Zaradi česa ste na zdravniškem za službo padli?
Imam zdravniški pregled za novo službo in me že sedaj daje panika – moja zdravstvena kartoteka je na račun prvih 25 let življenja precej obsežna. Zadeve so odpravljene z operacijo, dieto in samozdravljenjem. V sedanji službi sem 5 let in normalno funkcioniram, delam pisarniško delo. Nimam omejitev. Kri je OK, jaz sem OK, v bolniške ne hodim.
Zanima me, zaradi česa ste padli na zdravniškem pregledu?
Jaz zaradi vida, čeprav redno hodim k okulistu.
Pa sem morala k okulistu po nova očala, še enkrat na zdravniškega, spet nisem dobila spričevala. Je dohtarca rekla, da ona ne bo podpisala. Potem je moral okulist napisat, da sem primerna za delo in potem sem dobila spričevalo. V naslednjih pregledih pa ni bilo več težav.
Drugače pa takih težav, ki jih ne morejo prečekirat pač ne omeniš :).
kaj, zaradi vida? Zdaj pa mene panika daje. Vid se mi je poslabšal, ker zadnje mesece veliko delam na rač-, vendar se mi to potem čez čas povrne oz. ni tako slabo. Jaz pa imam ravno sedaj zdravniškega in se bojim, da bom morala po nova očala. Teh pa jaz sedaj res ne bom kupovala. Mogoče kupim močnejše leče, ampak samo za tisti dan , izključno za na pregled.
a ti verjameš vsakemu bedaku, ki si izmišljuje tukaj gor laži. veš koliko ljudi ima diptrijo. če nekdo česa noče podpisat – potem za to pravno odgovarja. ne more si dohtar kar izmišljevati,da nečesa ne bo podpisal in te zato ovirati pri dostopu do dela, ker se bi on malo izživljal. ja veš da…
jaz nikoli nisem padla, pa sem imela dioptrijo na eno oko in ne nosila očal, pa nisem nikoli padla… sem delala na področja varstva in zdravja pri delu in sodelovala z zdravniki medicine dela in tole tako ne gre – ne jamlji resno enega bedaka, ki si izmišljuje lažne zgodbice.
Glavni faktorji na katere so pozorni: rezučtat višina jetrnih encimskih testov v krvi ( gama GT); mora bit sicer 0,0; pa glukoza holesterol.
In pa če so v osebni zdravnstveni kartoteki vpisani kakšni psihofarmaki, trigoniki, sedativi. Sploh če predgled vsebuje tudi še pogovor s psihologom. Pri določenih službah je pomembno tudi to.
Kaj je to tvoj prvi pregled ali vmesni?
Jaz sem imela težave na prvem pregledu (pred začetkom službe), na vmesih pregledih pa nič več pa sem ravno tako slabo videla, je pa res, da je bila druga zdravnica. Pa vedno mi napišejo, da slabo vidim, ampak vseeno potrdijo. Imam pa -10 dioptrije.
Če se bojiš, da preslabo vidiš, nesi s sabo zadnji izvid oftamologa.
Jaz sem drugače imela na zdravniškem težave pri globinskem vidu, nočnem vidu ter na daljavo. Pa na prvem pregledu so to vse kontrolirali, na vsakem naslednjem pa vse manj. Nazadnje samo na daljavo in na blizu. Globinskega in nočnega vida pa sploh niso več kontrolirali (predrago).
Seveda pa je pomembno za kako delo gre.
Recimo moj sodelavec ni opravil dela za višinsko delo (nekaj vlijejo v uho in potem nekaj čekirajo). Pa ni smel potem na višini delat.
En moj sorodnik, je padel zaradi previsokega pritiska (mogoče še kaj drugega pa ni želel povedat) in potem ni smel delat na višini (krovec) in so ga v službi premestili, da je potem delal samo na tleh. Je pa nerodna reč, če je pa to prvi pregled in če ne narediš, službe tudi ni. Če je pa vmesni pregled pa je stvar bolj enostavna.
a ker si bila v Polju si padla na zdravniškem pregledu za službo? samo zaradi tega?
[/quote]
Oh,kaj čem ti razlagat. Ko greš na zdravniški za službo,dobijo tudi tvojo kartoteko. Seveda sem shizofrenik,na prozacu in na antipsihotikih pa večkrat sem bila v Polju.. To so tudi vsi zdravniki povedali delodajalcu. Bila sem v svoji “karieri iskanja služb” (med leti 2009 in 2016) dvakrat napotena,prestala sem vse ok,zaposlili me pa niso,kljub temu da so na začetku že rekli da vse ok samo še zdravniškega dam čez-potem pa ne in adijo haha. Itak,to se ve. Delodajalec ne bo tvegal norca na svojem delovnem mestu LOL. eden mi je to celo direktno povedal,ko sem vztrajala zakaj ne..zakaj so me zavrnili. To vsi duševni bolniki vemo,stigma da glava peče.
Tile zdravniški pregledi pri medicini dela za pisarniške in proizvodne službe so navadna molža denarja. Ozek ceh je ugrabil državo, si sam napisal predpise in sedaj molze sistem.
Delo s stroji, delo na višini, delo s hrano, to že, ostalo je pa neumnost. Če je kaj narobe s tabo je to odgovornost tvojega osebnega zdravnika, tebe in zavarovalnice, ki te mora oskubiti do kože, če si kaj zamolčal in povzročil škodo.
Enako tudi zdravniški pregledi za vozniški izpit za B kategorijo. Molža. Ostrino vida in vidno polje bi ti brez težav preveril uradnik na upravni enoti, ampak ne, v Slovenistanu je to hudo zapleteno opravilo.
Zdravniski, 23.04.2021 ob 18:22
Imam zdravniški pregled za novo službo in me že sedaj daje panika – moja zdravstvena kartoteka je na račun prvih 25 let življenja precej obsežna. Zadeve so odpravljene z operacijo, dieto in samozdravljenjem. V sedanji službi sem 5 let in normalno funkcioniram, delam pisarniško delo. Nimam omejitev. Kri je OK, jaz sem OK, v bolniške ne hodim.
Zanima me, zaradi česa ste padli na zdravniškem pregledu?
Zaradi psihologovega in zaradi psihiatrovega mnenja.
Forum je zaprt za komentiranje.