Zapušča me, ko ga najbolj potrebujem
Pa da še jaz napišem nekaj. Spomnim se na bolezen moje matere, zdaj že pokojne od te bolezni. Spomnim se, da je nekaterim moškim prekleto težko gledati in spremljati to dolgotrajno zdravljenje. Res je tudi veliko dela. A največ kar lahko pomagamo takemu človeku je,da mu stojimo ob strani, in ga bodrimo. Včasih tak bolnik celo nevede “napada”,obremenjuje verbalno,psihično svoje najbližje in poleg fizične obremenitve svojci dobijo še psihično, seveda k svojim že vsakodnevnim težavam, ki jih pestijo. Obrne se na galvo marsikaj. Izleti, dopusti, vse se obrne,propade. Podrobnosti ne bi rad omenjal, le skusil sem in vem, da svojcem ni lahko.
Del komentarja “svojih” staršev od enega člana zgoraj(ne hodi nazaj in kako boš postlal,tako boš spal),pa ne bi raz razpletal,saj je tema neprava. Lahko povem le to,kar sem že v drugih temah večkrat napisal, da kdor pred mano zaloputne ali zapre vrata, se lahko zgodi,da bo nekoč tut sam našel zaprta vrata. Gdor, mi jih vedno odpre, lahko name računa tut v najhujšem. Nikoli ne veš, lahko bo ta “FINANČNO”preskrbljen starš tut gdaj rabil pomoč svojega otroka, pred katerim je zaprl vrata.
Ja, ko žena obnemore, zboli izčrpana od bolezni in se del opravil prevesi na moža, se spozna kakšen partner je. Lahko je biti mož, kadar je toplo kosilce na mizi in oprane gate v omari, on pa, še tistih par opravil ni sposoben, ki so njegova, kaj šele, da poskrbi za svojo rit, mora k mamici nazaj jokat. Rit parazitska.
Naj bo tvoja bolezen nekaj dobrega, da boš zmagovalka in imela celo življenje pred seboj.
Ozdravela boš, samo poguma naj ti ne zmanjka. Ne objokuj parazita, ki se smili sam sebi, da ne zmore. To ni čas, da misli nase.
Kar nekaj pregovorov je, ki se ukvarjajo s tvojo situacijo. Prvi je zagotovo, da človeka spoznaš v nesreči. Si ga pač spoznala in bodi vesela, da je tako. Kajti druga modrost pravi, da se vse v življenju zgodi z namenom. In vsaka slaba stvar je za nekaj dobra.
Seveda boš zmogla boj z boleznijo. Zmogla ga boš zato, ker bodo okoli tebe iskreni ljudje, ne pa taki s figo v žepu. Zakaj misliš, da bi boj zmogla bolje s človekom, ki ni iskren, ki te nima zares rad? Takega ne rabiš, saj bi ti jemal energijo, namesto, da bi jo dajal.
Tudi če si sama, živiš zase. Ne za ljudi, ki si ne zaslužijo tvojega časa. Bodi vesela, da se je pokazal, kdo je, jemlji to kot blagoslov. Se je že moralo tako zgoditi. Ta dogodek bo naredil prostor v tvojem življenju za novo radost, nove, iskrene ljudi, nove ljubezni.
Jajo 79., 15.03.2022 ob 16:03
Pa da še jaz napišem nekaj. Spomnim se na bolezen moje matere, zdaj že pokojne od te bolezni. Spomnim se, da je nekaterim moškim prekleto težko gledati in spremljati to dolgotrajno zdravljenje. Res je tudi veliko dela. A največ kar lahko pomagamo takemu človeku je,da mu stojimo ob strani, in ga bodrimo. Včasih tak bolnik celo nevede “napada”,obremenjuje verbalno,psihično svoje najbližje in poleg fizične obremenitve svojci dobijo še psihično, seveda k svojim že vsakodnevnim težavam, ki jih pestijo. Obrne se na galvo marsikaj. Izleti, dopusti, vse se obrne,propade. Podrobnosti ne bi rad omenjal, le skusil sem in vem, da svojcem ni lahko.
