zaščita
Ali si sploh kdaj pomislila, da bo izvedel, da si ga vsa ta leta vlekla za nos. On si je otroka želel, ti pa si se delala, kakor da ne moreš zanositi, v resnici pa si ga vlekla za nos.
Ne želim se vtikati, ampak bi ti rada povedala svojo izkušnjo. Tudi sama sem bila na mestu tvojega moža. Hotela sem še enega otroka, moj mož pa je bil z 2-ma zadovoljen. Seveda mi je razložil, zakaj ne bi imel še enega otroka in sprejela in razumela sem njegovo razlago, čeprav me je še leta in leta razjedalo hrepenenje po še eni mali štručki. Moram reči, da sem bila včasih kar malo nesrečna, ampak nikoli tako zelo, kot bi bila, če bi zvedela, da se je npr. dal sterilizirati brez moje vednosti, potem pa bi se skupaj z menoj čudil, kako to, da še vedno ne morem zanositi. To bi sprejela kot izdajo.
V lekarni lahko dobiš brez recepta samo kremo, ki se jo uporablja skupaj z diafragmo, če pa uporabljaš samo kremo, imaš zraven še dozirko (kakor inekcijo – samo brez igle), da si našpricaš v nožnico. Včasih se je dobil še C-film, vendar tega nekaj časa ni bilo na tržišču, morda ga imajo sedaj spet. Kremo, ki sem jo omenila zgoraj imajo samo v 3 lekarnah v Sloveniji (tam, kjer prodajajo diafragmo), v Ljubljani je to v Murglah.
Ampak ta krema je bele barve in se vidi, tako da jo bo mož takoj opazil.
Mislim, da boš v vsakem primeru morala h ginekologu.
Kakor koli se boš odločila, ti želim vse dobro.
Čisto tehnično, kar se zaščite tiče, se mi zdi boljši “navaden” maternični vložek, brez hormonov. Še sploh, če hočeš neopazno, ker ti ne zameša ciklusa. Ali pa KT, ki bi jih jemala na skrivaj.
Čisto nekaj drugega se mi pa zdi vajin medsebojni odnos. Po pravici – jaz si verjetno tudi ne bi želela otroka s tipom, ki sploh ne upošteva mojega mnenja, ampak me ima za stroj za rojevanje.
Najprej si uredi zaščito, potem se pa malo pogovori z njim…
V lekarni lahko dobiš le kondome, vendar to najbrž ni to, kar potrebuješ. Verjetno bo najbolje, če možu razložiš, zakaj si (trenutno) ne želiš še enega otroka. Gotovo je razumen človek in te ljubi in bo zato tvojo odločitev spoštoval. Navsezadnje je zakon skupnost dveh, ki se skupaj odločata o tako pomembnih stvareh, kot so otroci. Vse srečo!
Forum je zaprt za komentiranje.