ZAŠČITA KOŽE PRED POSLEDICAMI PUDRA
Pudri danes niso več škodljivi za kožo, saj so narejeni po sodobnih tehnologijah, iz kvalitetnih in neškodljivih sestavin. Puder je za kožo škodljiv samo v primeru, da ga ne odstranjujemo pred regeneracijo, kar pomeni, da ga moramo pred spanjem obvezno odstranit iz obraza. Tudi sicer je pomembno, da kožo pred spanjem dobro očistimo in pripravimo na spanje. Med spanjem se namreč sama regenerira oz. obnavlja in če nanjo nanesemo še kakšno dobro nočno kremo ji bomo zelo pomagali. Zjutraj bo videti spočita in sveža.
Velja pa tudi, da z maskami in dodatno nego vsekakor pripomorete k lepemu in zdravemu izgledu kože.
V teh mrzlih zimskih dneh, pa le nikar ne hodite naokoli brez dobre zaščite, kar puder tudi je!
LP J
Živjo!
Sama vedno pod pudrom uporabljam kvalitetno podlago, še posebej pozimi. Zvečer ga skrbno očistim, 1x tedensko uporabim peeling in
masko. Prepričali so me izdelki Avon, linija Solutions, ki so odlični in,
v primerjavi z ostalimi, ne dragi.
Za podrobnejše informacije, morebiti katalog, se lahko obrneš name,
na mail. LP, lep dan!
Ana
Ni nujno, da bo koža zaradi neuporabe pudrov kot “spužva”. Vsekakor pa je bolje, da jo dobro negujemo in predvsem ščitimo pred vsemi ogrozojočimi dejavniki. Koža nam za skrb in dobro nego vrne z lepim izgledom. Med nego pa spadajo tudi kvalitetni pudri z zaščitnimi filtri. Sami pa boste najbolje vedeli, kaj je za vas najboljše.
LP J
No, vsak najbolje ve zase, to je res. Jaz popijem ogrooomno vode, obraz si zjutraj oprham z mrzlo vodo (vsaj 20x) in vsake 2 – 3 tedne uporabim masko iz gline od Oriflame-a. Krem pa sploh nobenih, ker se mi potem nabere “kondenz” po obrazu in je še slabše.
Čista voda znotraj in zunaj…. Je pa res, da v puberteti nism imela mozoljev:)
Danes nočna ptička 😉
Lp, Lady L
Edino kar prenese moj obraz, pa da se takoj vpije in nimam tistih “kapljic” po njemu, je HydroCare Body Lotion od Dove-a z izvirsko vodo in vitaminom E.
Morda imam tako (ohranjeno) kožo tudi zaradi tega, ker se ne sončim. Kolikor se me prime, se me, nastavljam soncu se pa ne. Imam bolj bledo polt in sem prej opečena, kot pa porjavela.
Tudi kot pubertetnica nisem nosila “beneške maske” na obrazu, tako kot nekatere današnje frklje sinovih let (18), ki so namazane kot indijanci. Nimam pa nič proti zmernemu lepemu make-up-u.
Nekaj je pa tudi dedno. Še moji babici, ki je pri 87-ih umrla, ne bi po izgledu kože nihče prisodil teh let. Dobri geni…
Lp, Lady L
Čeprav se ne sončite, je vaša koža še vedno izpostavljena UV žarkom, zato jo je pametno zaščititi.
Kar pa se vašega zadnjega odstavka tiče, se ne bi popolnoma strinjala z vami. Dobra genska zasnova je sicer odlično izhodišče, vendar še nič ne zagotavlja. Generacije je težko primerjati. Vedeti morate, da so naši predniki živeli v drugačnih razmerah in okolju. Doživljali so drugačen stres, jedli drugačno prehrano in dihali drugačen zrak. In to se kaže tudi na koži. Če je lepa koža zapisana tudi v vaših genih, bi vas moralo to le še bolj spodbuditi k negovanju le-te, ne pa k njenemu uničevanju.
LP Nataša
Forum je zaprt za komentiranje.