Del komentarja “svojih” staršev od enega člana zgoraj(ne hodi nazaj in kako boš postlal,tako boš spal),pa ne bi raz razpletal,saj je tema neprava. Lahko povem le to,kar sem že v drugih temah večkrat napisal, da kdor pred mano zaloputne ali zapre vrata, se lahko zgodi,da bo nekoč tut sam našel zaprta vrata. Gdor, mi jih vedno odpre, lahko name računa tut v najhujšem. Nikoli ne veš, lahko bo ta “FINANČNO”preskrbljen starš tut gdaj rabil pomoč svojega otroka, pred katerim je zaprl vrata.
Se ne strinjam. Mati, ki prejme domov sina, ki zapusti ženo v bolezni je slaba mati. Podla prav tako kot sin.
Če že naj gre parazit na svoje ne v nadlego ostareli materi. Pika.
Za mano je tretja kemoterapija, ki je bila ubijalska, pred mano so še tri in še ena operacija. Od moža ne dobim željene podpore. Vedno bolj se mi odmika in tudi, ko je ob meni se počutim sama. Od moje diagnoze naprej se je najin zakon popolnoma spremenil. Mož je postal drug človek, ki ga ne poznam. Sva kot bi stala vsak na svojem bregu. Vedno sva veljala za srečen par, vsi so nama zavidali najino razigranost in povezanost.
Sin je študent, ki je trenutno na študijski izmenjavi, torej imava le en drugega. No, po njegovo sva imela. Že tako se počutim tako zelo sama, v nedeljo, čisto brez čustev, pri kosilu, mi je povedal, da bremena moje bolezni ne zmore , da me zapušča, da se seli k mami, v svoj rodni kraj. Z mano ni želel pogovora, ker se je odločil in se bal, da bi pod navalom mojih čustev popustil.
Tako zelo me boli, nikomur se ne upam povedati, saj ob enem upam, da njegova odločitev ni dokončne, da se višje sile samo še malo hecajo z mano. Če je njegovo odločitev res dokončna, ne vem kako bom boj z boleznijo zmogla sama. Na svetu nimam nikogar, na katerega bi se lahko zanesla ali ga prosila za pomoč. Ne vem kaj boli bolj, bolezen ali da je mož prelomil obljubo v dobrem in slabem.
Za vsako spodbudno besedo bom hvaležna in prav tako, če mi zna kdo razložiti kaj se je zgodilo z mojim možem, da bom lažje razumela. Mogoče celo tukaj kdo s podobno izkušnjo? Rada bi se borila z boleznijo zaradi sina, a ne vem, če zmorem.
Lepo vas pozdravljam.
Vse to sem že dala skozi.Vseh 6 kemoterapij.Ne premišljuj o tem, kako ubijalske so, pojdi samo naprej.Saj bo.Še tiste tri.Bo, vse bo še dobro.Potem boš nagrajena.Šla boš za 14 dni v toplice, tam telovadila in se crkljala.
Vse bo še dobro.
Pojdi na forum, tam se pogovarjaj s podobnimi …Veliko lažje ti bo in ugotovila boš, da še zdaleč nisi v manjšini.
Vem, da ti je težko za moža, ampak on se je že zdavnaj odločil…Tvoja bolezen je samo pripraven izgovor.Ja, človek bi ga najraje brcnil v rit.Pa si nemočna.
Ampak, bo prišel čas, ko bo dobil tudi on svoje.Takrat bo tebi že sijalo sonce, njemu bo pa težko!
Glavo pokonci, vse bo še dobro! Vse!
Sama z bolečino v srcu, 15.03.2022 ob 09:36
Za mano je tretja kemoterapija, ki je bila ubijalska, pred mano so še tri in še ena operacija. Od moža ne dobim željene podpore. Vedno bolj se mi odmika in tudi, ko je ob meni se počutim sama. Od moje diagnoze naprej se je najin zakon popolnoma spremenil. Mož je postal drug človek, ki ga ne poznam. Sva kot bi stala vsak na svojem bregu. Vedno sva veljala za srečen par, vsi so nama zavidali najino razigranost in povezanost.
Sin je študent, ki je trenutno na študijski izmenjavi, torej imava le en drugega. No, po njegovo sva imela. Že tako se počutim tako zelo sama, v nedeljo, čisto brez čustev, pri kosilu, mi je povedal, da bremena moje bolezni ne zmore , da me zapušča, da se seli k mami, v svoj rodni kraj. Z mano ni želel pogovora, ker se je odločil in se bal, da bi pod navalom mojih čustev popustil.
