Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style zaraščen noht na nogi-boliii

zaraščen noht na nogi-boliii

Na desni nogi, se mi noht zarašča v kožo, sem ga že nekaj odstrigla. Kaj priporočate, ker kar hudo boli???!

jodov obhladek, ali inadine mrežico, pa nogo kopaj v slani vodi.

Osebni preizkušeno!
Noht po sredini tako močno popili, strgaj ali kar hočeš, da postane tanek in se zato pb straneh sprosti.

Obisk zravnika in operacija!

Meni je soseda svetovala (njej pa pedikerka), da naj noht na tisti strani, kjer se mi vrašča (npr. 0,5 do 1 cm od roba) malce zarežem v “V” obliki, da pritisk na strani v kožo ne bo tolikšen. No,jaz sem poskusila in po več letih trpljenja mi noht ne vrašča več. Možno je dvoje: Da mi je metoda pomagala, ali pa je bila zgolj sreča.

Pozdravljeni!
to temo sem si ogledala, ker me je zanimalo če se že kaj pojavlja tema o sponki, ki jo namestijo pod noht, ki naj bi ga uspešno zravnala. Prebrala sem si članek v reviji Jana, tam je bilo napisano, da veliko ljudi ne ve za ta postopek in še naprej trpijo bolečine. Sponka je sestavljena iz dveh delov, namestijo jo pod noht, je neboleča in ne moti. Baje je okrevanje po operaciji dolgotrajno in boleče. Na žalost zdravniki ne izvajajo posega s sponko ampak samo določeni pedikerji, tako da nimajo koncesijo z zdravstvom, poseg pa stane okoli 80 eur. Postopek se izvaja pri nas okoli dve leti. Izvaja ga pedikerka Vida Ozis, podatke o njej pa niso navedli, verjatno se da kaj poiskati po spletu. Upam, da sem komu pomagala….

V salonu Marta v Celju se izvaja ZELO USPEŠNA tehnika zdravljenja s 3TO SPONKO PRI TEŽAVAH VRAŠČANJA NOHTA . Izvaja jo terapevtka Vida Ozis Za izvajanje te tehnike je potebno kar veliko znanja iz področja medicine ,kot tudi same namestitve. Sponka 3to je pri nas v Slo. dobro šesto leto ,toliko let jo tudi pri nas izvajamo . Delovne izkušnje in nenehno izobraževanje na tem področju se odraža ,v uspešnem ozdravljenju. Naš kontakt ,051 661 665.

Pozdravljena,

nasveti kot so sponka so zelo učinkoviti, tako da če je problem velik je to dobra rešitev, super da take stvari obstajajo.

Proti vraščanju nohtov je pomembno pravilno striženje: nohte na nogah se striže vodoravno in ne ob straneh, špičke ob strani se samo popili.

Lahko je vzrok tudi otiščanec ali kot nekakšna trda odvečna koža, ki se naredi ob straneh nohtov in to večinoma na palcih. Na pritisk to zelo boli, koža je kar zaraščena in zatrdela ob robovih. Zelo pomaga, da se z ravnimi škaricami( ne tistimi zvitimi za nohte ali ščipalom) odstriže ob straneh noht v obliki črke V. To je potrebno zelo pazljivo, ker se lahko poškoduje koža in pride do krvavitve in gnojenja dela, ki ga obdelujemo.
Da ne pride do vnetja, je potrebno z alkoholom ali kar z šnopsom če ni drugega, dezinficirati škarice in odrezati. V kolikor se vseeno zagnoji, si polivajte na ta del z majhno žličko vrelo vodo, peče a pomaga, da se ta del ki se gnoji malo koagulira in se vnetje ustavi.
Tudi na rokah če se zanohta je najbolje polivati z vrelo vodo in se vnetje ustavi in ni potrebno snet celega nohta. Preverjeno.

Jaz imam sama te probleme ( s to nekakšno trdo kožo, ki sploh ni noht, ampak kar neka rožena plast kože, kot bi bile kakšne gljivice, ki na pritisk od strani boli kot hudič ) že vrsto let in mi jih nobena pedikerka ni znala rešiti, zato sem to delala sama in se mi je zelo popravil. Dobi se tudi posebna tekočina proti vraščanju nohtov, ki jo nanesemo ko smo noht odstranili, vendar ne če je mesto ranjeno, jaz sem to tekočino nanesla kasneje in je pomagalo.
Zaradi tega problema sem si vedno sama delala pedikuro:
namočim noge v toplo vodo kateri dodam eno pest morske soli ali kakšne dišeče soli za kopanje, ter dodam še gel za tuširanje ali kopel. Namakam noge nekaj časa in si potem z leseno paličico odstranim odvečno obnohtno kožico, pazite da ne poškodujete obnohtne površine nikakor rezati. Porežem nohte, še boljše da se jih kar spili z grobo pilo za umetne nihte. Naravnost, ob straneh samo malo popilim špičke. V kolikor je potrebna kirurgija obnohtnega dela, vzamem škarice ravne in postrani zarežem kolikor gre, da odstranim del, ki se je vrasel pod kožo. Nanesem alkohol, tudi še večkrat na dan.Potem zgladim nohte s posebnimi profesionalnimi pilami za nohte, posušim noge, odstranim tudi trdo kožo, najraje imam poseben ribežen, ki izgleda res kot ribežen za sir. Noge posušim , nanesem podlak, lak in zaščitni lak. Da se vse posuši, hodim več ur v japonkah da so nohti prosti, da se vse lepo posuši ali pa jih ponoči molim ven izpod pokrivala.
Noge tudi po stopalih in petah namažem s posebno kremo za nego nog, kar delam pogosto, ker se potem trda koža ne dela tako pogosto.
To je moja domača pedikura.

V zadnjem času se mi ta vraščenost ne dela več toliko pogosto. res da sem spremenila prehrano, pojem veliko različnih prehranskih dopolnil, mogoče ima veze s tem. Možno je v kolikor so gljivične zadeve, se s pravilno prehrano in veliko encimov in popravljanjem črevesne flore to lahko umiriti ( ni pa dokazano, kot marsikaj od znotraj kar deluje celostno, naučite se poslušajti svoje telo). Že nekaj časa se ne spomnim da bi se mi delala ta odvečna koža. Sedaj ob tem vprašanju na forumu sem se spomnila, da že kar nekaj časa nisem kirurgirala po nogah.

Ker sem sama farmacevt in sem iz družine kjer je mama medicinska sestra, imam drugačna znanja zato in sem to lahko izvajala sama, še posebej, ker mi pedikerke to niso mogle, ker je za to potreben lasten občutek kako globoko lahko zarežeš, zato tega NE priporočam čistim laikom.
Danes je pedikura tudi toliko napredovala, da znajo to rešiti drugače kot pred 20 leti, ko se je meni to dogajalo. Prepustite se profesionalnim rokam in naj vas naučijo kako urejati nohte.

Negujte noge tudi vsakodnevno in jih namažite z olji, kremami,masli, kar s tistimi za telo, če nimate posebnih za noge. Če so noge zelo izsušene dodajte pod kremo in olje malo vlažilnega tonika, ki ga uporabljate za obraz. Noge masirajte, proti srcu, naj vam to postane vsakodnevni ritual za dušo.

Vaša,

Simone Godina Moderator

Antiaging Beauty Coach

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close