Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zaščita brez kontracepcije

Zaščita brez kontracepcije

Zanima me s čim si pomagate,da veste kdaj imate ovulacijo ?To velja posebno za tiste,ki imate neredne M

Z opazovanjem sluzi.

Z merjenjem telesne temperature, ki se v času ovulacije poviša za 0,3 do 1 stopinje. Obstajajo pa tudi ovulacijski testi.

Saj je vseeno, seksaš vsak dan, pa ne moreš sfalit.

Ampak v tem primeru dobiš informacijo, ko že imaš ovulacijo oziroma je celo že mimo. Torej je ta informacija PREPOZNA, če se z metodo naravnega načrtovanja družine želiš zaščitit pred nosečnostjo.

Jaz imam redno menstruacijo, skoraj na dan točno. Tako da ti ne morem dat nobenega drugega nasveta, ker jaz lahko dokaj natančno predvidevam, kdaj bom ovulirala, s termometrom in ovulacijskim testom pa to samo potrdim. Sluz- ponavadi je, včasih je pa tudi ni. Itak si vzamem še par dni rezerve, kar pomeni, da pred predvideno ovulacijo ne sexama 5 dni, dva dni prej pa z drugo zaščito (kondom ali FemCap). Če ne bi imela redne menstruacije, potem en teden ali več sploh ne bi smela sexat, kar pa zame…no-go =)
Tako da če ti odkrito povem, menim, da metoda naravnega načrtovanja družine žal ni primerna za ženske z izrazito nerednim ciklusom =/ Moje mnenje, no, ne za negativno vzet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close