Zavarovanje po možu kaj rabim
oj
Poročila sva se in sedaj ne vem, kaj moram storiti, da ne bom več zavarovana po starših ampak po možu, sem pa študentka. A me potem da kaj v olajšavo? V čem je na boljšem? Jaz res nimam pojma o tem. Nove osebne tudi še nimam in me zanima če kaj komplicirajo? Kaj mora on reči v službi in kakšne podatke rabijo tam?
hvala in lp
Najprej čestitke mladi gospe. No po poroki je potrebno urediti vse papirje – sprememba priimka, zavarovanje, zdravstvena kartica….
Vaš mož v službi naj se obrne na odgovorno osebo v kadrovski službi svojega podjetja, kjer naj pove, da zaradi poroke, želi po sebi zavarovati svojo ženo. Dobil bo vse potrebne odgovore, predložiti bo moral nekaj papirjev, med drugimi tudi poročni list… Vse izve tam.
Kar zadeva spremembo priimka na osebni izkaznici, na hranilni knjižnici, v študentski knjižnici… za to pa boste morala poskrbeti sama pri ustreznih institucijah. Za osebno izkaznico na upravni enoti kjer je bila osebna izkaznica izdana oziroma na upravni enoti kamor ste se preselila. No postopek zahteva nekaj časa in tudi traja , pa so neki stroški za koleke… – vendar svetujem vam, da vse to uredite.
Glede hranilne knjižice, plačilne kartice.. pa uredite na banki, v zvezi s študijem pa na referatu za študentske zadeve.
Nobenega straha ne imejte, odgovornim osebam mirne volje lahko postavite enaka vprašanja, kot ste jih napisala na forum.
Pa čim prej uredite vaše zadeve in veliko sreče v zakonu!
Frajla
Jaz sem po poroki najprej zamenjala vse dokumente: od osebne izkaznice, potnega lista, vozniškega dovoljenja, prometne … V banki vse kartice (tu sem kar nekaj časa čakala) in seveda tudi zavarovanje. Že samo novi dokumenti nanesejo lep kupček denarja…
Meni so vse naredili zelo hitro. Osebno in potni list v manj kot enem tednu, ker sem jih prosila, ker sva odhajala na poročno potovanje v Srednjo Ameriko in ni šlo drugače.
Mož naj povpraša v službi, kot ti je svetovala Frajla, ker pri zdravstvu res nikoli ne veš, kaj se zgodi.
Sicer pa veliko sreče in ljubezni v zakonu. In sončka in mavričnih barv …
LP
Forum je zaprt za komentiranje.