveznega prispevka za dolgotrajno osKrbo

Delavci v višini enega odstotka bruto plače,

delodajalci v višini enega odstotka bruto plače,

upokojenci v višini enega odstotka neto pokojnine,

samozaposleni in kmetje s prijavljeno dejavnostjo v višini dveh odstotkov bruto plače

Vse to je objavljano na gov.si

samozaposleni in kmetje s prijavljeno dejavnostjo v višini dveh odstotkov bruto plače

Za razlago

Tile plačajo en odstotek kot delojemalci in ker so (sicer sami sebi) delodajalci, en odstotek kot delodajalci.

Enako kot gre pri vseh ostalih prispevkih.

Odgovor na objavo uporabnika
Racunovodkinja iz JS, 14.08.2025 ob 18:31

Za razlago

Tile plačajo en odstotek kot delojemalci in ker so (sicer sami sebi) delodajalci, en odstotek kot delodajalci.

Enako kot gre pri vseh ostalih prispevkih.

in po cem ti terba iz javnega sektorja misllis da rabimo tvojo razlago?da si glupa kot povprecno zaposlen debil v javnem sektorju izhsja iz tega da mislis da ce delodajalec placa za delavca 1%tega usranega davka da to ne gre iz delabceve place….jebeno govno ju…kje si kupila diplomo?v beogradu?

Veliko zadev je slabih, ki jih je rodila Golobova vlada, ampak ta obvezni prispevek za dolgotrajno oskrbo, ki ga trgajo od plače, je vrhunec dosežkov te vlade. V resnici bo ta denar ( ki ga bo ogromno), namenjen za migrante, tako, da veste kaj boste plačevali.

Letos bodo pobrali 190 milijonov, 190 milijonov so letos že stali ilegalci, ne moremo  pa zgraditi ene AC do jelšan, samo 200 milijonov bi rabil koncesionar, Dars bi rabil milijardo, 241 milijonov poberemo od vinjet , torej bi od avtov temu odceku pripadalo 14,4 milijona v 20 letih bi investitor zaslužil 100 milijonov, s tem da tovorni promet niti ni vštet v računico, mi raje ne naredimo nič, oziroma raje futramo migrante !

Folk če se ne zresnite in na naslednjih volitvah ne vržemo te bande z oblasti se nam slabo piše !

no danes je ze blo nerganje na firmi….zakaj bo izplacana placa v avgustu 2% nizja….cakam butaro racunovodsko iz  ju da poda mesecevo in golobijekovo razlago.

.

Naj plešejo idioti !

Imamo dovolj denarja , nobenih prispevkov ne bi bilo treba, ker pa levaki morajo skubiti, pač skubijo, na drugi strani pa mečejo denar skozi okna za neke nore projekte in oskrbo ilegalcev, delat jih nagnat, prvo pa slediti črki zakona , vsakemu pokasirati 500e za ilegalen prestop meje, potlej pa izgnati nazaj v Kroataland, če ga spet dobimo pa 1000€ kazni, vsem kateri pa kot ne morejo plačati pa uklonilni zapor, kaj pa rabimo eno veliko industrijsko halo, če hočejo odslužiti kazen bodo morali delati, verjemite mi nikogar več ne bi imeli na meji.

mi od tega ne bomo imeli nič, banda kradljiva, ki krajo zapakira v neke zakonske obvezne dolžnosti.. pa zadnjič sem ga slišala na radiu kako se je hvalil s to potezo, kok bo to vsem v korist.. ma fuj no, jaz ga sploh volila nisem, pa samo sranje kasiram. kdo bo za njim prišel? bo kaj popravil? ali le kradel dalje? v bistvu bi mi morali vse vršt dol in si naš keš nazaj priborit. ne vem pa še kako.. hmmmm…

Zartrose, 14.08.2025 ob 19:34

mi od tega ne bomo imeli nič, banda kradljiva, ki krajo zapakira v neke zakonske obvezne dolžnosti.. pa zadnjič sem ga slišala na radiu kako se je hvalil s to potezo, kok bo to vsem v korist.. ma fuj no, jaz ga sploh volila nisem, pa samo sranje kasiram. kdo bo za njim prišel? bo kaj popravil? ali le kradel dalje? v bistvu bi mi morali vse vršt dol in si naš keš nazaj priborit. ne vem pa še kako.. hmmmm…

tako je…davek na davek…kraja na krajo….zacelo se je ko se je bratuskova brezsramno zlagala da se gre pri dvigu ddv za zacasen ukrep…..za svoje laganje je bila bratuskova bogato nagrajena….mesec in golob sta predd volitvami lagala kot brezsramna osla kako bosta ukinila dop zdr zavarovanje, kako ne bo novih davkov itd…v treh letih 5 novih davkov..

