Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zasmehovanje/norčevanje iz nekoga, izločanje, psihološko nasilje

Zasmehovanje/norčevanje iz nekoga, izločanje, psihološko nasilje

Ok… prvo kot prvo, se razume zbadanje v OŠ. Ampak takšno dogajanje zdaj…
Izpostavljaš samo eno situacijo… bananin olupek. Kaj pa se je zgodilo pred tem… in še pred tem.. s tvoje strani?
Pišeš, da si polna sovraštva… mogoče pa si ti tista, ki greš ljudem orng na živce s svojim obnašanjem, zateženim prihodom v službo, spletkami… dosti je neznank tukaj. In če delaš v neki firmi za trakom s povprečnim IQ nižjim kot zimska temperatura…. se ne čudim obnašanju kolektiva.
Ne izpostavljati samo sebe… vprašaj se raje kaj lahko ti sama pri sebi spremeniš, da te bo okolica sprejela.
Opažam pa, da si verjetno tiha miška, z veliko jeze v sebi in kot tempirana bomba, ki bo škodovala ali sebi ali drugim.
Začni delati na sebi… telovadbi, vpiši se na kak tečaj, karkoli… dokler ne boš spremenila svoje samopodobe in sebe… ne pričakuj, da se bodo drugi do tebe lepo obnašali… če se sama do sebe ne.
Kot da bi imela ogledala nasproti… če zarenčiš, bodo ljudje zarenčali nazaj. Če pa se boš nasmehnila, se ti bodo nasmehnili nazaj. In nehaj igrati žrtev.

Ma ne vem no, meni se zdi vse skupaj neverjetno. OK zasmehovanje v OŠ in SŠ še sprejmem, tudi do neke mere obnašanje v kolektivu, ampak, da ti pa odrasla, praktično neznana ženska brez razloga vrže bananin olupek v hrano, to pa težko.

Razen, če si ti že končala in je potem ona svoj olupek odložila na tvoj krožnik. Da pa ti ga je med jedjo gor zabrisala, neverjetno.

Pa, da se cela skupina nepoznanih tako naštima, da se ti posmehuje?

Enostavno ne verjamem. Prej verjamem, da ti neko normalno obnašanje interpretiraš kot zasmehovanje.

In če je bil cel avtobus prazen, zakaj si rinila ravno na tisti sedež, kjer je dotična želela imeti prtljago? Ne, da jo zagovarjam, ampak OK, očitno je želela imeti prtljago zraven sebe. In če je bol avtobus prazen, res ne vem, kje je problem.

Ne vem no, jaz sem kar veliko okoli v takšnih in drugačnhi kolektivih, pa še nikoli nisem naletela na tako obnašanje.

Se strinjam. Zelo narobe je, da se v žrtvi išče razlog in opravičilo, da je dobila po glavi zato, ker je “taka pa taka”, in s tem, ko je “taka”, izziva uboge bulije, ki ne znajo ravnati drugače, jo zavohajo in napadejo, saj to je ja “logično”, zakon narave in tako.
No, saj ta del drži, da so buliji primitivni in necivilizirani in se ne znajo drugače obnašati.
Ampak narobe je, da se na žrtev prelaga odgovornost, da jih ustavi.
Ljudje smo različni, prihajamo iz različnih okolij, imamo različne osebnosti. Če je nekdo “šibek”, to še ne pomeni, da ima kdo drug pravico, da ga napada, mi v občinstvu pa pametno ugotavljamo, kako si je žrtev sama kriva.
Sicer se strinjam, da sta samoobramba in samozavest vrlina, ki bi jo moral vsak razvijati. In seveda je mogoče, da tudi nekdo, ki ima samopodobo zelo na dnu in je zelo prestrašen, napreduje in se nauči ceniti sebe in postaviti zase. Ampak za to potrebuje podporo, ne zasmehovanja. Predvsem pa je zelo narobe, da ga mi kot družba zabijamo nazaj in se spravljamo nanj ali kot aktivni buliji ali pa pasivni opazovalci (ki v žrtvi iščemo krivca).
Mislim, da marsikdo, ki žrtvi očita “ti si šibka, v tebi je problem”, navidezno morda skuša pomagati, ko ji svetuje “opogumi se”, ampak problem nastane, ko se odgovornost prelaga izključno na žrtev, za bulije pa je kar nekako samoumevno, da tako pač je v našem svetu.
Saj to vsi vemo, da je človek človeku volk. Saj vemo, da že otroke učimo, da se morajo postaviti zase.
Ampak ali jih učimo tudi, da bodo pozorni na nekrivice, da bojo pomagali, ko vidijo, da je nekdo v težavah? Da se bodo znali postaviti zase…pa da se bodo postavili tudi za nekoga, ki sam tega ne zmore?
To se mi zdi ključno. Za družbo nasplošno. Da je že prav, da smo samozavestni in se znamo ubraniti. Ampak da pri tem ohranimo človečnost in ne poudarjamo samo tega, kako je svet grd in da mora vsak sam zase poskrbeti, saj nihče drug ne bo namesto njega. Ampak da imamo ničelno toleranco do mobinga in nasilja in pomagamo nekomu, ko vidimo, da je izrinjen, zaničevan. Ne pa da se strahopetno skrijemo v množico drhali, se pridružimo močnejšim in udarjamo po šibkejšemu.

