Zascita pred strelami
Ali lahko kaksna dobra dusa svetuje nekomu, ki pojma nima o elektriki in podobnih receh?
Torej, imam Belkinov SurgeMaster. Nanj imam priklopljen laptop, telefonsko linijo, ADSL linijo se dodatno, in ADSL modem. Ker mi je iz vtikaca laptopa bliskalo, ce sem ga vtikala na roke, ga nimam sedaj direktno na Belkinu, ampak preko podaljska, ki ima stikalo.
V navodilih pise, da je treba Belkina prikljuciti direktno na vticnico (OK) in da se ga ne sme povezati serijsko s podaljski, UPS-i in drugimi varovali.
Hm, zdaj pa ne vem, ali lahko dam podaljsek v Belkina ali ne. Ne vidim, zakaj ne bi. Poenostavljeno si predstavljam, da v Belkina pride tok s potencialno problematicno napetostjo, Belkin jo, ce je treba “poreze” in to je to. In je vseeno, ali power kabel laptopa dam direktno v Belkina ali preko podaljska.
Ampak, kot receno, pojma nimam o elektriki.
zdaj pa ne vem, ali lahko dam podaljsek v Belkina ali ne.
Če boš kadarkoli želela uveljavljati belkinovo garancijo potem NE
smeš uporabljati podaljška.
Ne vidim, zakaj ne bi.
Zato ker ne..
Poenostavljeno si predstavljam, da v Belkina pride tok s potencialno problematicno napetostjo, Belkin jo, ce je treba “poreze” in to je to.
tako je..
In je vseeno, ali power kabel laptopa dam direktno v Belkina ali preko podaljska.
Ni vseeno, zato pa ima Belkin toliko in toliko vtičnic, če jih potrebuješ
več – kupiš še enega Belkina – simple as that
Če imaš Belkina priključenega direkt v stensko vtičnico. od njega naprej lahko vlečeš podaljšek. V navodilih je mišljeno, da vhod zaščite ne sme biti napajan preko podaljškov(ker je potem lahko vprašljiva ozemljitev). Meni je strela že udarila v Belkina in mi je zaščitil vse naprave, ki so bile vezane preko njega(bi pa imel kakšnih 500.000 SIT škode). Priporočam vsakemu!
Tisto bliskanje pri vklopu laptopa nima nobene veze z zaščito. Fizikalne lastnosti polnilca od laptopa so pač takšne, da če ga vtaknemo ob (ne)pravem trenutku (sinus napetosti, ampak pustimo zdaj to), se posveti. Drugače pa glede podaljškov: mislim da ta “nasvet” izhaja predvsem iz tega, da če ti bo zmanjkalo vtičnic, boš pač šel kupit še eno zaščito (ekonomisti.press) Seveda pa ne gre pretiravati s številom vtičnic na eni zaščiti. Drugače so pa te Belkin zaščite bolj kot ne zanič, tiste obljube o povrnitvi stroškov, če zaščita ne deluje, pa navaden lari fari.
mihi, kakšne (konkretne) izkušnje pa imaš glede povrnitve stroškov? Moje so ravno nasprotne. Pred nakupom zaščite sem menjal modeme kot po tekočem traku, po nakupu Belkina pa le še zaščite nosim na (brezplačno) popravilo.
Preberte si tole temo:
Forum je zaprt za komentiranje.