Julij Cezar, 14.08.2025 ob 19:56

tako je…davek na davek…kraja na krajo….zacelo se je ko se je bratuskova brezsramno zlagala da se gre pri dvigu ddv za zacasen ukrep…..za svoje laganje je bila bratuskova bogato nagrajena….mesec in golob sta predd volitvami lagala kot brezsramna osla kako bosta ukinila dop zdr zavarovanje, kako ne bo novih davkov itd…v treh letih 5 novih davkov..

res je, samo lažejo, da bi si glasove pridobili.. naredijo pa ravno kontra. vse za svoj žep, banda lažniva goljufiva pogoltna.

Ja, tole z začasnim dvigomm DDV mi sploh ni jasno. zakaj se nihče ne upre? ne potrošniki, ne podjetja, nihče ni znorel ko se je izkazalo da je dvig DDV očitno trajen? pa saj ga vsi plačujemo.

Julij Cezar, 14.08.2025 ob 18:38

in po cem ti terba iz javnega sektorja misllis da rabimo tvojo razlago?da si glupa kot povprecno zaposlen debil v javnem sektorju izhsja iz tega da mislis da ce delodajalec placa za delavca 1%tega usranega davka da to ne gre iz delabceve place….jebeno govno ju…kje si kupila diplomo?v beogradu?

Terc dementen – sem ti že parkrat  povedala, da delam tudi za javni sektor, imam pa svoj računovodski servis!

Mi na misel ne pride, da bi se zaposlila JS, je premala plača.

Racunovodkinja iz JS, 14.08.2025 ob 20:12

Terc dementen – sem ti že parkrat  povedala, da delam tudi za javni sektor, imam pa svoj računovodski servis!

Mi na misel ne pride, da bi se zaposlila JS, je premala plača.

imas svoj racunovodski servis ja…se mi zdi da neka takega kot apovozija….si ze oddala ddv?nardila place?obracunala novi davek?….pobrala korupcijsko provizijo glede na to da saglariš da kot zzunanji izvajalec kao pomogas terbam v js?

Julij Cezar, 14.08.2025 ob 20:19

imas svoj racunovodski servis ja…se mi zdi da neka takega kot apovozija….si ze oddala ddv?nardila place?obracunala novi davek?….pobrala korupcijsko provizijo glede na to da saglariš da kot zzunanji izvajalec kao pomogas terbam v js?

Ne pomagam terbam v JS, sem začela delat zanje, ker niso po upokojitvi ali odhodu racunovodkinj dobili nove.

Včasih sem delala samo za gospodarstvo.

Pa če že vprašaš, smo naredili že vse, kar je treba narediti.

In naj ti še namignem, ker se delaš blazno pametnega, DDV se (če bi še RPO) oddaja zadnji delovni dan v mesecu in vse moje stranke so že izplačale plače, tudi vsi zasebniki.

Racunovodkinja iz JS, 14.08.2025 ob 20:34

Ne pomagam terbam v JS, sem začela delat zanje, ker niso po upokojitvi ali odhodu racunovodkinj dobili nove.

Včasih sem delala samo za gospodarstvo.

Pa če že vprašaš, smo naredili že vse, kar je treba narediti.

In naj ti še namignem, ker se delaš blazno pametnega, DDV se (če bi še RPO) oddaja zadnji delovni dan v mesecu in vse moje stranke so že izplačale plače, tudi vsi zasebniki.

vse si naredila do 14?pol lahk do 31 sviras kurcu?…jaka racunovodkinja….hehe….ocitno ne delas s tujino oz tvoje stranke ce ddv oddajas zadnjega v mesecu….niso dobli racunovodkinje pravis….z drugimi besedami…niso jo hoteli dobiti ker so tebi zrihtali posel kot zunanjemu….pac slovenska korupcija….kot vanč ki je “pozabil” meso pri uciteljici

Anonimno 3463, 14.08.2025 ob 18:27

Delavci v višini enega odstotka bruto plače,

delodajalci v višini enega odstotka bruto plače,

upokojenci v višini enega odstotka neto pokojnine,

Vse to je objavljano na gov.si

1% od plače dobro so se zamislili, super ker nisem del tega sistema in sem priključen na pod sistem hihi. Je kdo pomislil kdo bo od vas bo dočakal DSO ker vas bojo zdaj še bol terali in cepili ste se strupom! Neverjetno kako se spraznil upokojenski sklad za Schelenburg blok betona! Niste se nič naučili očitno!

