Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaprtje TRR pri NLB

Zaprtje TRR pri NLB

Ali morda katera ve, kakšen je postopek za zaprtje TRR pri NLB?
Kako je s trajniki?
Ali imaš lahko nekaj časa odprt račun pri NLB in še kateri drugi banki?

Jaz imam izkušnje z zapiranjem računa pri hčerinski banki NLB. Zapreti ga nisem mogel, dokler niso preverili, da res nisem več kaj dolžan preko kreditnih kartic, zato ti priporočam, da jih zadnji mesec ne uporabljaš več. Trajnike sem enostavno preklical in jih odprl pri drugi banki.
Računov pa imaš lahko odprtih več, torej tudi tega pri NLB še nekaj časa.
Dobro razmisli ali imaš na račun, ki ga zapiraš, še kakšne napovedane prilive (npr. vračilo dohodnine, dividende, sprostitve depozitov …).
LP

En mesec pred zaprtjem ti v NLB odvzamejo kartice (za Eurocard vem), tisti mesec ti še plačajo trajnike in potem na zadnji dan zaprejo in ti izplačajo ostanek.

Tako mi je razložila v NLB pred mesecem dni.

jaz sem zaradi enih zadev morala odpreti racun pri skb banki in sedaj imam pac dva. V sluzbi sem se dogovorila, da bi nek odstotek place nakazejo k eni banki (ker imam tam kredit), preostalo k drugi. Sedaj ima clovek pac lahko vec racunov, kar me je prvo presenetilo, a je dovoljeno.

Zakj nebi bilo dovoljeno? V končni fazi je denar tvoj in z njim sama razpolagaš. Sama se odločaš, kateri banki bolj zaupaš, kje je kaj ugodneje itd.
Lahko pa povem izkušnjo mojega moža iz pred parih dni. Na NLB je imel odprt račun, res pa je, da nanj že nekaj časa (morda res tudi 1 leto) ni polagal nič in tudi ni nič dvigoval. V torek pa je želel na ta račun položiti večjo vsoto denarja, pa mu gospodična za šalterjem pove, da je ta račun zaprt in da je kartica neveljavna (preklicana)kar koli že. Halo, kako je to mogoče. Pojasnilo; račun že eno leto kao ni bil aktiven, nič se ni polagalo in nič dvigovalo (mimo grede, vsak mesec so nam pa pošiljal obvestilo o vodenju računa in nam seveda tudi zaračunavali stroške). Tako, da je bil v končni fazi mož kao v minusu za 900 sit. Torej, račun so mu zaprli, čeprav kao stroški vodenja računa, ki so jih zaračunavali niso bili poplačani.
Moti me predvsem to, da so račun zaprli, brez da bi moža obvestili.

Sama imam tudi odprta dva računa, so what, pač mal dnar prebekslaš, da ti še kej ostane, ko je en račun suh.

Srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close