Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zastonjkarska prijateljica na morju ni plačala niti kave

Zastonjkarska prijateljica na morju ni plačala niti kave

TEMA ZA ŽENSKE IN NAŠE TEGOBE S KOLEGICAMI. Drage dame in mame, moram se malo izliti. S prijateljicami, vse smo že bolj srednjih let, in ena se se bo naslednje leto poročila, smo šle na hrvaško morje. “bachlorette trip”, kot se reče. Sicer ok ampak zaradi ene prijateljice mi je konkretno dopizdilo. Pač zame je bolj znanka. Če nimaš financ pač ne greš ampak eni tega ne razumejo…

Prvo noč je bilo še fajn, malo vina, malo plavanja, potem smo bile do cca dveh zjutraj na terasi in nismo nikamor šle. Ampak preostanek dopusta mi je ta ena znanka šla na živce ker nas je izkoriščala. Tista kolegica NI skoraj nikoli nič plačala cel teden. Recimo smo šle jest v mesto in je rekla da ni lačna, potem pa čez 5 minut stulila vilice na naše krožnike da je samo malo poskusila kao.je hodila po naših krožnikih in pojedla skoraj več kot mi.

V trgovini isto, kolikokrat smo šle po hrano je vsakič plačala druga, ona se je naredila neumno in je rekla na koncu da bo vrnila In seveda denarja do danes ni vrnila. Smo šle en dan na koktejle in je bilo drago pač hrvati in njihove cene. Se je nekaj spet delala neumno in smo ostale plačale znesek, potem je spet rekla eni drugi kolegici, da ji bo vrnila, pa tega denarja ni nihče več videl. Plačala je svoj delež apartmaja in to je bilo to.

Priznam, še nikoli nisem prišla domov z dopusta tako nekevoljna. Zdaj pa mi recite, a je to normalno pri teh ženskih dopustih?

Bolj je problem, ko ti razvajena nesocializirana pizda z mastno plačo, ki je noben tip ne povoha buzerira, da hodiš z njo po izletkih, pijačkah in še celo v teater s tem, da ima ona teater in neke zadeve preko službe. Ko sem zbolela, sem ji potem morala še plačati teater, da je šla druga kolegia – preklemana pizda usrana. Z njo naj hodi očka ali grdosje od kolegic. Vame se ne bo več zažirala.

A prej pa niste vedele, da je voluharica?

No, vsaj zdaj veste.

Upam, da je že izpadla iz družbe? ?

Ni normalno, se pa  takšni osebki najdejo v vsaki družbi. No, zgubile ste nekaj evrov in se naučile, da boste naslednjič šle na počitnice ali izlet brez nje.

Ena najgrsih človeški last osti je skrtost. Bruuuh

Podobno zgodbo mi je pred leti povedala znanka.

Prijateljica ji je rekla, da se bojo oglasili nazaj grede z Dalmacije za dan ali dva, dva odrasla, dva otroka.

Poleg kuhinje in kopalnice sta bili v apartmaju še dve sobi. OK, za eno noč se bomo pač s sinom stisnili v zakonski postelji. Iz ene noči je ratal cel teden, pri  hrani in pijači ni prispevala nič, še sladoled za otroke je pustila častit.

Boš pač naslednjič šla na dopust/na kavo/na druženje s kakšno drugo družbo, če ostalim paše družba te ženske. Ali pa ne  boš šla.

Če jim pa ne paše, bo pa ona šla s kom drugim ali pa ne bo šla. Celo življenje se učimo.

Na hrvaško itak hodijo sami take sorte Slovenci.

pa dobro,če zasluži ,je škrta ,če nima dohodka,je revica,pa ji moraš oprostit…

Hahahahahaha kakšno korist imate od takih ljudi? A so vam službe zrihtali? 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
zeloodvisno02, 20.08.2025 ob 18:52

pa dobro,če zasluži ,je škrta ,če nima dohodka,je revica,pa ji moraš oprostit…

Ne oprostit. Takih se ne vabi oziroma sili s sabo.

Pizde, 20.08.2025 ob 20:59

Ne oprostit. Takih se ne vabi oziroma sili s sabo.

Ali ni računala, da se boste pizde okol po lokalih vlačile. Drugič boste jasne. S,kuzlami se mi ne da več okol.

Sfrustrirane grde balkanoslavske koozle, ki se vlačite po lokalih brez tipa. V resnici si greste na koorac in naraje bi tisti, ki dobi kanček pozornosti spraskale oči, spulile lase in norele ko čarovnice ta Haliween 😉

S takimi se ne družiš več, pa se hitro zbrihtajo. Pa takrat na mestu ji rečeš, da lahko pije vodo na wcju, poje malo rožmarina iz sosednjega grma kot vegetarjanci in naj ne dela vam nepotrebnih stroškov, ker niste bankomat. Lahko si pa naroči in oddela kasneje v kuhinji – pranje posode ponavadi.

Ne rečem, če je to res kakšna, ki nima. Ampak ponavadi so najbolj škrte ravno tiste, ki imajo najvišjo plačo in največ kapitala nabranega – le kako…

Ne razumem…pravila delitve stroškov se takoj jasno postavijo, vsaj v moji družbi je tako. Imamo tudi eno bolj škrto, ki je kdaj hotela kaj prišparati in pikala po drugih krožnikih, pa smo jo hitro postavili na realna tla. Si ne upa več.

