Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaupanje v vezi

Zaupanje v vezi

To je ena takšna prikrita laž. Če nam je kaj nepomembno, potem glede tistega nimamo nobenih zavor in teženj po skrivanju.
Njej je pomembno, da ta podatek obdrži zase in v ozadju obstaja nek pomemben razlog.[/quote]

Ne verjamem, da obstaja kakšen poseben razlog. Me pa žalosti tak način razmišljanja.[/quote]
Vedno obstaja razlog. Način razmišljanja ni stvar naključij, ampak posledica izkušenj.

Se strinjam. Če ti nekdo nekaj zaupa, tistega ne boš ščvekal partnerju.
Druga stvar pa so seveda finance in pri tej zadevi je dobro ali pa celo pogoj, da so stvari jasne in transparentne.[/quote]

Tudi ona pravi, da me tega nikoli ne bi vprašala in da je nepomembno. Res je, zadeva ni pomembna, koliko ima kdo financ. Oba sva samostojna in nihče ni nikomur v breme. Pogovor je nanesel o prihrankih in vprašal sem jo povsem odkrito, koliko ji je uspelo prihraniti v vseh teh letih, saj ima dobre dohodke. Namreč ona za moje prihranke ve. Res pa je, da me ni ona nikoli vprašala, ampak sem ji sam povedal, ker se mi to ne zdi nobena skrivnost med nama.[/quote]

Sej pravim….meni ne bi prišlo na misel nekoga “odkrito spraševat” koliko je prišparal….oz. koliko
ima na računu….ker mi to ni pomembno. Tebi pa očitno je – zelo….mogoče jo pa to moti….

Sicer se v večini stvari močno strinjam s tabo. Ampak s tem pa nikakor ne, da se partnerjem sčveka skrivnosti prijateljev. Če jaz povem neko zaupno zadevo prijatelju/ici, pričakujem, da to ostane med nama. Ne, da to naprej pove partnerju/ici.
Kar se pa tiče denarja pa recimo, če nameravata kupiti stanovanje, pohištvo, aparate, je pa nujno prej vedeti kako in kaj stojijo finance.[/quote]
Če si kdaj imela zaupljiv odnos s partnerjem, potem veš, da si zaupajo prakitčno vse. Redki so, ki kaj zadržijo zase. Če ti neka stvar dragocena, je pač ne deliš. Predlagam pa, da delaš na tem, da se pri sebi ničesar ne sramuješ, pa bo problem rešen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni se zdi, da se samo sramuje povedati, ker se boji, kako boš gledal nanjo. Očitno ima precej manj, kot ti. Ti ji sam povedal, ona je mogoče dojela kot eno tako malo samohvalo, ker pa se sama s tem ne more pohvalit, raje molči. Čeprav nenavadno za tako starost, ampak saj že vem(o), da zrelost ne pride sama po sebi z leti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Sicer se v večini stvari močno strinjam s tabo. Ampak s tem pa nikakor ne, da se partnerjem sčveka skrivnosti prijateljev. Če jaz povem neko zaupno zadevo prijatelju/ici, pričakujem, da to ostane med nama. Ne, da to naprej pove partnerju/ici.
Kar se pa tiče denarja pa recimo, če nameravata kupiti stanovanje, pohištvo, aparate, je pa nujno prej vedeti kako in kaj stojijo finance.[/quote]

Seveda tukaj ne mislim nekega raportiranja, kaj vse sta čvekali s prijateljico ob kafetku, pa kaj vse sta obglodali. Govorim o primerih, ko prijateljica drugi prijateljici zaupa kakšno zelo bolečo stvar, da še druga postane slabe volje. Dobra prijateljica se bo sekirala, če gre njena frendica skozi težke čase.
Pravi partner pa bo dokaj hitro opazil, da partnerko nekaj teži. In tedaj nastane ista situacija, kot sta jo imela prej prijateljici. Pogovor – free medicine.

Kar se pa tiče nakupa štalce in opreme, se pa popolnoma strinjam. 🙂

Če bi prijateljica/prijatelj povedal čveke svojemu partnerju, me to sploh ne moti. Če bi pa povedal neko zaupno stvar, nekaj, kar mene muči, nekaj, kar je zame skrivnost, in to potem sčveka naprej. Potem pa kar hvala za take zaupnike, ki ne vedo kaj zaupnost pomeni.

Meni se zdi, da se samo sramuje povedati, ker se boji, kako boš gledal nanjo. Očitno ima precej manj, kot ti. Ti ji sam povedal, ona je mogoče dojela kot eno tako malo samohvalo, ker pa se sama s tem ne more pohvalit, raje molči. Čeprav nenavadno za tako starost, ampak saj že vem(o), da zrelost ne pride sama po sebi z leti.[/quote]

Ne bo držalo. Je zelo varčna oseba, obenem pa do mene, oziroma naju ni nikoli škrta.