Tebi je vse neverjetno ker tega nisi dozivela.
Jaz sem vprasala nekega tipa ali je ta pa ta sedez prost. Ta zenska se je vmesala. Sploh se ni slo za njeno prtljago. Tudi ostali ki so to slisali, so stvar dojeli tako kot jaz. Tudi vodic, ki se je vmesal, in rekel, da je dovolj prostora za vse.
In gre se za zensko ki ima pedagosko delo in nizko inteligenco.

Ko je zenska vrgla olupek v moj kroznik, so tudi vsi opazili. Ni me vprasala ali sem ze pojedla in ali lahko odvrze v moj kroznik. Zato je tip, ki je sedel blizje njej vprasal: zakaj pa moj kroznik ni bil dovolj dober?

Tebi je vse neverjetno ker tega nisi dozivela.
Jaz sem vprasala nekega tipa ali je ta pa ta sedez prost. Ta zenska se je vmesala. Sploh se ni slo za njeno prtljago. Tudi ostali ki so to slisali, so stvar dojeli tako kot jaz. Tudi vodic, ki se je vmesal, in rekel, da je dovolj prostora za vse.
In gre se za zensko ki ima pedagosko delo in nizko inteligenco.

Ko je zenska vrgla olupek v moj kroznik, so tudi vsi opazili. Ni me vprasala ali sem ze pojedla in ali lahko odvrze v moj kroznik. Zato je tip, ki je sedel blizje njej vprasal: zakaj pa moj kroznik ni bil dovolj dober?
[/quote]

A vidiš, kaj delaš?
A se sploh vidiš???
Kar naprej trajbaš eno in isto.Kot ena trma, ki ne vidi na levo in na desno, ampak samo sebe in svojo ogroženost.
Smo ti lepo rekli : preberi knjigo.Delaj na samozavesti…
Nobenega odgovora.
Samo ponavljanje : bananin olupek in prtljaga.
Če boš delala tako naprej, ti ni pomoči.
A nisi prebrala : SPREMENI SVOJ odnos in tudi drugi ga bodo do tebe.
Če si tega sploh zmožna, je pa drugo vprašanje.

Ne glede na to… al jaz ne imela samozavesti al karkoli ze bilo narobe z mano. JAZ druge pustim na miru. Od kje pravica drugim da izvajajo take stvari nad mano??
Vsi govorite kako je nekaj narobe z mano.