Kaj šele, kot nekdo zgoraj piše, da se folk kar povabi in ostane nekaj dni… Halo! Pri meni zagotovo ne.

The Bronx tale film ima sceno ’20 dollars’.

Mafiozo uči mladega vajenca kako naj razume takšne ljudi kot opisuješ ti tvojo prijateljico.

V srednjih letih in ne znas povedati, da ti nekaj ne pase in prides vsa nasikana domov?! To NI normalno.

Ce se niste pred odhodom dogovorile, kako boste placevale, bi se pa na licu mesta. Ce ti gre neka lastnost pri nekomu tako na zivce, to poves in skusas najti skupno resitev. Ti pa trpis cel teden in potem nas o tem obvescas in sprasujes za mnenje na SC. Koliko si rekla, da si stara?

Ne to ni normalno. Take se izloči iz družbe. Če pa kdo nasprotuje izločitvi potem pa naj sam plačuje za tako osebo.

Take osebe obstajajo in seveda izkoristijo vsako priložnost, da ne bi nič plačale.

Zakaj pa nisi tega takoj direkt povedala, da ne boš za njo plačevala?

Ze dolgo nazaj sicer ampak enkrat sem sla na morje z best frendico v apartma od starsev. Saj sem jo poznala, je tiste vrste, pri kateri moras kar pazit na denarnico, ker jo ves cas denar zelo skrbi, pa ga ima vec kot ti. Vredu, si je vzela kao svojo hrano s sabo, ni hotela, da bi skupaj kupovali. Koncalo se je tako, da je jedla mojo hrano, moje faking kosmice, svoje stvari si je zapakirane odnesla nazaj domov. Nisem hotela delati scene ampak ja, nisem sla nikoli vec na pocitnice z njo. Z nekaterimi ljudmi pac sistem enkrat castis ti, drugic on ne deluje. Taki so in ne spremenijo se, samo se hujsi postanejo z leti.

domnevam, da je bilo to prvič in zadnjič in nikoli več, ker ni tvoja osebna kolegica, ampak prijateljica od bodoče neveste, s katero ve nimate načeloma nobenih stikov.

ni normalno, ampak preboli

drugič pa, če greste na dopust z ljudmi, ki jih ne poznate najbolj, se vnaprej zmenite, kak in kako s financami. v španoviji z ljudmi, ki se ne poznajo od prej, je bolje za stroške vnaprej pobrat in se vnaprej dogovorit, kako se kaj plačuje, ne pa da se računa na to, da bodo vsi fer in plačali svoj delež

Ga ni junaka, ki bi meni na večerji zunaj z vilicami segel na moj krožnik.

Razen če mu sama ponudim.

Pa tud –  če jo vidiš, da se šlepa, zunaj pač prešaltaš na “vsak sam zase plača”, pa naj ima kelnar malo več dela.

Zgodbice itak, kar ne verjamem da so taki osebki naokol…

daisycutter, 21.08.2025 ob 13:20

Ga ni junaka, ki bi meni na večerji zunaj z vilicami segel na moj krožnik.

Razen če mu sama ponudim.

Pa tud –  če jo vidiš, da se šlepa, zunaj pač prešaltaš na “vsak sam zase plača”, pa naj ima kelnar malo več dela.

Zgodbice itak, kar ne verjamem da so taki osebki naokol…

Ej, isto pri meni! Zakaj bi mi kdo segal v krožnik???

Ja prvič opaziš in se čudiš, drugič potrdiš in rečeš plača vsak sam.

Drugače pa obstajajo aplikacije za telefon, kjer se cela skupina prijavi, vsak vnaša koliko in kaj je kdo plačal, pa se na koncu napiše kdo je komu in koliko dolžan. Čist lepo simpl in jasno.

Maya35, 21.08.2025 ob 11:19

Ze dolgo nazaj sicer ampak enkrat sem sla na morje z best frendico v apartma od starsev. Saj sem jo poznala, je tiste vrste, pri kateri moras kar pazit na denarnico, ker jo ves cas denar zelo skrbi, pa ga ima vec kot ti. Vredu, si je vzela kao svojo hrano s sabo, ni hotela, da bi skupaj kupovali. Koncalo se je tako, da je jedla mojo hrano, moje faking kosmice, svoje stvari si je zapakirane odnesla nazaj domov. Nisem hotela delati scene ampak ja, nisem sla nikoli vec na pocitnice z njo. Z nekaterimi ljudmi pac sistem enkrat castis ti, drugic on ne deluje. Taki so in ne spremenijo se, samo se hujsi postanejo z leti.

Si mi obudila spomine. Poznano haha, je samo smešno ker sem mislila da se bodo take fore končale po študentskih letih. Tisti ki odnesejo alkohol domov po zabavi itd… Pa te življenje tudi kasneje presenti. Priznam, da ne vem veliko o njeni osebni finančni situaciji, ampak lahko garantiram, da strada ravno ne.

Kako veš? A po njeni kilaži?

Ni normalno, da se prej ne dogovorite kako in kaj in da po forumih obirate. Je tako težko reči: XY, vsaka od nas je do sedaj nekaj prispevala, danes si ti na vrsti, da plačaš. Tudi sedaj lahko rešiš situacijo in rečeš: Na morju smo si nekako razdelile stroške, nisem pa prepričana, a si ti kaj prispevala? Je res tako težko nekaj nekomu reči? Enostavno je potrebno nezadovoljstva, konflikte … v odnosih reševati, ne pa govoriti za hrbtom. In nobena ne reče nič?!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close