Meni se zdi, da se samo sramuje povedati, ker se boji, kako boš gledal nanjo. Očitno ima precej manj, kot ti. Ti ji sam povedal, ona je mogoče dojela kot eno tako malo samohvalo, ker pa se sama s tem ne more pohvalit, raje molči. Čeprav nenavadno za tako starost, ampak saj že vem(o), da zrelost ne pride sama po sebi z leti.[/quote]

Ne bo držalo. Je zelo varčna oseba, obenem pa do mene, oziroma naju ni nikoli škrta.[/quote]
Človek je lahko zelo varčen, ampak če ima majhen dohodek ali pa ga sploh nima, težko privarčuje.

Če bi prijateljica/prijatelj povedal čveke svojemu partnerju, me to sploh ne moti. Če bi pa povedal neko zaupno stvar, nekaj, kar mene muči, nekaj, kar je zame skrivnost, in to potem sčveka naprej. Potem pa kar hvala za take zaupnike, ki ne vedo kaj zaupnost pomeni.[/quote]

Kateri del Dobra prijateljica nisi razumela?
Seveda če ne želiš svojo dobro prijateljico obremeniti, da se skira s tvojimi problemi, potem lepo raje anonimno napiši svoje probleme na MON. Tle se nobeden ne bo sekiral in bil slabe volje zaradi tvojih problemov.
Itak, da ne boš razumela. 🙂

Če je partnerska zveza kvalitetna, potem je dovolj to prijateljstvo. Ne potrebuješ sočasno 5 drugih ljudi, prijateljev, ki jim posvečaš svoj prosti čas, travmiraš in kuješ nove načrte, spletke.

Ja, povsem dobro razumem. Takšne prijateljice potem izgubijo prijatelje in prijateljice, ker jim je edini prijatelj – torej partner, več kot dovolj. Potem pa pride do razhoda pa jokanja, ker nimajo nikogar na koga bi se obrnile. Potem bi pa klicale nekdanje prijateljice, ki so jim nekoč obrnile hrbte.
Velikokrat videno. Ponavadi pri ženskah. Moški načeloma, ko stopijo v vezo, ohranijo prijateljstva in če jim kdo od prijateljev kaj zaupnega pove tega ne sčvekajo partnerici. Ob morebitnem razhodu s partnercio pa se lahko obrnejo na prijatelje.
Ženska pa dobi partnerja, prijatelje pa skensla. Potem pa jok, ker se čuti osamljeno, če jo mož zapusti.

Če imaš ti prijatelje zato, da kuješ z njimi spletke, ne moreš sklepati, da smo vsi ostali ljudje tudi taki. Eni nimamo zato prijateljev, da bi spletkarili z njimi. Tako, da mi tvoje izkušnje seveda niso poznane.

Če imaš ti prijatelje zato, da kuješ z njimi spletke, ne moreš sklepati, da smo vsi ostali ljudje tudi taki. Eni nimamo zato prijateljev, da bi spletkarili z njimi. Tako, da mi tvoje izkušnje seveda niso poznane.[/quote]

To je moj povzetek iz zgornjih zapisov. Kaj vse ljudje počnejo.

Riba, zanimive izkušnje imaš s prijatelji. Dokler si samska spletkariš z njimi, potem dobiš partnerja, jih pa skenslaš, ker ti je parter dovolj, ne rabiš nikogar več za zraven :).

Si mogoče pomislil, da s svojim prepričanjem, da je treba vse deliti, deluješ agresivno ?
Že v tem kratkem uvodnem postu večkrat omenjaš “vse”. Da si je treba deliti vse, da si vse delita, ker živita skupaj….
Ta tvoja težnja in prepričanje iz tebe ustvarjata nezaupljivo osebnost, ki ji je treba bolj ali manj vse zaupati in vse deliti, da se počutiš varnega.
Kar pa pri sočloveku le še dodatno vzbudi nezaupanje in željo po skrivanju.

Si mogoče pomislil, da s svojim prepričanjem, da je treba vse deliti, deluješ agresivno ?
Že v tem kratkem uvodnem postu večkrat omenjaš “vse”. Da si je treba deliti vse, da si vse delita, ker živita skupaj….
Ta tvoja težnja in prepričanje iz tebe ustvarjata nezaupljivo osebnost, ki ji je treba bolj ali manj vse zaupati in vse deliti, da se počutiš varnega.
Kar pa pri sočloveku le še dodatno vzbudi nezaupanje in željo po skrivanju.[/quote]

Pa to ni res…..danes se skoraj v vsem strinjam z Robijem?
Kaj si pa jedel danes?
(hm in kaj sem jaz?)

Ko si s partnerjem je on tisti, ki mu nameniš večji del časa, zato je tudi tvoj najboljši prijatelj. Pravih prijateljev je malo. Tisti, ki misli, da jim ima veliko, sigurno to niso “pravi”.
Meni je normalno, da si s partnerjem deliš najglobje intimne trenutke, misli, morebitne probleme itd. S prijatelji si na drugem nivoju. Seveda tudi njim zaupaš, ampak ne vsega in tudi ne pričakuješ, da ti bodo ves čas stali ob strani, te umirjali, si svetovali, ko se bo tebi zahotelo. S partnerjem pa živiš in večino stvari narediš mimogrede, ker si pač skupaj.