Tako zelo me boli, nikomur se ne upam povedati, saj ob enem upam, da njegova odločitev ni dokončne, da se višje sile samo še malo hecajo z mano. Če je njegovo odločitev res dokončna, ne vem kako bom boj z boleznijo zmogla sama. Na svetu nimam nikogar, na katerega bi se lahko zanesla ali ga prosila za pomoč. Ne vem kaj boli bolj, bolezen ali da je mož prelomil obljubo v dobrem in slabem.
Za vsako spodbudno besedo bom hvaležna in prav tako, če mi zna kdo razložiti kaj se je zgodilo z mojim možem, da bom lažje razumela. Mogoče celo tukaj kdo s podobno izkušnjo? Rada bi se borila z boleznijo zaradi sina, a ne vem, če zmorem.
Lepo vas pozdravljam.
Vem,da boli…ze sama bolezen je mocen udarec…da te nekdo zapusti…takrat…ko ga potrebujes…je se vecji…
Draga avtorica…kot bi brala lastno usodo…svoje zivljenje…
Moj moz me je zapustil ze zdavnaj( to se komaj zdaj zavedam)…
Prvic sem zbolela…pred davnimi leti….takrat je moj otrok se bil v vrtcu…sem se borila…ves moj boj,obiski onkologa,terapije….je potekal v solo izvedvi…niti enkrat ni sel z mano…in ja.. sem ga premagala…
Bolezen se je ponovila 2 leti nazaj…zdaj ni vec upanja…tako,da sem z mojim studentom ostala sama…moz me zapustil,ampak z razliko,da si je nasel zdravo nadomestilo….in me dobesedno vrgel iz skupne hise…z otrokom nima stika in ga noce….
Za tuja dva vzorno skrbi…zelo…svojega zavrgel..
Nisi edina…najdi v sebi moc…moc,ki sem jo jaz nasla v sebi….ce ne zase…ga najdi za svojega otroka…bori se…(zahtevaj prezivnino)…moz te ni vreden…je navaden slabic…naj ga bo sram…srcno ti priporocam…ne ponovi moje napake…ze prvic bi ga morala zapustiti…bi vsaj se imela nekaj od zivljenja…zdaj je prepozno
Pusti ga…naj gre…ubogi revcek…..
Zdaj je tvoj cas…kemo bodo pocasi koncana…se bos pobrala…uzivaj v polni sapi….in bodi mocna…ker zivljenje je lepo…res je
Zgleda da nisi opazila da si tudi ljudje toksicni
V bistvu ti dela uslugo da se je umaknil in se bos ti lahko pozdravla
Seveda je zdaj sok mislila si da je vse lepo ampak dobra si mu bla samo dokler je blo vse lepo in mu ti koristna
Zmores to ito skoz in premagati..njega pa pozabi. Je pokazal svoj pravi obraz
Ti že prej nisi imela neke opore. Mogoče si si samo domišljala, da sta neki srečna?
Vključi se v terapevcko skupino. Sigurno so. Kot naprimer anonimni alkoholiki. Če drugega ne najdeđš, pojdi, k anonimnim alkoholikom.
Če te sedaj zapušča, je to dokončno. Ej, glej pozitivno. Mogoče se sedaj postaviš na noge. Končno začneš mislit s svojo glavo.
https://www.iskanja.si/knjige/zivljenje-je-tvoje.html
https://www.iskanja.si/izdali-smo-tudi/ciscenje-nereda-in-feng-sui.html
Želim ti veliko moči in volje. Vso energijo zdaj usmeri vase, v svoje zdravljenje in ozdravitev ter čimboljšo rehabilitacijo. Z možem oziroma vprašanji glede njegovega ravnanja, se boš ukvarjala kasneje. So ti pa napisali že veliko in dali odlična izhodišča za razmišljanje. Rep med noge v takih primerih ni tako redek. S tem so se stvari postavile na svoje mesto in mogoče boš vajin zakon čez čas videla v drugi luči. Morda boš opazila, da si se znebila nekega bremena. To ti lahko pomaga v borbi z boleznijo. Nekaj mi pravi, da bo šlo odslej vse lažje, da bodo naslednje terapije blažje, po operaciji pa boš čutila olajšanje, da si nekaj dala iz sebe. Ne le telesno.
Tudi sama sem pred leti poznala punco, ki so jo pri 20. skoraj odpisali. Hkrati jo je zapustil tudi fant. Zbrala je vso moč in si rekla, da bo zanalašč živela. Danes je že babica, kot vem, njen bivši fant pa je v življenju bolj slabo vozil.
