Zaupanje v vezi
Ti, ne vem, enostavno me ni nikol zanimal.
Men je blo kul, da je bilo denarja “dovolj” in to mi je čist zadostovalo.
Ni bla stvar nezaupanja, ampak pomanjkanja radovednosti…[/quote]
Ja faca si no. :)) Kaj pa recimo stroški pa to. Sta delila na pol, al kako?[/quote]
Ja. Enkrat sva se usedla, zračunala stroške, pol pa dajala vsak pol v skupni žakelj.
Ni idealni sistem, to vem zdaj :-)))
Kako pa bi izgledal bolj idealen sistem ?[/quote]
Proporcionalen.
Ker je imel trikrat večjo plačo, smo furali način življenja temu primeren….ampak to je
pomenilo, da je moja polovica zajela celo mojo plačo in mi ni nič ostalo, njegova pa
dobro tretjino njegove plače – in potem se je čudil, da mi nič ne uspe prišparat, njemu pa ful….
Kaj češ, sem bila mlada, pa neumna…
Proporcionalen.
Ker je imel trikrat večjo plačo, smo furali način življenja temu primeren….ampak to je
pomenilo, da je moja polovica zajela celo mojo plačo in mi ni nič ostalo, njegova pa
dobro tretjino njegove plače – in potem se je čudil, da mi nič ne uspe prišparat, njemu pa ful….
Kaj češ, sem bila mlada, pa neumna…[/quote]
Oprosti, ampak, če je bilo tako, potem je bil on neumen. Če se je čudil temu. 🙂
Proporcionalen.
Oprosti, ampak, če je bilo tako, potem je bil on neumen. Če se je čudil temu. :)[/quote]
Sva bla oba… 😉
On ker se je čudil in jaz, ker sem to poslušala…
Proporcionalen.
Oprosti, ampak, če je bilo tako, potem je bil on neumen. Če se je čudil temu. :)[/quote]
To je res. Le kaj je hotel povedati s svojim čudenjem ?
Kako je on bolj sposoben ?
Zato pa je najbolje, da je denar skupen in ga oba porabljata po dogovoru in po pameti.
Veliko ljudi nima skupnih financ, vsak pri sebi žulijo tistega minimalca:)). Ne vem v čem je keč, da skrivaš pred partnerjem ali da se vsakič sproti v trgovini dogovarjaš, kdo je zdaj na vrsti za plačat. Kako sploh zgleda pri počitnicah ali večjih investicijah. Pa to ves čas nekaj računaš in kalkuliraš.
Moja starša sta tudi imela skupen račun. Oče je več zaslužil kot mama. Rezultat je pa bil tak, da je on zapravil veliko več kot je notri prispeval. Torej je zapravil vso svojo plačo in še del mamine. Samo zase seveda. Ne za skupno. V bistvu je morala mama z manjšo plačo preživljat še očeta. Še dobro, da se je ločila. Drugače bi jo tako ali tako čisto obral.
Tako, da jaz nikakor ne bi dajala cele plače v skupno kaso. Se učim na napakah drugih.
Ah denar – sveta vladar. :-))
Pri nas je pa tko, da je moj dnar pri moji dragi bolj varen kot če bi bil spravljen v Fort Knoxu.
Jaz imam namreč dokaj ravnodušen odnos do denarja, ona je pa lih prav šparovna, da to kompenzira.
Jp, tisto, ko sej jo poslal v šoping z mojo kartico je bila moja najboljša invseticija v življenju. 🙂
Je res privlekla en kup vrečk kot šerpa v himalaji… ampak je kupla zame kavbojke, srajce… zase pa nič, kao da ne bom cotl okol skakal.
Ma je dobila tolk FIS točk, da ma še danes bonus. :-)))
Proporcionalen.
Matematično gledano ni to boljši sistem. Četudi ima nekdo večjo/manjšo plačo so stroški fiksni. Ne poješ ti manj/ceneje, šampon stane isto za tistega, ki ima večjo plačo kot za tistega, ki ima manjšo…itd
Forum je zaprt za komentiranje.