Zavarovanje kredita
Hypo banka je pravi naslov, če želiš zavarovati pri zavarovalnici. Kolikor je meni znano ostale (slovenske) banke, za tako visoko vsoto zahtevajo hipoteko.
Glede (solidarnega) poroka, pa je odvisno ali ga zahteva zavarovalnica (če je kredit zavarovan pri zavarovalnici). Banka tako ima zavarovan kredit, porok je utrditev, ki jo v tem primeru zahteva zavarovalnica.
Mi ga nismo rabili, vzeli 8 mio na 15 let.
jaz bi na tvojem šel na hipoteko,..
obresti so kakor sem seznanjen praviloma najnižje, ker je banka tako
najbolj zavarovana,
tudi če lahko vzameš zavarovanje ( življensko ) je to dodaten strošek, ki ni ravno majhen, glede na to, da bodo obroki na navedeno vsoto kar veliki,
in to polnih 10 let,
življensko bo moralo biti min pol vsote kredita, to je 5 mio sit, na 10 let to znese cca 40.000 sit plačila na mesec, ki jih boš sicer dobila nazaj po 10-ih letih, a z minimalnimi obrestmi ( kolikor bo zavarovalnica voljna deliti vsakokratni letni dobiček z zavarovanci,… )
glede bank; preveri BKS, ki naj bi imel majhne obresti ( plasirali naj bi višek finančnih sredstev švicarskih bank )
očka,
malo si pomešal… že res, da lahko sam zavaruješ kredit – če se tebi kaj zgodi je poplačan, vendar ponavadi TO NI klasično življensko, ampak navadna rizična polica. Nekatere banke ti same predlagajo to dodatno storitev ki jo dobiš pri njih, ali pa si jo pač urediš sam. Če so ti predlagali življensko so te NAPELi…. Zavarovalni svetovalci pravijo, da je najbolje vzeti rizično polico za vsak kredit ki ga vzameš – najmanjši strošek za pokritje škodnega primera, iz police življenskega zavarovanja pa gre denar tvojim bližnjim (ne pristanite na vinkulacijo kredita na življensko polico, ker po poplačilu kredita ponavadi ostane ZELO MALO denarja za preživele bližnje).
Midva sva oba zavarovala svoja kredita z rizično polico in za primer ti povem da za kredit 5 mio na 10 let za moškega znese 2400SIT na mesec, za žensko za enako vsoto pa 1013SIT na mesec. Midva sva tako mirna, da najini otroci ne bodo obremenjeni s poplačilom kredita.
Pa da se razumemo – to ni bančno zavarovanje kredita – to imava oba pri zavarovalnici, ampak dodatno TVOJE OSEBNO zavarovanje kredita.
lp,
N.
Forum je zaprt za komentiranje.