zasebno varstvo otrok- katero je dobro???
Tvoj štart je že takoj čisto zgrešen. Da se tamali ne zameri varstvo??!!! Mislim, halo, kakšne so to besede?
Glede česa bi se otroku varstvo zamerilo? Ti kot starš ga moraš pripraviti na vrtec, to je tvoja naloga. In če se tako bojiš, priporočam javni vrtec. Je najbolj pregleden, sledljiv in nadzorovan. Vse ostalo je kr neki.
Zavod Kengurujčki. So registrirani. Mi imamo svojega škratka tam in smo prezadovoljni.
Ni samo varstvo ampak je tam ekipa, ki poskrbi za otročka več kot odlično. Da ne govorim o hrani,ki jo kuha ga. Branka – odlično.
Kontakt:
KENGURUJČKI, zavod za spodbujanje kreativne vzgoje, celostnega razvoja otrok ter otroškega varstva, Visoko
Varstvo nudimo vsak delavnik od 6.30 do 17.00 ure. ZA več informacij pokličite na spodnji kontakt.
e-mail: alesvrecar@gmail.com
GSM: 031/ 865 244 ali 041/ 620 288
Vljudno vabljeni!
Aleš Vrečar
Jaz bi ti iz lastnih izkušenj svetovala le, da daš otroka k varuški Z IZKUŠNJAMI. Pa to ne pomeni, da ima na primer 15 let izkušenj, ker ima 15 letnega otroka (tako ti ponavadi razložijo te svoje ‘izkušnje’, če ji vprašaš). Še najbolje torej, če je vzgojiteljica, torej da je šolana za to.
Jaz sem namreč sprva svojo malo dala v varstvo k eni ženski, ki je bila registrirana in vse, je rekla tudi, da ima izkušnje, delovala mi je res ok, okoli 45 let, 300 evrov na mesec, prijetna gospa, toda…. Ko se je moja enoletna punčka uvajala pri njej, je bilo seveda veliko joka, kar je pogosto pri mnogih otrocih na uvajanju. Gospa “z izkušnjami” pa je popolnoma odpovedala: ni vedela, kako naj se obnaša, jaz sem morala miriti njo, ona me je vsa obupana spraševala, ja kaj je vendar narobe z mojo punčko, da tako joka, da ne ve, kaj naj naredi,…. Skratka, hitro sem se odločila. In poiskala varuško, ki ve, kaj dela. Vzgojiteljico po izobrazbi. Dala sem 100 evrov več, a ni mi žal. Bila je VELIKA razlika: pri uvajanju, ko je jokala kot nora, je bila mirna, vedela je, da bo mimo, ker je to pač nekaj normalnega. In najpomembneje: punčka jo ima rada in uživa v varstvu.
Jaz bi ti torej svetovala: naj ti črno na belem dokaže te svoje izkušnje, kakšne so, koliko otrok je že čuvala, še najbolje, če je vzgojiteljica, res! Pa nobenemu nočem odžirati kruh ali karkoli, govorim le iz lastnih izkušenj!
Forum je zaprt za komentiranje.