Pogumno naprej torej. Sin bo verjetno kmalu prišel, pa tudi na daljavo sta lahko v dobrih stikih. Če ti bo težko, napiši kaj tu gor, pa bomo kakšno rekli. Mislim, da nas bo nekaj, ki bomo veseli, če nam boš sporočila, kako napreduješ. Zvečer se te bom spomnila v molitvi.
Pa naj še jaz potrdim, da so psihologinje na OI res dobre duše za bolnike in njihove svojce.
jaz pa takole, 15.03.2022 ob 09:47
Strah ga je, strah napora in tega, da te bo izgubil, da te izgublja, ker vidi, kaj se s tabo dogaja.
Ne da te nima rada, boji se še več bolečine in naivno misli, da mu bo lažje tako, da gre zdaj.
Drži se in zmagaj!
Točno to bi bil moj odgovor. Veš ni za vsem dano, da so neomajno močni. Očitno je tvoj mož notri v sebi krhek kot porcelan.
Ne se jezit nanj, čeprav vem, da je to lažje reči kot narediti.
Sedaj in za vedno sebe postavi na prvo mesto in ostani močna.
Imaš koga od prijateljev/sorodnikov, ki bi te vozil na kemo?
Vem , da mora biti grozno. A vse mine. Tudi to bo nekoč samo grenak spomin. Ženske imamo železno voljo, to je v nas samih. Ne govori se zaman, da podpiramo 3 vogale hiše. Ponekod celo vse 4! Zadaj si plan, nekaj lepega. Na primer, ko zaključiš z zdeavljenjem odideš z otroki na dopust katerega si skrivaj želiš že dolgo. Nagrada sebi za herojsko opravljeno nalogo. Zaslužiš si. Bori se zase, zdaj si ti na vrsti! Mož še lahko pride nazaj, ko bo doumel kako ga je polomil. Ampak to je tvoj boj in ti lahko zmagaš! Pogumno, ker življenje bo še dolgo in lepo.??⚘?
Pozdravljeni,
Ne morem verjeti da lahko nekdo to sploh naredi. Sama bi se na vašem mestu počutila izdano, razočarano in nemočno, vendar mislim da je problem, ker se tako brez moči počuti tudi sam, in ne zna drugače kot stisniti rep med noge. Žal mi je, da ni dovolj močan da bi vam pomagal.
Najraje bi vam jaz dala številko in vas jaz spremljam na terapije in vam pomagam, resnično vam želim okrevanje.
Težko je reči, da iz te situacije potegnite moč za premaganje bolezni in ga po uspešni borbi pošljite v tri krasne, vendar vem da ni enostavno, ker sta skupaj toliko let, imata otroka itd.
Sprašujem se, ali je vedno bil tak slabič, odhaja pa ravno zdaj, ali so že prej bili znaki in ste bili vi vedno vodilni v partnerstvu?
Srečno vam želim, zaslužite si mnogo več.
?
Če je ta zgodba sploh resnična…a recimo, da je – z možem nikoli nista imela res povezanega odnosa, sicer pač kaj takega ne bi naredil. Poznam kar nekaj parov, ki so bolezen prestali skupaj in tudi bili skupaj vse do bridkega konca. Tako da ni res, da ‘moški ne zmorejo’. Zmorejo, brez skrbi, če hočejo. Tvoj mož pač noče, ker mu do tebe zares ni, tebi pa tudi ne do njega. Med vama pač ni ljubezni, verjetno je nikoli ni bilo, že sam stavek – ‘vsi so naju videli kot razigran(?) in povezan par’ – pove, da tudi sama nimaš nekega globljega vpogleda vase in v ta odnos. Pomembno ti je, kako vaju vidijo drugi, ne pa kaj občutita vidva.
Soočaš se pač z realnostjo, da si bila v praznem in neljubečem odnosu, tudi sama moža nisi ljubila, ker sicer bi njegovo odtujenost in to, da si nista zares blizu, občutila že davno prej.
Ozdravi raka – rak je itak bolezen samodestrukcije, tako da imaš veliko dela na sebi za naredit. Potem se pa pripravi na to, da se mogoče odpreš kaki pravi ljubezni. Ker tale z možem to ni bila nikoli.
Forum je zaprt za komentiranje.