JAZ ZE V STARTU SPRASUJEM, CE MI LAHKO NEKDO POVE KAJ TAKIM LJUDEM DOGAJA V GLAVI DA TO DELAJO??? KAJ JE NAROBE Z NJIMI??
VI PA.CEL CAS IZPOSTAVLJATE KAKO JE Z MANO NEKAJ NAROBE, A JAZ NIKOMIR NE SKODUJEM!!!

problem je v tem da dejansko nihče ne počne brez nekega razloga, vzroka, povoda sploh pa ne neki neznanci, da bi določili nekega random človeka in izvajali kar praviš da so ….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Aha.
Da ljudje mucijo zivali, tudi more biti vzrok a ne.
More biti povod. Ta zival pac ni vsecna. Nekaj je na njej kar gre nekomu na kurac, in zato ji upraviceno odreze rep, jo muci, odreze uho, jo zazge.
Ker enostavno ni dobrodosla na tem svetu in je sibkejsa in ne more nic, ko se nekdo mocnejsi ali vec njih spravijo nad njo.
More biti povod,vzrok. Ta zival je kriva da se ji to dogaja.

kaj zdaj vlečeš še mučenje živali zraven? pa ker ga že je tam tudi nek vzrok ali povod za to, kakršen koli že….

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Neverjetno, ti si bolan

Nekateri ljudje so pac taksni, da svoj bes in nezadovoljstvo sresajo na druge. Zakaj so taksni je ogromno vzrokov. Od tega, da jih je nekaj trenutno vrglo iz tira, do tega da so pac zleht po domace. Da po svetu ne hodijo samo dobri ljudje ti je jasno. Ni pa tvoja naloga, da jih spreminjas in da se z njimi ukvarjas. Za tvoje dobro bo, da se jih izogibas in se branis, ko treba. Manj se bos ukvarjala s tem, bolje se bos pocutila. Svet ne mores spremeniti, svoj pogled nanj pa lahko.

Pa saj je bilo napisano zakaj ljudje to počnejo, ker te prepoznajo kot šibko osebo in ker jim posledično ti to sama dopuščaš. Ampak itak le trolaš in provociraš.

Najbolj škoduješ sebi.Ker se ne znaš postaviti samozavestno ZASE.
Na svetu ne živiš sama.Ali res ne razumeš, da vsi ljudje niso in ne bodo taki kot ti?
Zato se ne sprenevedaj kot petletno dekletce, ker zdaj pa že izpadeš kot da nimaš vseh pik.
in ja, s tabo je nekaj narobe.
Ker ne razumeš , nočeš razumeti, kaj ti govorimo, ali pa se delaš neumno.
Sama izberi, kaj je.

Najbolj škoduješ sebi.Ker se ne znaš postaviti samozavestno ZASE.
Na svetu ne živiš sama.Ali res ne razumeš, da vsi ljudje niso in ne bodo taki kot ti?
Zato se ne sprenevedaj kot petletno dekletce, ker zdaj pa že izpadeš kot da nimaš vseh pik.
in ja, s tabo je nekaj narobe.
Ker ne razumeš , nočeš razumeti, kaj ti govorimo, ali pa se delaš neumno.
Sama izberi, kaj je.
[/quote]

Saj ne morem verjet, kakšne primitivne odgovore imate…, da se sovraštvo tolerira. In napada tistega, ki je tarča napadov… narobe svet… sram me je, da živim v takšni državi, kjer še sodišča ne znajo zatreti sovraštva. Ja, prav sodišča so tista, ki narekujejo norme…. Mislim, da bi morali izvesti nekaj ukrepov proti sovraštvu in pokazati ljudem, da se le-to ne dopušča. Marsikdo bi premislil, preden bi sejal sovraštvo. Ampak v Sloveniji to ni mogoče…

A zdaj se pa že deremo??! Vidiš, ko ti nekdo stopi na žulj, kako odreagiraš… začni pri sebi. Tam boli… v tvojem srcu. Ljudje so takšni kot so, tebi pa se travme vlečejo iz otroštva in življenje ti servira to, kar misliš, da si zaslužiš… da ti bo poknil film in boš končno začela drugače.
Ne napišeš nič o sebi. Koliko imaš let, v kakšnem podjetju približno delaš, zakaj si samska, kako živiš… dregaš z zgodbami vzetimi iz konteksta in pričakuješ, da se boš smilila sama sebi… in nam… in bomo pisali: uboga, uboga….
Zbudi se v realnost!
Življenje ni potica in če ti folk ne ustreza, se umakni. Simpl ko pasulj.

