Zaradi zamakanja moramo zazidati teraso- predlog?
Torej, imam teraso 5*6 m, ki je začela zamakati, pa so mi rekli, da je najboljše, da se jo pokrije, tako, da bomo streho podaljšali iz hiše na teraso, s siporeksom zaprli in dali velika okna zaradi svetlobe..
Zato moram zdaj narediti načrt oz najti projektanta.
Če ima kdo kakšne izkušnje, bi bila vesela. .
Ne vem pa, koliko kaj to stane, no upam ,da ne preveč, ker potem itak odpade..
hvala za pomoč
Mi je rekel zidar, da košta gradbeno d. in njegov projektant 5000 eur.. hm, ?!
Je zgleda mal opretiraval..[/quote]
Izgleda, da ima dragega projektanta. Poskusi poiskat koga drugega. Za 1500 bi ti morali narisati. Vložiš pa sama in plačaš vse takse. Će bi delala samo nadstrešek, bi rabila samo skico in enostavno GD. Malo bolj se pozanimaj. V teh časih, ko se malo dela poskušajo, če je kdo naiven dvojno zaslužiti. Pa preverjeno- Štajerci so bolj poceni- delajo pa tako ali tako po celi Sloveniji. Ti svetujem, da si vzameš več časa za iskanje. In narediš streho šele v jeseni.
Poletje pa preživiš na odprti terasi.
Sem imela iste probleme in se nato odločila za zimski vrt. Uporaben celo leto in podaljšek dnevne dobe. Ne potrebuješ gradbenega dovoljenja, jaz sem dala samo skico , ki jo je pripravil dobavitelj zimskega vrsta in dala priglasitev del. Je pa že več kot 10 let. Imam pa tudi talno ogrevanje, klimo ki greje ali hladi, komarnike in plise žaluzije na stropu. Je pa cena zimskih vrtov kar visoka. So pa zelo različne cene.
Pri naši žlahti so tudi problem zamakanja terase rešili tako, da so naredili zimski vrt. Meni se zdi to idealna rešitev. V dnevni sobi ni nič bolj temno, saj so streha in večina sten zimskega vrta prepustni za svetlobo. Dodatna korist je, da je pozimi ob sončnih dneh zimski vrt celo dopoldne osončen in ko pridejo domov, samo odprejo široka vrata v dnevno sobo in do večera dnevne sobe ni treba ogrevati. Se opazi prihranek na kurjavi. Poleti pa je seveda treba skrbeti za primerno zračenje zimskega vrta, da se ne skuhaš notri.
Ja, zimski vrt je zapozimi fajn, poleti pa je vroče.Pa še drag je. Zazidano pa je v bistvu povečanje hiše za 30m2. Streho bomo samo podaljšali, in zadevo zazidali, na notranji strani damo vrata in okoli okna in dobimo novo veliko sobo, obrnjeno na jug.
Potrebno je dobiti GD in enega projektanta in gradbinca.
Morda res poskusim na štajerskem, če je ceneje.
So mi pa rekli, da samo dajanje strehe ne bi rešilo problema in popravljanje tlakov tudi ne za dolgo, tako ,da je edina najbolj pametna ideja zazidanje..
Pozdravljeni,
Septembra smo kupili novo stanovanje, s teraso velikosti 40 m2, ki ob vsakem dežju zamaka tako da imamo v stanovanju kar precejšno vlažnost in se bojimo še dodatne škode. Zanima me kaj storiti v tem času? koliko okvirno stane sanacija take terase in kako se tega lotiti?
Že v naprej Hvala
Pozdravljeni.
tudi pri nas imamo problem in ne vem kako ga rešiti. Nekaj let nazaj smo tudi zaradi zamakanja v kleti, kjer imamo poslovni prostor, obstoječo teraso, ki je prej merila 1.5 m širine in 6 m dolžine preuredili in povečali.
Izkopali smo nekaj zemlje v dolžino in širino in s tem zmanjšali našo zelenico – teraso pa precej povečali, zdaj meri 3 m v širino in 12 m v dolžino. Uredili smo odvodnjavanje, drenažo, betonsko škarpo (votlaki, železne palice, beton), lansko leto pa še pokrili – streho smo enostavno podaljšali iz stanovanjske hiše, tako, da zdaj z zamakanjem nimamo nobenega problema tudi ob zelo velikih nalivih.In vsi smo si vidno oddahnili, saj nas je ob večjih nalivih močno skrbelo, koliko vode bo spet v kleti.
Pojavil pa se je drug problem in sicer legalizacija.
Baje imamo tri leta časa, da to gradnjo legaliziramo, pa me zanima, če mi lahko kdo svetuje, na koga naj se obrnem, da še to rešimo čimprej in čim ceneje, če je možno.
Za vsak odgovor bom hvaležna in vse lepo pozdravljam.
Forum je zaprt za komentiranje.