A misliš, da je to pomembno ? 🙂
Zjutraj sadje, kot ponavadi. 🙂

Kar pa pri sočloveku le še dodatno vzbudi nezaupanje in željo po skrivanju.[/quote]
Tudi jaz mislim, da je bil zelo verjetno problem v njegovem nastopu in preveliki želji po tem, da bi zvedel, koliko ima ona. Sicer se ne bi tako zelo sekiral.
Če ima človek tako zelo veliko željo izvdeti za moje premoženje, bi se tudi sam ustrašil zanj. Daj bolj na izi (avtor).

O saj res…on je vegi.

Ja pol je pa najbrž z mano danes nekaj narobe….

Ko si s partnerjem je on tisti, ki mu nameniš večji del časa, zato je tudi tvoj najboljši prijatelj. Pravih prijateljev je malo. Tisti, ki misli, da jim ima veliko, sigurno to niso “pravi”.
Meni je normalno, da si s partnerjem deliš najglobje intimne trenutke, misli, morebitne probleme itd. S prijatelji si na drugem nivoju. Seveda tudi njim zaupaš, ampak ne vsega in tudi ne pričakuješ, da ti bodo ves čas stali ob strani, te umirjali, si svetovali, ko se bo tebi zahotelo. S partnerjem pa živiš in večino stvari narediš mimogrede, ker si pač skupaj.[/quote]
Ponavadi se prijateljevanje konča, ko od dveh samskih, eden skoči v zvezo, ker se potrebe pri obeh zelo spremenijo, zaradi česar nastanejo tudi zamere oziroma nezaupanje. Je treba kar precej truda in razumevanja na obeh straneh, da obstane.

Meni je normalno, da si s partnerjem deliš najglobje intimne trenutke, misli, morebitne probleme itd. S prijatelji si na drugem nivoju. Seveda tudi njim zaupaš, ampak ne vsega in tudi ne pričakuješ, da ti bodo ves čas stali ob strani, te umirjali, si svetovali, ko se bo tebi zahotelo. S partnerjem pa živiš in večino stvari narediš mimogrede, ker si pač skupaj.[/quote]
Ponavadi se prijateljevanje konča, ko od dveh samskih, eden skoči v zvezo, ker se potrebe pri obeh zelo spremenijo, zaradi česar nastanejo tudi zamere oziroma nezaupanje. Je treba kar precej truda in razumevanja na obeh straneh, da obstane.[/quote]

Ja, večina žensk skensla prijatelje in prijateljice. Moški pa večinoma tega ne storijo. Ženske, ko veza razpade, jokajo na monu kako so osameljen. Moški se pa tolažijo v družbi prijateljev.

Ja, povsem dobro razumem. Takšne prijateljice potem izgubijo prijatelje in prijateljice, ker jim je edini prijatelj – torej partner, več kot dovolj. Potem pa pride do razhoda pa jokanja, ker nimajo nikogar na koga bi se obrnile. Potem bi pa klicale nekdanje prijateljice, ki so jim nekoč obrnile hrbte.
Velikokrat videno. Ponavadi pri ženskah. Moški načeloma, ko stopijo v vezo, ohranijo prijateljstva in če jim kdo od prijateljev kaj zaupnega pove tega ne sčvekajo partnerici. Ob morebitnem razhodu s partnercio pa se lahko obrnejo na prijatelje.
Ženska pa dobi partnerja, prijatelje pa skensla. Potem pa jok, ker se čuti osamljeno, če jo mož zapusti.[/quote]

Zopet vlečeš zakljućke v stilu vsi moški so isti.
Zgodba je simpl.
Ti debela..starunklja nekaj takšnega (recimo tip te vara) poveš svoji dobri prijateljici. Povedala si ji zato, ker te je težilo, in ti je potem, ko nekomu zaupaš morda malce bolje. Dobra prijateljica, ker te ima res rada in ji je mar zate se sekira zaradi tega in to vpliva na njeno razpoloženje. Dedc opazi, da mu je baba nekaj slabe volje. Kaj zdaj?
Jo pusti, da hodi kot mesečnik po bajti, ali vpraša, ljubica, kaj te teži?
Če jo pustiš tavati kot mesečnika po bajti, ti bo itak slej kot prej nabila na čelo, da ti je vseeno, kaj se z njo dogaja.
Če ti bo pa povedala, kaj je razlog njenih skrbi in slabe volje, ji bo pa debela..starunklja povedala, da je to za en klinac prijateljica. :-))))

Sedaj pa preberi samo odebeljeno, pa začni malo razmišljat.

Dobra prijateljica ji bo svetovala naj se pogovori s svojim partnerjem. Dobra prijateljica ne bo dovolila spodpihovanja. Dobra prijateljica jo bo po pogovoru poslala domov z izročilom, da naj se nekaj odloči, naredi poteze in odgovarja za svoj del. Dobra prijateljica ne bo dopustila, da bi bila ona edina zaupnica ženski, ki je v resni zvezi. Itd. Itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close