Julij Cezar, 14.08.2025 ob 20:56

vse si naredila do 14?pol lahk do 31 sviras kurcu?…jaka racunovodkinja….hehe….ocitno ne delas s tujino oz tvoje stranke ce ddv oddajas zadnjega v mesecu….niso dobli racunovodkinje pravis….z drugimi besedami…niso jo hoteli dobiti ker so tebi zrihtali posel kot zunanjemu….pac slovenska korupcija….kot vanč ki je “pozabil” meso pri uciteljici

DDV se oddaja zadnji delovni dan, če bi se RPO, takrat je do 20.v mesecu.

Ja, smo za te že stestirali na beta-Edavkih, smo že oddali tudi KIR+KPR.

Imam resen servis in resne stranke, ki mi pravočasno posredujejo dokumente, za nikogar ne čakamo na zadnji dan in JULIJ je zaključen. Z davki, prispevki, plačami, z vsem.

In nobenih vez in poznanstev v JS, ki bi mi urejal posel.

Ti sploh veš, da ima ogromno zavodov dovoljeno samo računovodjo VI in po starem sistemu bi bilo brez napredovanja to samo kak € nad minimalcem. So šli kandidati raje polnit police v trgovine. Manj odgovornosti, manj stresa in enaka plača, še posebej, ko ugotoviš, kako je še z regresom in božicnico.

Plačujemo obvezno dolgotrajno oskrbo za….MIGRANTE

Plača: me, myself and I

Moj predlog je, da tisti, ki ne vplačujete, ker visite na socialki, tudi ne dobite pravice koristiti uslug.
Ste pa med vsemi najbolj zjahani in že zdaj napol nepokretni, zato je precej verjetno, da boste vsi zaprosili za pomoč.

No, takrat si jo pa plačajte ali pa poginite.

Največja napaka te vlade je, da vam socialk ne ukine in vas ne kaznuje za vaše gobcanje.

Prekleti idioti zapiti, ko bi vsaj tiho bili! Bi mi še nekako iz naslova humanosti plačevali za vaše preživetje. Zdaj si pa sami jamo kopljete.
Dost vas imamo. Ne tega pozabit, ko ne bo več cekina za vaše brezdelje.

Zakaj so so tisti iz Gaze prej dobili oskrbo v Soči, preskočili vrsto, naši državljani pa morajo čakati? Zato, ker so dobili denar od države in dobili so denar, čeprav niso nikoli plačali niti centa. To je naprimer zelo krivična anomalija. Zdaj EU podpira te zadeve in se da povleči nekaj denarja od tam, ampak obvezni prispevek za dolgotrajno oskrbo je stoprocentov od zavezancev, ki bodo to plačevali za migrante in večina se s tem ne strinja, ker nimajo nič od tega v nobenem primeru, ni to solidarnostno kot je obvezno zdravstveno zavarovanje.

Vi vsi tule, 14.08.2025 ob 22:44

Moj predlog je, da tisti, ki ne vplačujete, ker visite na socialki, tudi ne dobite pravice koristiti uslug.
Ste pa med vsemi najbolj zjahani in že zdaj napol nepokretni, zato je precej verjetno, da boste vsi zaprosili za pomoč.

No, takrat si jo pa plačajte ali pa poginite.

Največja napaka te vlade je, da vam socialk ne ukine in vas ne kaznuje za vaše gobcanje.

Prekleti idioti zapiti, ko bi vsaj tiho bili! Bi mi še nekako iz naslova humanosti plačevali za vaše preživetje. Zdaj si pa sami jamo kopljete.
Dost vas imamo. Ne tega pozabit, ko ne bo več cekina za vaše brezdelje.

Evtanaziraj se, debil , ki si žepe polni na račun lažne humanosti!

Plešite, plešite, veselo plešite za Goloba, Boštjančiča, Svobodo, Levico, SD…to je šele začetek velikega ropanja državljanov.

Direkt, 15.08.2025 ob 15:53

Plešite, plešite, veselo plešite za Goloba, Boštjančiča, Svobodo, Levico, SD…to je šele začetek velikega ropanja državljanov.

Nihce nas ne more oropati toliko, kot pa nas je DESUS!

Anonimno 1178, 15.08.2025 ob 00:07

Evtanaziraj se, debil , ki si žepe polni na račun lažne humanosti!

Bolj tipično esdeesovsko ne gre, a?

Jaz se bom evtanaziral, KO BO MENI TAKO PASALO, ti brezdelno nepismeno zarukano boš pa poginilo, ko ne bom več  dovolil od moje plače trgat prispevka za socialne transferje.
Tisti, ki trdo delamo, za vaše lene riti in neplanske pakrte prispevamo v svojih 40 delovnih letih  vsak po 70000€ plus.  Ne misli si, da bomo se še dolgo pustili zajebavat od takih gnilob zajedalskih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close