zaposlovanje lek
a kdo ve ali se v leku še kaj zaposluje, in baje moraš imeti četrto stopnjo izobrazbe, za proizvodnjo delo, jest ne verjamem, da imajo tam tisti proizvodnji delavci vsi četrto stopnjo izobrazbe.
No vsaj tako so mi rekli na agenciji, ki dela za Lek, da treba imeti kao četrto stopnjo izobrazbe, men se zdi, da ni ravno tako no.
Tam v proizvodnji so gotovo tudi zaposleni, ko majo samo osnovno šolo itd, kaj šele kakšno izobrazbo.
Pa zdej spet, baje, da ni važno kakšno izobrazbo samo, da je četrte stopnje.
Potem, če si npr neki ekonomist ti ta izobrazba res ne pomaga za tja, ker to je proizvodnjo delo ne ekonomija, res potem ne vem zakaj neke četrte stopnje izobrazbe. za v proizvodnjo, glavno je, da je higiena itd, in še kaj.
lp.
Pozdrav,
Lekovo izključno agencijsko zaposlovanje drži samo za nižje kadre oziroma tam, kjer se zahteva srednješolska izobrazba, pa še ti lahko kasneje, v kolikor se izkažejo, dobijo lekovo pogodbo. Drži, da lahko nekdo zunanji dobi direktno lekovo pogodbo samo v primeru doktorata farmacije ali kemije oz. podobne smeri (kako je v marketingu ne vem, zato ne bom govoril), izjemoma tudi razni inženirji, vendar morajo imeti nek pedigre oz. zelo dobra priporočila ljudi znotraj leka.
Res je, da so v proizvodnji tudi sodelavci s samo osnovnošolsko izobrazbo, vendar so to izključno tisti, ki so v Leku bili že pred prevzemom s strani Novartisa oz. so v Leku že 20+ let in je njihovo znanje pri nekaterih že kar na nivoju inženirjev, vsaj kar se praktične kemije tiče.
Dela v Leku, tudi preko agencije, s samo osnovnošolsko izobrazbo ne dobiš.
Marsikdo si delo v proizvodnji farmacije predstavlja malce napačno oz. vas ima večina v glavi kakšno pakiranje tablet, tekoči trak itd…
Sam sem delal 2 leti v proizvodnji na 4 izmene. Fizičnega dela praktično ni, le dnevno občasno lažje oziroma na nivoju premetavanja fasciklov kakega študenta, potrebno pa je poznavanje kemije in tehnologije.
Minimalna bruto osnova plače za operaterja v proizvodnji je 823 bruto, kar nato z vsemi dodatki okoli 1350 celotni bruto (v tem ni upoštevan prevoz). Neto nanese to okoli 900€ + stroški prevoza. Naj omenim, da tudi agencijski dobijo 13. in tudi 14 plačo (božičnica in letni dodatek na uspešnost, ki ga dobi vsak). Realno je tako minimalna neto plača operaterja v proizvodnji na 4. izmene okoli 1150€ neto. Govorim iz prve roke, ker takšno plačo sem imel jaz, nakar sem dobil pogodbo za nedoločen čas na drugem delovnem mestu kot dipl. inženir.
Operater z 30 letno dobo v Leku in s samo osnovnošolsko izobrazbo, vendar dokazano dober, dobi ven 1400 neto. Dokazano kemijski tehnik z podobno delovno dobo in samo dopoldanskim delom ima plačo 1800 neto, tudi preverjeno, imaš pa tudi doktorje s samo 1600.
To zgornje napisano lahko potrdim. Plača lahko precej varira in je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega koliko ti znaš in kakšna znanja imaš, ki so za Lek uporabna, tako da je kar nekaj kemijskih, farmacevtskih tehnikov z 20+ letno dobo v Leku, ki dobijo po 1500-1850 neto ven zasluženo, tudi razlika med dobrim inženirjem s pedigrejem in nekom, ki je v firmi šele kakšne dve, tri leta je lahko v plača ogromna.
Sama imam s VII. stopnjo na delovnem mestu, kjer se zahteva ta stopnja, dobrih 1300 neto+prevoz, za vodjo tega manjšega oddelka imam šefico s “samo” srednjo šolo, ki sicer še dokončuje študij, v Leku je že 20+ let in lahko rečem, da je upravičeno vodja.
Pomembno je v prvi vrsti kaj znaš. Če v službi ne znaš pokazati znanja, ki si ga osvojil na faksu, slednje predstavlja samo kos papirja, s katerim lahko mahaš v javnem sektorju. Zato pa je JU tako v dreku, ko imamo polno “izobraženih” kadrov, ki pa tega znanja dejansko ne kažejo.
Mi lahko kdo natančno pove kako poteka delo operaterja v mengšu na 4 izmene??
Začneš dopoldan od pon do petka 8h in soboto delas 12h, nedelja frej.
Naslednji teden začneš popoldan od pon do petka 8h in sobota spet 12h in pol še 5 dni nočne????
Je tak urnik??
Kdaj se začne popoldanska izmena v sobotah?? Od 15h do 3h??
Hvala za odgovor. Lp
V proizvodnji je delo operaterja večinoma več izmensko. Zaplosloavnje je preko agencije, z začetno plačo 900 € bruto (ja prav si prebral! potem nanese malo več zaradi nočnih, nedeljskih…). Na agenciji si min. 2 leti (tako pravijo), na napredovanja pa ne računaj, saj kmalu ne.
Na delavnem mestu operaterja lahko dela tudi človek tudi z visoko izobrazbo, kakor še posebej radi zaposujejo v teh časih. V proizvodnji se boš na skoraj vsakem koraku srečeval s toksičnimi in jedkimi snovmi (organska topila, halogenidi, baze, kisline…).
Izmene so različne glede na obrate.
Pojem idealnega zaposloalca Leka ostaja v družbi, ko je bila ferma v slovenskih rokah in so imeli zaposleni bajne plače… Če se boš zaposlil danes, boš bil zaposlen v agenciji, le delal boš v Lek-u.
Res ni pošteno od teh agencij,da imajo in zahtevajo takšne kriterije za delo v proizvodnji,kajti marsigdo ima izkušnje v proizvodnji pa ne dobi dela na Leku,tisti ki pa nimajo izkušenj z delom ga pa dobijo.Res je to ena velika igra in zajbancija za iskalce zaposlitve!!!!
IMam te izkušnje z Lekom in njihovimi agencijami ,da res ni prav in pošteno za iskalce zaposlitev!!!!
Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme, A dela kdo na Prevaljah? Tam bi se naj odpirala nova delovna mesta in me zanima kako so delavci zadovoljni z vsem skupaj. Na spletnem mestu je napisano mariskaj dobrega, vendar me zanimajo praktične izkušnje zaposlenih tam. Ne zanima me toliko plača in denar. Bolj vzdušje, zadovoljstvo delavcev in podobno.
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.