Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zavarovanje kredita

zavarovanje kredita

Nameravava vzeti velik stanovanjski kredit. Kako naj ta znasek zavarujeva, da v primeru smrti dolg ne pade na otroke ali partnerja? Kako ste vi zavarovali svoje kredite?

Kolikor je meni znano, se to naredi z življenjskim zavarovanjem.

midva sva za znesek kredita vzela ločeno rizično življensko zavarovanje za dobo trajanja kredita. je izključni strošek (ni varčevanje) vendar to odtehta varnost naju in najinih otrok v primeru smrti (je kredit odplačan).

primer:
ona, 30 let, kredit 7 mio na 10 let – strošek 1013SIT na mesec
on, 32 let, kredit 6 mio na 10 let – strošek 2400SIT na mesec

pozdrav,
N.

Kje pa ste sklenili ta zavarovanja?

v zavarovalnici :))))
(ali pa na banki če nudijo to zraven)

vzameš kreditno pogodbo s sabo in izbereš zavarovalnico ali pa greš tja kjer že imaš sklenjeno življensko polico… vsaka zavarovalnica ponuja rizično.

aja, pa ne nasest da se kredit vinkulira v življensko polico če jo imate – to pomeni da bodo v primeru smrti iz življenske police najprej poplačali kredit, kar bo pa ostalo pa dobijo upravičenci (v primeru stanovanjskega kredita najbrž ne bo ostalo dosti).

Zakaj pa zanj večji strošek, če pa je manjši kredit? A so moški bolj rizična skupina?

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Hvala, hvala. Zanima me še, ali moraš imeti pri tisti zavarovalnici, kjer ti na rizičen način zavarujejo kredit tudi sklenjeno polico življenskega zavarovanja?

moški bolj rizični kot ženske???
in to je tvoje vprašanje :)))
če se vsaj malo voziš v avtu mislim, da ti je jasen moj odgovor…
je pač veeeeeliko večja verjetnost (po statističnih tablicah ki jih uporabljajo zavarovalnice) da bo moški doživel smrtni primer kot ženska enake starosti.

NE.
rizično polico lahko vzameš kjerkoli ne glede na prej sklenjene police. boš pač izpolnila kakšen papir več.

mi je všeč da je vedno več ljudi “ziheraških” in si zrihtajo dodatno zavarovanje kredita :))

lp,
N.

Ja, to je moje vprašanje. Sicer pa: baje ni neumnih vprašanj, so le neumni odgovori.

Sorry, če se ti zdi moje vprašanje neumno. Namreč nisem vedela, da imajo zavarovalnice 2x večjo premijo za moške, kot za ženske.

To, kar jaz opažam na cesti, je ena zgodba, kako ravnajo zavarovalnice je druga. In po tem sem povprašala.

Hvala za odgovor.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Če pa že imaš sklenjeno lepo življenjsko zavarovanje, pa ga lahko samo vinkuliraš v korist banke za dobo kredita!!!!

lp

Svetujem ti, da preberes na spodnjem linku odgovore, ki sem jih na taksno vprasanje dobila jaz od nekoga, ki se ocitno dobro spozna. Pa veliko srece!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close