Zasmehovanje/norčevanje iz nekoga, izločanje, psihološko nasilje
Ta stol sploh ni.bil.zraven nje!!!
Bili smo skupina ze teden dni in to ni bila neka xy zenska!!
Pricakujem da me bodo ljudje me pustili na miru, ce ze vsaj prijazni niso in me ne sprejemajo.
Jaz se ne spravljam na nikogar, ne zelil skodovati nikomur, nikogar spravljati v slabo.voljo ali mu dajati obcutek da je nezazeljen na tem svetu!
[/quote]
Sploh ni važno, kje je bil stol.
Sploh ni važno ali je bila ta ženska xy ali je bila Micka.
Ti se moraš enkrat za vselej naučiti braniti svoj prostor.
In ko ga boš znala ubraniti, ti nikoli več ne bo treba pisati :
Jaz se ne spravljam na nikogar, ne zelim skodovati nikomur, nikogar spravljati v slabo.voljo ali mu dajati obcutek da je nezazeljen na tem svetu!
Ker ti ne bo treba! Ker boš obvladovala svoj prostor, ki se ga nihče ne bo upal dotakniti.
Zdaj pa deluješ kot predpražnik, ob katerem si vsak lahko obriše čevlje.
Zakaj to dovoljuješ obenem pa stokaš nad drugimi?
Skoči do stropa in zavpij:
Nimaš mi kaj banane metat na krožnik!
A ste res vsi buliji ali samo nori? Ni važno, koliko je ta zgodba resnična, važno je, da se take stvari dogajajo. In vi to dokazujete, ko krivite žrtev namesto agresorja. Zakaj se mora spremeniti žrtev? Zakaj ni enega odgovora, da se mora spremeniti napadalec? Ker če ste prepričani, da je žrtev kriva za napade, ste vi zreli za psihiatra.
Ne. Nihče noče krivit žrtve. Te stvari se dogajajo. Ampak potrebno je biti realen, ljudje smo živali in v “človeškem” živalskem svetu imaš od “nedolžnih” srnic, ki nikomur nič nočejo do raznovrstnih krvosesov. Določen folk je egoističen do dna duše in dlje od svojih potreb ne vidi.
Kdo je bo branil? Država?
Dobro veš, da smo ljudje vzgojeni različno.
Eni so popolnoma “freh”, tudi ne-vzgojeni že od doma, drugi srednje normalni, tretji lepo vzgojeni, četrti preobčutljivi…
In če želiš normalno funkcionirat med vso to mešanico, je treba znati postavljat meje.
Znati ujeti pingpong žogico in jo vrniti nazaj.
Ali pa pritisniti z vso silo, da drugi začuti, da jo je dobil po nosu.
Tako je to v življenju.
Avtorica ni žrtev, ampak predpražnik.Vsem se uklanja, vsem je tiho, vsem se umika in kot taka kaže, da socialnih stikov niti najmanj ne obvlada.
Torej se jih bo morala naučiti.Kot smo se jih morali tudi drugi .
Ali pa sprejme svojo pozicijo in ne jamra več.
Odločitev je v njenih rokah.
Ko se bo spremenilo njeno obnašanje, se bo spremenil tudi napadalec.
Ta stol sploh ni.bil.zraven nje!!!
Bili smo skupina ze teden dni in to ni bila neka xy zenska!!
Pricakujem da me bodo ljudje me pustili na miru, ce ze vsaj prijazni niso in me ne sprejemajo.
Jaz se ne spravljam na nikogar, ne zelil skodovati nikomur, nikogar spravljati v slabo.voljo ali mu dajati obcutek da je nezazeljen na tem svetu!
[/quote]
Zakaj to počnejo? Zato, ker lahko in ker jim ti to dopuščaš. Halo no, če te nekdo napade imaš vso pravico, da se braniš in to ne pomeni, da si ti koga napadla.
Še to povej, kdo ti je vsadil sovraštvo do ljudi,, kakšne starše si imela in kakšni odnosi so bili doma?
