Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaradi covid ukrepov prihranila in se disciplinirala

zaradi covid ukrepov prihranila in se disciplinirala

Odkar so covid ukrepi, grem še samo po najnujneše stvari v trgovino. Pričela sem v veliki meri s samooskrbo hrane, nikamor več ne grem na oddih v nastanitve, ne hodim več v restavracije jest,itd. Za oddih si izberem naravo kjer ne potrebujem pct in meni je čisto ok. Črtala sem ves luksuz in na koncu leta ugotovila, da mi sploh nič ne manjka in da sem prihranila zajeten kupček denarja v nogavici za katerega bom kupila zlato. Lepo sem se disciplinirala, tudi če danes ukinejo vse covid ukrepe, ne bom več spremenila načina življenja, kot sem se ga navadila v tem letu. Mogoče kakšno potovanje, ampak ziher ne v Sloveniji.

Odgovor na objavo uporabnika
lepa božičnica, 21.12.2021 ob 00:05

Odkar so covid ukrepi, grem še samo po najnujneše stvari v trgovino. Pričela sem v veliki meri s samooskrbo hrane, nikamor več ne grem na oddih v nastanitve, ne hodim več v restavracije jest,itd. Za oddih si izberem naravo kjer ne potrebujem pct in meni je čisto ok. Črtala sem ves luksuz in na koncu leta ugotovila, da mi sploh nič ne manjka in da sem prihranila zajeten kupček denarja v nogavici za katerega bom kupila zlato. Lepo sem se disciplinirala, tudi če danes ukinejo vse covid ukrepe, ne bom več spremenila načina življenja, kot sem se ga navadila v tem letu. Mogoče kakšno potovanje, ampak ziher ne v Sloveniji.

Bravo

No… jaz se nisem discipliniral kaj bolj, je bilo že prej podobno kot opisuješ…narava in bolj brez ljudi. Res pa še manj hodim ven, ker enostavno “ni občutka” in kakšen cekinček ostane.

Samooskrbo družine s hrano sem še izboljšal, pa število športnih dni tudi – in to krepko. Spet začel več turno smučati in moram reči, da res uživam. Super je v hribih zdaj ko je sneg!

Najprej čestitam za modro odločitev in spremembo načina življenja na bolje. Ob tem samo en nasvet, da nikomur ne razlagaj, da kupuješ zlato.

zelo dobro,

ampak samo ena misel:

problem je, ker mislijo ukiniti gotovino in preiti na digitalno plačevanje.

To kar si prišparala pa boš morala zapraviti v army shopu, saj bo kmalu vojna in bolje je, da si pripravljena. Najbolje nabavit osnovne potrebščine kot so sveče, voda, hrana,…mogoče kak walki talki.

Meni se pa to ne zdi kul. Clovek pol zivljenja dela. Zakaj? Za kruh in mleko?

Ce sam sebi ne privoscis luksuza, za kaj tocno zivis?

Pridna deklica. Jaz pravim, da je vse za nekaj dobro.

Ahh,vsak naj zivi kot hoce, ce vam to ustreza super. Ampak ne pozabite ob vsem tem odrekanju,tudi ziveti. Samo enkrat smo tu na Zemlji in to kratek cas. Ce je to za vas zivljenje,uzivajte se naprej. Jaz bi bil na vasem mestu zelo nesrecen.

Tudi jaz podobno. Kar nekaj denarja je na kupčku.? Sicer si občasno privoščim kakšno kosilo ali večerjo v restavraciji, ampak v primerjavi s predkoronskim obdobjem je to nič! Ker so potovanja moje veselje, mi je odpadlo nekaj zadev, denar zanje pa je ostal (priznam, da ga šparam, če bo te norije enkrat vendarle konec…). In če bo korona  norije konec, potem v Italijo, Sardinijo, kakšen grški otok, tudi Avstrija in Nemčija, pa seveda spet Budimpešta, morda Provansa, Švica je tudi še na seznamu… In seveda ZDA, narodni parki in tudi kakšno velemesto.

In če te psiho-covid-norije ne bo nikoli več konec? Hm.?? Potem pa ves prišparan denar za lepšo in udobnejšo starost, Hrvaška in morda celo Bosna za dopust, pa kakšne naše terme (naše morje me ne vleče kaj dosti)…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close