Saj ne morem verjet, kakšne primitivne odgovore imate…, da se sovraštvo tolerira. In napada tistega, ki je tarča napadov… narobe svet… sram me je, da živim v takšni državi, kjer še sodišča ne znajo zatreti sovraštva. Ja, prav sodišča so tista, ki narekujejo norme…. Mislim, da bi morali izvesti nekaj ukrepov proti sovraštvu in pokazati ljudem, da se le-to ne dopušča. Marsikdo bi premislil, preden bi sejal sovraštvo. Ampak v Sloveniji to ni mogoče…
[/quote]

O kakšnem sovraštvu zdaj natolcuješ?
Preberi najprej malo odgovore.Če bi bila ženska vsaj malo pametna, bi napisala :

Hvala vsem za vaše odgovore.Bom prebrala kakšno knjigo o tem, kako si pridobiti samozavest.
Kako si pridobim prijatelje.
Šla bom na tečaj retorike.
Prizadevala si bom tudi jaz za boljše odnose.
Pred ogledalom bom vadila govor, nasmejan obraz.
Trudila se bom vsak dan nasmehniti, povedala bom vsaj par prijaznih besed.
Šla bom na tečaj, kako spremeniti odnose in kako se pogovarjamo z nesramnimi ljudmi.

Se pravi : Ona se ne želi spremeniti, niti delati na sebi.
Najlepše pa je sedeti doma, stokati nad drugimi in biti uboga reva.
Avtorica me spominja na malega otroka, ki mu v usta dajemo z žičko krompir in špinačo, on pa meče hrano na tla.

Zakaj te je zdaj sram?
Mar ji nismo želeli svetovati z vsem srcem , da bi se tudi ona imela lepo?

In kot vidiš, z njo ne prideš nikamor.

A zdaj smo pa mi ta grdi?
Sem tolk jezna, da bi ji še jaz vrgla tisti bananin olupek na krožnik…Se več ne čudim…
Imam občutek, kot da se avtorica norčuje in se nam posmehuje!

Uporabnica828282 s tabo je nekaj hudo narobe.Beri kaj pišeš.Bolana si!

Neverjetno
Ljudje se kar nabijajo, da zrtev rabi psihjatra.

Neverjetno kako ste vsi nasedli.

Ti dejansko mislis da je nemogoce da se to dogaja? Da to ne delajo odrasli ljudje?

Vsekakor se to dogaja.

Spominjaš me na unega drugega trola – prisiljena v depresijo.

