zarečenega kruha največ poje (kako si naj razlagam?)
haha =) ja tko a veš da jst sm zdej prou razmišlu tko zarečenega kruha se največ poje kaj to pomen. Sej sm vedu sam pozabu k me spomin zapušča, in sm mogu jit prou googlat k sploh si nism znou razložit tko sam po besedah kaj to pomen hahaha X) tko ja to kar maš ful proti boš pol kao naredu sam torej ne drži da se zarečenga kruha največ poje =) mislm tko ful ni tega so redka naključja zato pol ne morš skapirat kaj naj bi to pomenil k ne drži
Jebiga – v šolskem kolesju po “bog i batina Toporišiču” 30 let nazaj so nas učili ravno to in tako… pa smo bili perfect učenci, z odličnim znanjem slovenskega jezika, oh in ah na tekmovanjih, in podobno. Ja, nova era- nova pravila, tudi zapisana – posel slovenskega stoletja za nekatere.
Ne prebavljam pa tistih tipičnih “MON slovničnih teroristov”, ko se ti kaj zatipka, kakšna črka preveč ali narobe kucnjena, ker je ravno sosednja na tipkovnici od taprave, pa takoj skočijo in te “jahajo ” s pravilno slovnico…..
Jebiga – v šolskem kolesju po “bog i batina Toporišiču” 30 let nazaj so nas učili ravno to in tako… pa smo bili perfect učenci, z odličnim znanjem slovenskega jezika, oh in ah na tekmovanjih, in podobno. Ja, nova era- nova pravila, tudi zapisana – posel slovenskega stoletja za nekatere.
Ne prebavljam pa tistih tipičnih “MON slovničnih teroristov”, ko se ti kaj zatipka, kakšna črka preveč ali narobe kucnjena, ker je ravno sosednja na tipkovnici od taprave, pa takoj skočijo in te “jahajo ” s pravilno slovnico…..
[/quote]
toporišić je bil politično nastavljen tiran, da je izmaličil naš prelepi jezik.
Za zapečenega je verjetno jasno, da je najboljši.
Za zarečenega pa stric Google tudi hitro najde razlago (http://bos.zrc-sazu.si/cgi/neva.exe?name=ssbsj&tch=14&expression=zs{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3D89061):
zareči zarêči -rêčem dov., tudi zarekó; zarêci zarecíte; zarékel zarêkla (é) po ljudskem verovanju z določenimi besedami na čaroven, nerazumljiv način pozdraviti ali skušati pozdraviti kaj; zagovoriti: zna zareči kačji pik // z besedami povzročiti, da kdo izgubi kako dobro, naravno lastnost, sposobnost: pri rojstvu mu je zarekla / ni je mogel pozabiti, zarekla mu je zarêči se 1. nehote reči, kar se ne namerava: zarekel se je in mu izdal skrivnost; v naglici se mu je zareklo // pomotoma reči kako besedo namesto druge: govoril je gladko, samo enkrat se mu je zareklo; oprostite, zareklo se mi je 2. ekspr. odločno izraziti svojo odločitev, sklep glede česa: zarekel se je, da jo bo dobil; zarekel se je, da jim ne bo povedal ● ekspr. danes so se vsi zarekli proti meni mi nasprotujejo, me onemogočajo zarečèn -êna -o: zarečena živina ∙ zarečenega kruha se največ poje prenagljene izjave, sodbe mora človek dostikrat preklicati, spremeniti
Forum je zaprt za komentiranje.