Najdi forum

zaščiten dvd

nekateri filmi oz dvdji so zaščiteni in se jih na običajen način v nerotu ne da prekopirati. Obstaja kakšen način kako se to zaščito odpravi in dvd skopirati?

hvala za odgovore.

lp

Probaj s tem programom: DVDShrink oziroma s tem: AnyDVD

Lp, Max

Spoštovani Max:
Sem se priskledila..
Poskusila sem s programom:http://files.dvdr-digest.com/encode/dvdshrink32setup.zip.
Prenesla in odzipala sem ga v računalniku.
Kaj pa sedaj?
Kako si naj prepečem zaščiten DVD?

HVALA,HVALA IN VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE VSEM

malce navodil nikoli ne skodi… naj povem, da nisem avtor teh navodil, jih pa uporabljam.

*Ponavadi DVDji (originali) vsebujejo vec kot 4.7Gb podatkov (gre za DVDje ki so speceni v dveh nivojih kar pomeni tudi do 8Gb) je potrebno zadevo nekako stisnti na velikost DVD-Rja, ki je nekje 4,3 – 4.7Gb. S tem stiskanjem sicer izgubimo kvaliteto vendar je to neopazno.
*Druga stvar, ki jo je potrebno narediti pa je se odstranitev raznih zascit, ki jih imajo komercialni DVDji.

Postopek kopiranja DVDja:
a) Odstranjevanje zascit in prenos na HD
To izvedemo s programom DVDDecrypter.
*V DVD pogon damo DVD plosco.
*Ce se avtomatsko starta program za predvajanje DVDja ga ustavimo.
*Startamo DVDDecrypter, tu izberemo DVD drive kjer se nahaja plosca in direktorij na HD kamor naj se prenese vsebina DVDja. Ta direktorij na HD se ponavadi formira kar avtomatsko in je npr: g:\ImeFilma\VIDEO_TS.
*Startamo prenos podatkov na HD.
*Ko so podatki preneseni zapremo program DVDDecrypter.
Na HDju (izbranem direktoriju ..\VIDEO_TS\) se bo nahajo vecje stevilo datotek, ki predstavljajo vsebino DVDja. Glede na moc PCja in hitrosti HDja in DVDja se zadeva prenasa nekako z 4 do 8 Mb/s.

b) Stiskanje vsebine DVDja (direktorij ..\VIDEO_TS\ ) na velikost DVD-R plosce.
To izvedemo s programom DVDShrink
*startamo DVDShrink
*kliknemo na gumnb Open Files in izberemo datoteko g:\ImeFilma\VIDEO_TS\VIDEO_TS.ifo
*prikaze se podrobnejsa vsebina DVDja in tudi velikost v Gb. Kar je vec kot 4.38Gb je preko kapacitite DVD-Rja (oznaceno rdece) in je zato potrebno izvesti ustrezno kompresijo. Izberemo ustrezno kompresijo (Level 1 do Level 10), tako da zadeva pade v okvir kapavitete DVD-Rja. Ce nam to ne uspe niti z kompresiko Level 10 lahko dolocene komponente DVDja izlocimo: to so npr. avdio kanali za razne cudne jezike (Ceski, Finski…, razne podnapise ki jih ne rabimo, lahko pa odstranimo tudi razne Extras (dodatke) in pustimo samo film.
*kliknemo na gumb Backup in na direktorij g:\DVDShrink se formirajo datoteke za kasnejse pecenja na DVD

c) pecenja na DVD z Nero programom:
*startas NERO program
*izberes DVD, DVD-movie
*iz HD direktorija kamor je DVDShrink formiral datoteke, vse datoteke prenesev v NEROta na direktorij VIDEO_TS.
*startas pecenje
!! pazi !! kljub temu, da ti NERO ponudi hitrost pecenja 4x ali vec, izberi za zacetek le 2x !!!
Ko se pecenje konca, za cel DVD-R pri 2x hitrosti je to cca 20 minut je film pripravljen za predvajanje v DVDju !

Tale postopek sem napisal bolj po spominu tako da ti predlagam da si bolj natancna navodila ogledas na internetu, gre za stran kjer najdes ogromno zadev o pecenju DVDjev !!!
Tale postopek DVDDecrypter – DVDShrink – NERO smo v sluzbi izvedli sigurno na vsaj 20 DVDjih in je delovalo 100%. Predvsem smo uporabljaji no-name DVD-R (npr DVD-R Medianca 1x-4x). Vedno smo pekli na 2x hitrost, imamo pac bolj pocasno masino. Vse kar sem sam spekel je 100% delovalo v mojem Philips DVDju. Tudi ostali kolegi v sluzbi niso imeli problemov pri predvajanju na domacih DVD predvajanikih.

Pozdravljen
To je pa zelo zakomplicirano.Ali je kje v slovenščini še ta naslov:˝www.dvdrhelp.com˝,katerega ste mi opisali,naj pogledam.
Lp in hvala

Adobe,še nekaj me zanima!

Kaj je HD?
Kje najdem DVDDecrypter?

Po desetem branju,se mi že malo ,˝svita.˝
Ali HD pomeni računalnik?
DVDDecrypter pa najdem v DVDShrink?
To moram poskusiti doma izvesti!! H V A L A

Lp

> Ali HD pomeni računalnik?

HD = Hard Disk (trdi disk – C: )

Tudi tukaj imaš lepo opisano postopek…