Zasledovati tujega moža?
Imam prijateljico s katero sva v stiku že več kot 10 let, vedno sva se razumeli in si vse zaupali. Zadnje čase pa ne vem več kaj naj naredim oz. kaj naj si mislim o njej. Ima moža s katerim sta poročena 5 let in sumi, da jo vara. Kadarkoli se dobiva poslušam samo o tem, ampak saj prijatelji smo zato, da si pomagamo. Problem pa je v tem, da želi od mene vedno več. Zdaj več ni dovolj pogovor, ampak želi da moža skupaj z njo zasledujem (seveda z mojim avtom, ki sem ga pred kratkim kupila in ga njen mož še ni videl). Povedala sem ji, da se tega ne želim iti in sedaj je užaljena. Ves čas dobivam njene smse v smislu kako si morajo prijatelji pomagati in da bi tudi ona zame naredila enako. Kaj bi naredili na mojem mestu? Bi se šli to igrico?
Naj dodam še to, da si je zasledovanje zamislila v 70 km oddaljenem kraju, kamor se njen mož vozi v službo. Vse skupaj bi nekako razumela, če bi imela nek konkreten povod za to, ampak sumi ga samo zato, ker mož občasno lajka slike na Facebooku raznim sodelavkam in prijateljicam. Meni se zdi vse skupaj otročje, kar sem ji tudi povedala, ampak potem sem dobila pod nos, da je tudi ona meni pomagala, jaz ji pa sedaj nočem (podarila mi je voziček za hčerko, čeprav je nisem prosila in bi ga lahko kupila tudi sama, pravzaprav mi ga je na nek način vsilila).
Zanimiv podatek, tole zadnje. Verjetno bi bilo tole dejstvo vredno kdaj izpostaviti, ampak bo seveda užaljena…
Sumim, da je malce manipulativna tale tvoja prijateljica, ljubosumna je že dovolj, mogoče pa tudi vara.
Ja najbolje ji pomagaš tako, da ji predlagaš, da najame detektiva, saj so primerno usposobljeni za to delo. Tako se tudi vama ne bo treba vozikat, skrivat in potencialno razkrit.
Po mojem mnenju pa njeno pričakovanje nerealno, neumno in predvsem nesmiselno. Ne razumem pa tudi tebe. Kaj še čakaš?
Ali je res taka težava prijateljici reči:
“Ne želim in nočem ti pri tem pomagati. Pričakujem, da boš to spoštovala.”
To pogojevanje pomoči me spominja na prve razrede OŠ. Postaviti je potrebno mejo, v smislu:
“Ne dovolim, da z menoj manipuliraš s preštevanjem uslug. To smo počeli kot otroci, za odrasle pa to ni primerno.”
to ni prijateljstvo, če pomagaš prijatelju v njegovi zabitosti. ta ženska očitno nima pojma, kaj pomeni prijateljstvo, še manj pa, kaj pomeni partnerstvo.
jaz bi ji rekel, naj se z možem sooči. že res, da si prijatelji med sabo pomagajo, ampak ko pride do partnerstev, je to problem dveh in drugi nimajo pri tem kaj iskat.
Tako je mamina prijateljica zasledovala njenega moza pred več kot 40 leti. Skupaj z mojo mamo in še mene sta vlačili okoli. Tako mi je mama povedala. Jaz se tega ne spomnim, ker sem bila premajhna.
No, na koncu sta se ločila, oba na novo poročila. Njega je življenje precej teplo, njej tudi ni bilo najlepše, ker ni mogla imet otrok. Danes imata oba že okoli 70. Tako da te zgodbe niso nič novega.
Kako si pa tvoja prijateljica to predstavlja? Bosta zasledovali avto, in potem? On bo parkiral pred službo, vidve pa kam, kaj, kako? Čakali v avtu, da mož po osmih urah pride ven? Kaj bosta med malico ali odmorom, če gre kam peš? Kako se bosta takrat skrili?
In recimo, da ima afero v službi. Kaj bosta s čakanjem v avtu dokazali, kaj bosta izvedeli? Kdo pravi, da če ima afero, gre s potencialno ljubico vsak dan ven? Kaj če gre res s sodelavko na en sestanek na drugo firmo, kaj bosta potem? Sledili z avtom do druge stavbe in potem? Naredili sceno na sestanku?!
Ali mislita, da bo potencialna ljubica priletela k njemu in ga objela, poljubila, potem se usedla k njemu v avto in bosta šla v hotelsko sobo, od koder bosta prišla vsa razmršena in vidve bosta takoj vedeli, kaj se dogaja?
Tvoja prijateljica pa res ni prijateljica, temveč egoistka, ki hoče, da je vse po njenem. Če ji zdaj ne postaviš mej, ne vem, kdaj ji jih boš.
Če jo tip vara, jo z razlogom, vidim. Čeprav ima gotovo sam precej masla na glavi, da si izbere eno tako.
Forum je zaprt za komentiranje.