Očitno so to v tebe vsadili starši, ki to niso bili, odnosi doma pa so bili na psu.
Zdaj boš morala začeti delati na sebi, prebrati marsikatero knjigo in se poglobiti vase.
V družbi se počutiš ogroženo, stisnjeno v kot in kot da ti vsi ljudje okrog tebe hočejo škodovat.
Navedla nisi niti ene dobre prijateljice, niti enega veselega dogodka,
Ne verjamem, da imaš samo slabe ljudi okrog sebe.Ni možno.
Če se ne znaš pobrigat zase, potem boš morala drugič ostati doma.Nisi majhen otrok.Tudi mene je že napadala xy oseba.
To je delala toliko časa, dokler ji nisem odločno povedala nazaj.
Potem sem imela mir pred njo.
[/quote]
Jaz podobno. Toleriram do ene točke, dam osebi možnost, da je imela slab dan, če temu ni bilo tako – lepo opozorim, da to kar počne ni lepo in da se nepočutim prijetno. In če vidim, da ni nič zaleglo, se lepo distanciram, potem pa samo čakam, da se ujame v lastno past. Še vedno so se, potem pa jok in stok in jarmanje kako je svet krivičen. Nucalo pri starih in mladih kurah.
🙂
Pa naj si mislijo, da si siva miška, v notranjosti si pa prava tigrica. Stekla ravno ne, ker to bi pomenilo, da si blazna, je dovolj, da enkrat konkretno ugrizneš, pa imaš mir.
Pri tebi je šizofrenija že iz osnovne šole.
[/quote]
A zdej je pa ze vsak jebi veter iz Mona psihiater!? Kako lahko kaj takega reces nekomu, ki ga ne poznas?
Je pac drugace vzgojena. Ti se skrivas takole na netu z nekim kvazi nickom in zasmehujes cloveka! Sram te bodi!
Avtorica, svet je umazan, ti pa si obcutljiva. Pac nisi taka kot vecina in hvala bogu da je tako. Je pa tezje zate, vendar s teboj ni nic narobe! Vse kar moras storiti je, da se ne pustis, da delajo s tabo kakor se komu zazdi. Ne rabis postati taka kot so oni, le ne pusti jim, da ti hodijo po glavi. Nauci se takoj odreagirat in to na nacin, da bo njim neprijetno. Kaj ti pomaga, ce se potem slabo pocutis, ker je obveljala volja neke nesramne osebe. Takoj povej kaj te zmoti neglede na to ali je njih vec. To bos zal morala trenirat, vendar se bos vsakic, ko se bos postavila zase obcutila zadovoljstvo neglede na izid. Negativne komentarje pa komot preskocis, ker so to spet bulliji, ki komaj cakajo, da koga unicijo.
Sem vse prebrala, ocenjujem, da sem glede zgornjega opisa ista. Ne čutim nobene potrebe po tem, da bi bila do kogarkoli nesramna. V tako komunikacijo se sploh ne spuščam, ko pa se je treba postavit zase, stisnem rep med noge, ker me konflikti ohromijo. Grozno. Sama nase jezna.
Nimam pa drugače preostalih težav kot to . Sem zelo družabna, priljubljena, glasna, a zgolj pri smehu, ko je čas za prepir pa gasa. Bi bilo fino te spoznati, ker v svojem okolju ne poznam nikogar, ki bi to razumel.
Drži se. Bo treba nekaj ukrenit. Ne moreva se vedno skriti na drevo.
Sem vse prebrala, ocenjujem, da sem glede zgornjega opisa ista. Ne čutim nobene potrebe po tem, da bi bila do kogarkoli nesramna. V tako komunikacijo se sploh ne spuščam, ko pa se je treba postavit zase, stisnem rep med noge, ker me konflikti ohromijo. Grozno. Sama nase jezna.
