Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zavese

Zavese

Ali so zavese res tako drage? Soseda je dala za zaveso – karnisa 4,5m in dolga 2,8m 40.000 SIT. So ji tudi zašili. Uf, meni se to zdi zelo drago. Pa pravi, da take so cene. Zavesa je taka bela in res nič kaj posebnega. Me prav skrbi, ker bova s fantom začela opremljati stanovanje.

Za mo jokus čist v redu in dosti poceni zavese se dobijo v Ikei. Imajo samo blago kot tudi že narejene – samo za obesit. Novi katalog je že zunaj in ko se bo pojavil tudi v Ljubljani na predstavništvu Ikee na Šmartinski, ti priporočam, da si ga greš iskat. Sicer je Ikea v Grazu pa ti bo mogoče predaleč za it malo pogledat, a katalog ti vseeno priporočam, je vse lepo predstavljeno in dobiš neko sliko.

Zakaj bi pa sploh imela zavese?
Midva sva že 5 let v svojem stanovanju in imava na oknih samo žaluzije, pa zaves sploh ne pogrešam. Res pa sva v mansardnem stanovanju in ni nikogar, ki bi nama lahko gledal v stanovanje.

lej to sem tud jaz razmišljala ampak zakaj bi metal denar stran še maš npr žaluzije in nimaš denarja za zavese . Jaz vem da ko bom na tem, zaves ne bomo tok časa mel dokler ne bo dovolj denarja za normalno živčljenje. Pa zarad zaves se ti ne splača vzet kreditov ipd. Pač jih nimaš ne glede na to kok majo tašče in mame za pripomnt če nimaš zaves. zame so to še ena nadloga na katero je treba pazit in met denar. Čist komot se preživi brez njih. Sej neko vrsto zaščite oken boste meli ne: žaluzije, rolete, roloji, polkna pa če mate radovedne sosede al pa ne pa to zvečer uporabiš pa je. Men so vmesne ali pa notranje žaluzije čist fajn,v taki svetlo sivi metalik barvi. V glavnem brez zaves se tud da živet. Po en stran so zame že zavese luksus (glede na finance gledano ne).

V svoji mladostniški naivnosti si nisem mislila, da so zavese res tako preklemano drage… saj jih imajo skoraj v vsaki hiši. Seveda se da živet tudi brez njih. Meni je lepo, če so. Sicer nisva še tako daleč z opremljanjem ampak na zavese sem pa kar računala, da bodo polepšale najin dom. Sedaj bo pa treba malo premislit…

Poglej v Velani. Primerna cena blaga. Praktično še enkrat nižja od uvoženega. Res, da je manjša izbira, vendar se najde kaj zelo lepega.

S.

Zavese so kar draga stvar – sploh če hočeš kaj boljšega in ne blago za zavese iz Madžarske. Razlika je očitna. Le teh ne kupuj – moje priporočilo – so tanki, zmečkani, vzorčasti – kar ni modno….

Za svojo dnevno sobo – naj povem da je mansarda in tud na mansardi lahko imaš zavese, rabiš pa posebne zatiče, ki držijo zaveso na karnisi – le te dobiš v vsaki prodajalni zaves, sem odštela 42000,00 SIT pa le ta – zavesa nima nobenih pravih čipk ali kakšne ročne vezenine. Čisto gladka bela zavesa z srebrnimi črticami.

V koliko želiš tud kakšna nadzaveso v gostejšem dekorativnem blagu je pa še dražje. Prijateljica je za dnevno sobo za zaveso in povrhu dekorativno zaveso + delo odštela 120.000 sit.

Lahko si tud brez – eni so, men ni lepo brez zaves, zato sem jih kupla kljub visoki ceni. Se pa pri ceni pozna potem po kvaliteti, vidiš po pranju, ene zavese je potrebno likat, kljub temu, da jih ne centrifugiraš.

Mislim, da je najbolje mal varčevat za te zadeve – ker v stanovanju ko se enkrat useliš je potem še toliko majhnih zadev – zavese, luči, v knčni fazi tudi stikala za šrižiganje luči, vtičnice itd…….. za kar rabiš ogromno denarja.

Breda

Poglej še v Bauhausu. Jaz sem jih tam kupila za spalnico. Tekoči m 1.800,00 sit. Pa niso slabe. Cene pa so zelo različne, nekatere so tudi 17.000,00 Sit za tekoči m.
Zašijejo jih tudi-brezplačno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close