Zdravo,

berem tvoje težave in odgovore in menim, da imate vsi po svoje prav. Kot to, da nasilništvo, psihično ali fizično, ni sprejemljivo, kot to, da pač moraš nekaj narediti na sebi. Drugih ljudi ne moreš spremeniti, lahko samo spremeniš sebe. To, da se odrasli ljudje tako obnašajo, mi je skoraj neverjetno, ni pa nemogoče. Marsikdo ni dozorel.
Deloma v situaciji vidim tudi sebe: tudi mene so maltretirali v mladosti, vedno sem bil žrtev, živel sem sam z materjo, ki je zbolela na živcih, skratka, “svet se je zarotil proti meni” (v naveznicah, ker to ni res, sem se pa tako počutil) . Pa vendar sem se iz vsega izvlekel. Doštudiral sem in dobil službo, za samozavest sem začel trenirati borilne veščine. Določene zadeve glede samozavesti sem razčistil pri psihologu. Od takrat nimam nobenih težav glede maltretiranja, fizično se nobeden ni spravil name. Pred tem sem očitno oddajal tako energijo, mogoče strah. Sedaj si upam človeka pogledati v oči brez strahu.
Sicer ne pravim, da je tako, ampak malo tudi razmisli, kako se ti obnašaš do drugih. Moja sorodnica, naprimer, se ima za žrtev. Vedno vidi samo to, kar je naprejeno proti njej. Vendar pa moram reči, da je karakterno zelo težka in tempirana bomba. Vedno vzkipi po nepotrebnem, partnerja v javnosti zaničuje, zgodilo se je celo, da ga je fizično napadla… Ko sem ji to predstavil, je njeno videnje zgodbe bilo precej drugačno. Po njenem se to, da je ona najprej zamahnila proti njemu, ni zgodilo (čeprav sem bil zraven). Po njenem je vedno on tisti, ki jo psihično maltretira in po njenem se ga ona boji. Pa vendar vem, da ni tako, saj tudi proti meni in ostalim bližnjim je enako. Za vse njene težave išče izgovore drugje. Kar želim reči je to, da vsak človek sebe vidi drugače, kot ga vidijo drugi. Tudi jaz sam sebe in tuja dejanja napram meni dojemam drugače, kot vpletene osebe. Vsako dejanje nekega človeka ima neko ozadje, nek razlog. Ko berem tvoje poste opažam, da nisi sem prišla po nasvet, ampak očitno razumevanje. In nekateri ljudje v komentarjih so ti dali razumne nasvete. In potem so tvoji odgovori takšni, da so nekatere celo začeli iritirati, la te sploh ne poznajo. Iz tega je tudi mogoče kaj izluščiti. Vsaj jaz iz tega vidim, da je mogoče s teboj težko komunicirati. Ne poznam te, zato ne želim sklepati prehitro, ampak zamisli se, če si z nekaj napisanimi posti že v konfliktu z neznancem. Poleg tega se moraš zavedati, da dejanja neznancev niso uperjena proti tebi osebno. Ta dejanja so posledica njihovih težav, izkušenj in frustracij. Tvoji odgovori na ta dejanja so pa posledica tvojih izkušenj, težav in frustracij. Ljudje ti ne morejo brati misli in na daleč se ne vidi, da si dobra oseba. Da si dobra kseba, se vidi šele iz tvojih reakcij in dejanj napram drugim. Svet ni naprejen proti tebi. Želim ti vso srečo in da bi uredila te težave okoli sebe.

Nič ni narobe s tabo. To je normalen proces glede na “tip” energije, ki se prebuja in to je njihov odziv, kar opazijo pri tebi. Če se potrudiš in spoznavaš svojo notranjo plat boš iz dneva v dan bolj odprta za nadnaravne poglede, kar je dar, ki ga nimajo vsi. Z drugo besedo imaš mnogo več kot mnogi.

…..v osnovni šoli so te zasmehovali in potem si imela verjetno enako izkušnjo tudi v srednji itn. Vsecsi stoično prenašala, ker si upala, da bo pač boljše, ko bodo nora mlada leta minula . Verjetno si od strani opazovala mladenke svojih let, ki so se hahljale in te zasmehovale in mladeniče, ki so se vrteli okoli njih in jih obdsrjali s komplimenti in sladkimi besedami. Ti si pa vse to prenašala povsem dostojanstvrno , ker si sledila svojim ciljem in vrednotam. No, pa si prišla v delovni kolektiv, zagnana, polna delovne vneme, prepričana, da je tukaj vse drugače. Ampk joj, ne! Še vedno si nerazumljena, še vedno te nesprejmejo medse – ne moški , ne ženske. Oni so celo naredili korak naprej , si ustvarili družine partnerske odnose. Ti pa še vedno čakaš! Kaj pravzaprav? Da v to tvojo melodramo prileti Zac Effron, Johnny Deep ali kateri drugi junsk in te reši. Jah , daj no ženska zbudi se! Nikogar ne bo, ki bi te zaščitil, ampak boš morala kar sama kaj narediti zase, če nas kar lepo ne vlečeš za nos! Pa srečno

prednisone 10 mg prednisone 4mg tab prednisone 54899
https://prednisonet.com prednisone 20mg tablets where to buy
prednisone pills 10 mg buy prednisone online no script prednisone 200 mg tablets

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close