Nimam pa drugače preostalih težav kot to . Sem zelo družabna, priljubljena, glasna, a zgolj pri smehu, ko je čas za prepir pa gasa. Bi bilo fino te spoznati, ker v svojem okolju ne poznam nikogar, ki bi to razumel.
Drži se. Bo treba nekaj ukrenit. Ne moreva se vedno skriti na drevo.
[/quote]
Konkreten predlog: ustanovite zavetišče Anabananina zvezdica – društvo za zaščito rahločutnih duš.
Sploh ne razumete.
Jaz nimam tezav povedati, ko mi nekaj ne pase. Ampak to so drugacne,povsem normalne situacije. Res da starejsa kot sem, manj imam zelje po kreganju oz. Sem to ze prerasla. Recimo povem nekomu, da me za sluzbene zadeve naj ne klice po 17h… postavljala sem ze svoje pogoje glede zaposlitve itd…
Taki dogodki pa kot jih na zacetku opisujem niso normalne situacije, pri katerih normalnemu cloveku poves da ti je nekaj nesprejemljivo…
V taki situaciji ko ti nekdo npr. Vrze olupek v kroznik ali pa 2 zenske se na uho pogovarjata pred tabo, je smesno reci: ej veste, meni je pa to nesprejemljivo. Ali pa celo na isti nacin udariti nazaj.
Sploh ce je cela skupina ljudi proti tebi. Kot je ponavadi to v solah. Skupina proti enemu.
In ta eden se bo postavil zase, povedal bulijem da je to nesprejemljivo, in jim vrgel olupek v glavo in vse bo drugace? Pa kaj govorite?
Ne verjamem pravzaprav. Ker ponavad se v skupini otrok pa sploh, najdejo taki ki potegnejo z enim in taki, ki potegnejo z nasilnežem ali dvema.
Razen, če se jim žrtev kot ti praviš, da si, s čim zameri. Recimo, da je to en otrok, ki jih ves čas špeca učiteljem. Za vsako malenkost, že če mu rečeš, da nimaš s sabo domače naloge, te zatoži. Po takem pa znajo usekat.
Ko.je to rekla, sem.ostala.brez besed. Ne razumem kaj ima.proti meni nekdo, ki mu nisem nardila nic. Ker pa.je vodic slisal to jebanje v glavo, je posegel vmes in rekel, da je dovolj prostora za vse!
[/quote]
Vidis, kot prvo, mene izjava te zenske ne bi spravila ob besede, sploh mi ne bi zbudila nobenih obcutkov, ampak bi jo lepo vprasala, ce ima kak poseben razlog, da mora biti prtljaga na tem sedezu, ker meni se sedi ravno tu, a prtljagi je verjetno vseeno, kje je odlozena.
Ce bi bila prtljaga ze na sedezu, kjer bi se zelela vsesti, bi jo prestavila na drug sedez.
Nihce ne bi rabil posegat vmes in meni taka situacija ne bi zbudila nobenih obcutkov!
Kaj tocno je bilo pa z bananinim olupkom?
Si imela poln kroznik in si rezla meso, ko je priletel bananin olupek ali si te koncala z obrokom in je tvoj kroznik pac stal tam na mizi, ker ga se nihce ni pospravil?
Ti lahko objektivno sprasujes o podorobnostih. Ampak clovek proti kateremu so narejene take stvari, jasno zacuti tudi namen in energijo agresorja.
In tudi drugi ki so bili temu prica, so si stvari razlagali kot jaz, vendar so zeleli ostat nevtralni.
Bil je dopust. Mislis da bi bilo meni lepse ce bi se sla s to zensko kregat za tisti sedez?
Tudi ce ti je nekdo antipaticen, kaksen clovek mores biti, da gres tako dalec, da mu dokaj neposredno reces, da za njega ni prostora na avtobusu? In se je cutila mocno, ker je imela zraven moza in ostale somisljenike iz skupine, jaz pa sem bila sama.
Forum je zaprt za komentiranje.