Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zavarovanje za indijo

zavarovanje za indijo

Zdravo
Za vse tiste, ki ste ze potovali po Indiji, pa tudi drugje.Zanima me kako je z zavarovanji?Ali ste se pred odhodom kako zavarovali, s kaksnim dodatnim zavarovanjem?In kje?Ali je sploh potrebno?Kaksne ste imeli izkusnje, ce je kdo koristil “ugodnosti” zavarovanja?
Hvala
Lep vikend:)

Zdravo,

jaz sem se zdravstveno zavarovala pri nas, sem bila sicer v dilemi, ali se naj ali ne, ker ga običajno-oz. še nikoli-ni bilo treba koristiti, ampak je na koncu zmagal tisti zaiheraški argument “you never know”, in ker zavarovanje v primerjavi z ostalimi stroški ni predstavljalo neke večje naložbe sem si uredila Coris asistenca polico (www.coris.si). To je turistično zavarovanje, cena je odvisna od dolžine potovanja, lahko imaš enojno ali dvojno kritje, se mi pa zdi, da je cenovno dokaj ugodno, pa še to, da v primeru, da bi bilo kaj narobe s tvojim zdravjem zavarovalnica direkt krije stroške, ni tako, da bi moral sam najprej plačati, pa ti potem povrnejo. Dobiš tel. št., kamor pokličeš če rabiš pomoč, pa mislim, da bi naj bilo tako, da ti svetujejo kam se obrnit ipd. Sicer pa se pozanimaj na sedežu zavarovalnice, kaj vse ti zavarov. polica nudi. Misim, da lahko coris urediš vsepovsod po raznih tur. agencijah, sama sem ga urejala v zavarovalnici Adriatic na Dunajski v Lj.

No kot rečeno, zavarovanja mi ni bilo treba koristiti niti dvakrat v Indiji niti kjerkoli drugje, sem pa v Mehiki naletela na dva Angleža, ki sta si preko i-neta uredila neko zavarovanje za osebne predmete, ki jima je zelo prav prišlo, saj so jima vlomili v sobo in pobrali večino vrednega (drage športne rekvizite, teniske, fotkič itd.) in jima je menda zavarovanje krilo krajo in sta dobila povrnjene stroške. O tej možnosti bi se bilo morda tudi vredno pozanimat, čeprav je Indija po mojih izkušnjah varna dežela, no nekateri pa se seveda z mano ne bodo strinjali, saj te dandanes seveda lahko okradejo čisto povsod, kakopak tudi v Indiji.

Skratka, če lahko pogrešaš par 10 evrov več “to be on safe side” go for it, upam pa, da ti ga ne bo treba koristiti.

Lepo potuj,
Tina

Priporočam CORIS. V Ljubljani imajo poslovalnico na Ul. bratov Babnik, se da pa vse urediti po telefonu, če imaš kreditno kartico. Če veliko potuješ priporočam družinsko zavarovanje (kjer si družina lahko tudi samo ti), ki velja celo leto. Sama sem morala zavarovanje enkrat koristiti in je funkcioniralo. Seveda je bilo treba denar za zdravnika in zdravila založiti iz lasnega žepa, ampak so mi ga nakazali na moj TR že dva dni potem, ko sem na CORIS poslala zahtevek in račune.

Živjo, coris zavarovanje imajo v skoraj vseh turističnih agencijah kjerkoli, tudi na Vzajemni, lahko skleneš brez dodatnih stroškov. Priporočam sklenitev vsaj 2-3 dni pred odhodom.

Lp,

Lani se je na svetovnem prvenstvu resevalnih psov zgodila tragicna nesreca. Od prvega klica na CORIS pa do prevoza trupla v SLO, pa vsi obiski zdravnika tam in potem, pa terapije v SLO za vse udelezence, je vse urejal in placal Coris. Poklices na stevilko v drzavi, kjer si, potem pa naprej. Najbrz pa je tako pri vecjih zadevah, pri manjsih placas sam, pa ti potem oni povrnejo.

Pri izbiri potovanja pa bodi pozorna, ali je celotni zavarovalni znesek na voljo za posamezno postavko (zdravila, prevoz domov) ali pa je omejen.

Ce se smonis tragedije, ko so v juzni Ameriki ustrelili tri Slovence, eden se je resil po vseh 4 in prisel do pomoci. Ker je bil prevoz izredno drag, nejgovo zavarovanje pa je krilo le doloceno vsoto, so starsi morali doplacat mastne denarje.

Torej tistih nekaj 10 € je vsaj pri nas vedno vracunanih v budget za potovanje.

Odkar pa imamo druzino, imamo vsi letno druzinsko zavarovanje.

Coris sem “uspel” uporabiti dvakrat; enkrat v Braziliji, drugic v Peruju. Vse je delovalo tako kot je moralo.

Glede zavarovanja, ki bi ti krilo tudi krajo in ostale nevsecnosti (poleg zdravstvenega zavarovanja) pa poglej na STA za Caremed (je malo drazji kot Coris)

v Indiji (Mysore) sva preizkusila zavarovanje CORIS. Vse je delovalo zelo korektno. Klicala sem na center, njihov zdravnik me je nazaj. Povedal je v katero bolnico naj greva in kateri zdravnik nas tam čaka ter opozoril, da bova morala žal plačati “few dolars”. In res je bilo vse skupaj (transporot, pregled in zdravila) enih 5 $ tako, da nisva uveljaljala povrnitve v SI, ker bi več dala za poštnino.

Zdravnik (od CORISA) me je poklical takoj po vrnitiv iz bolnice, želel vedeti zakaj ni ostal v bolnici in točno kakšna zdravila so mu dali. Dal mi je tudi svojo mobilno številko v primeru težav. Naslednje jutro me je zopet klical in preverjal stanje.

Kot je že predhodnik rekel – you never know… Coris je zakon.. strošek spet ni prevelik… Kar se pa prtljage tiče pa baje zavaruje Triglav tudi. kao, če ti kaj ukradejo ti povrnejo – no neki v tem smislu.. lepo potovanje ti želim…sem ti kr mal fouš…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close