Zavarovanje zobje za starejše
Anonimno 1358, 27.08.2024 ob 10:18
Ali mogoče obstaja zavarovanje za zobe za starejše? Je mogoče kdo ki ima kakšno informacijo, iskušnje?
Ko mi je zobozdravnik povedal okvirno ceno bi me skoraj kap. Potrebna je menjava mostičkov.
Za kakšno informacijo, rešitev, se vam najlepše zahvaljujem.
Najprej te bodo poslali na pregled k ortodontu, ki bo natančno ocenil stanje. Potem boš plačevala zavarovalnino in potem, daleč potem boš deležna povrnitve stroškov…
Poišči na Hrvaškem ali v Bosni, bo šlo ceneje!
Seveda obstaja https://www.triglavzdravje.si/zavarovanja/zobje-zobjeplus, https://www.vzajemna.si/zavarovanja/zavarovanje/zavarovanje-dental,
Običajno krijejo je novo nastale zadeve.
Zavarovanje Zobje+ poleg navedenih kritij obsega tudi kritje Zobozdravstvena storitev preventive in protetike, iz katerega so vam povrnjeni stroški vseh zobozdravstvenih storitev preventive in protetike iz Seznama zavarovalnice, ki je del Splošnih pogojev zavarovanja Zobje. Storitve lahko opravite pri katerem koli zobozdravniku v Republiki Sloveniji.
Zavarovanje krije stroške zobozdravstvenih storitev, opravljenih v času zavarovanja po poteku karence posameznega zavarovalnega kritja na podlagi medicinsko utemeljene indikacije zaradi novonastale bolezni, stanja ali poškodbe. Stroški storitev, ki nastanejo zaradi predhodnega stanja, iz zavarovanja niso kriti.
se pravi, za stanje v ustih, kot ga imaš sedaj, ti nobena zavarovalnica ne bo krila popravila in se je smiselno zavarovati le, če nimaš nobenih problemov trenutno z zobmi in se bodo ti pojavili mogoče čez leta.
teh mostičkov ti nobena zavarovalnica ne bo plačala.
takole, 27.08.2024 ob 10:29
Najprej te bodo poslali na pregled k ortodontu, ki bo natančno ocenil stanje. Potem boš plačevala zavarovalnino in potem, daleč potem boš deležna povrnitve stroškov…
Poišči na Hrvaškem ali v Bosni, bo šlo ceneje!
Na Hrvaškem in v Bosni bodo kasirali od pacientov gotovino, v Sloveniji pa nato reševali nastale zaplete na račun zdravstvene blagajne. V takih primerih bi morala zdravstvena blagajna zavrniti plačilo zdravljenja, ker gre za neposredne posledice predhodnih posegov v tujini.
Za prednje zobe, mislim da 1,2 in 3 krije ZZZS. Vsaj tako je bilo pri meni. Za ostalo bo pa treba seči v žep.
Posegi v tujini so lahko super, lahko pa katastrofalni. Enkrat so mi na Stomatološki pokazali slike pacientov, ki so se zatekli po pomoč k njim po posegih v tujini. Sem raje vzela kredit in sem mirna. Pa še redno me spremljajo z letnimi pregledi.
Zobe lahko zavaruješ. A samo in izključno povsem zdrave.
Nikakor ne moreš zavarovati mostička!
Ko daš narediti mostiček, začneš varčevati za novega!
Moraš vedeti, da nov stane več. Če odmislim inflacijo, že zato, ker zajame več zob.
Siper je, če daš v šparovček kar tam 40 €/mesec.
Lažje doplačaš razliko potem.
Zdaj pa ni druge, kot kredit ali zobe ven in totalna ali delna proteza!
Tudi jaz sem šokirana nad zobozdravstvom.
A so to cene za montiranje ali menjavo raketnih sistemov?
Plačuješ za zdravstveno zavarovanje, imaš, poudarjeno na vseh zapisih “se krije iz vašega osebnega zdravstvenega zavarovanja” DORE, SVITE, ZORE in drugo nepotrebno preiskovanje zdravih ljudi brez simptomov, aja, pa še vsa cepiva, ki jih ne potrebuješ, so vašega osebnega zdravstvenega zavarovanja.
Iz vašega osebnega zdravstvenega zavarovanja so vam na voljo vsi pregledi, ki jih ne potrebuješ, cepiva, ki jih ne potrebuješ, ampak lej, za zobe moraš imeti pa zlato jamo v hišni kleti.
Če človek nima denarja, ostane brez zob, dobesedno!
Ja, kje je moj denar, ki ga plačujem za zdravstveno zavarovanja, ja, kje je moj denar za zobe!!!!!
pikimepiki, 27.08.2024 ob 17:04
Tudi jaz sem šokirana nad zobozdravstvom.
A so to cene za montiranje ali menjavo raketnih sistemov?
Plačuješ za zdravstveno zavarovanje, imaš, poudarjeno na vseh zapisih “se krije iz vašega osebnega zdravstvenega zavarovanja” DORE, SVITE, ZORE in drugo nepotrebno preiskovanje zdravih ljudi brez simptomov, aja, pa še vsa cepiva, ki jih ne potrebuješ, so vašega osebnega zdravstvenega zavarovanja.
Iz vašega osebnega zdravstvenega zavarovanja so vam na voljo vsi pregledi, ki jih ne potrebuješ, cepiva, ki jih ne potrebuješ, ampak lej, za zobe moraš imeti pa zlato jamo v hišni kleti.
Če človek nima denarja, ostane brez zob, dobesedno!
Ja, kje je moj denar, ki ga plačujem za zdravstveno zavarovanja, ja, kje je moj denar za zobe!!!!!
Da mora na koncu večina ljudi za svoje zdravje zob hoditi k zasebnikom in stroške kriti iz svojega žepa, pove vse o dejanski kakovosti in vrednosti obveznega zavarovanja. To je posledica tega, da imamo državno javno zdravstvo, drago, neučinkovito in korumpirano, taisto “javno” zdravstvo, za katerega potem ljudje tulijo po cestah, da ga ne dajo.
A vse, kar bi morali narest, je obstoječi sistem v celoti zradirat in narest novega po zgledu držav, kjer zdravstvo štima in dobijo ljudje za toliko kot plačujemo mi ali celo manj normalne storitve vključno z zobnim zdravjem brez čakanja.
Forum je zaprt za komentiranje.