zaščitniške tašče
A se z vašo taščo lahko pogovarjate o marsičem, vas posluša? Če jaz kaj rečem čez njenega sina, je kar tiho ali samo kima, ne reče nič. Zakaj?Danes sem ji po telefonu samo rekla, da ne bo spet kaj narobe? Nekateri moški se lahko zadržijo pred alkoholom, on pa ne. Pa je začela ja, hm, hja, nič drugega ni imela za povedat.
Samo to je res grda in neproduktivna navada, da svojega moža kritiziraš pri tašči. Tega se ne počne. Z možem si poročena, on je odrasel človek, zato probleme rešuj z njim in tašče ne vpletaj.
Mene je enkrat moja tašča spraševala, kako se mi zdi, kaj jaz na njenem sinu vidim slabega, če je v kakšni stvari slabo vzgojen. Meni je popolnoma jasno, da moj mož ni brez napak, saj nihče ni. Po mojem osebnem mnenju bi tudi ona v njegovi mladosti morala marsikaj drugače narediti. Mogoče manj žurati naokrog in se več ukvarjati s sinovoma, ne pa ju stalno puščati pri svoji mami ali tašči. Ampak tašči sem pa povedala le, da če ga je dobro ali slabo vzgajala, to že sama ve, jaz sem mojega moža sprejela takšnega, kot je, in ga ne ocenjujem. Niti ne ocenjujem tega, ali so kakšne njegove lastnosti plod njene vzgoje ali česa drugega. Sicer vem, da je pričakovala, da bom njeno vzgojo pohvalila, a jaz kar nekih praznih komplimentov nimam navade dajati, pa jih tudi njej ne dajem. Pa se tudi brez tega dovolj dobro razumeva. Zaupnih pogovorov o svojih težavah in dilemah pa z njo nimam nikoli. Imam rajši malo distance. Jo pa poslušam, če se ona odloči, da bi se o kakšnih svojih težavah z mano pogovarjala. In ji tudi poskušam iskreno povedati svoje mnenje. Ponavadi gre za to, da ima kakšne zdravstvene težave in v zvezi s tem dileme, ali bi šla ali ne šla k zdravniku, ali bi jedla ali ne jedla zdravila, ki ji jih je predpisal in podobno.
Forum je zaprt za komentiranje.