Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek zaposlitev preko s.p

zaposlitev preko s.p

ali kdo dela za kakšno podjetje preko svojega s.p-ja kako to poteka

delaš, na koncu meseca izstaviš račun in oni plačajo
ali imaš kakšno bolj konkretno vprašanje ali dilemo?

ali izdaš račun s prisevki, ki jih plačaš ali pač le te sam plačaš od izstavljenega računa, namreč v tem podjetju mi o tem niso nič povedali

Izstavis racun kot se dogovorite, ti pa moras poskrbeti, da placas prispevke zase, torej znesek racuna je tvoja placa+prispevki+mat.stroski tko po domace povedano.

najlepša hvala za odgovor ampak tu naj bi šlo za plačilo po realizaciji in garantiranih 700 vednar o tem niso še nič točno povedali :/

nevem zakaj potem rajši zaposlijo ljudi preko njihovega s.pja ja tako se jih lažje znebijo ali za tem obstaja kakšna pogodba o sodelovanju, pač za koliko časa

Si dopust vkalkulirate z višjo postavko in obračunate dejanske ure ali npr. ste zmenjeni, da vsak mesec izdate račun za enak znesek?
Če računamo za znesek plače okoli 800 eur, ko si redno zaposlen, so to neto, prispevki zaposlenega, prispevki delodajalca, da vračunaš vsaj 20 dni dopusta, kar znese 1 mesec, regres, mi smo imeli še božičnico, pa prevoz, pa prehrana, pa recimo 5 dni bolniške na leto.
Po mojih izračunih bi mi moral delodajalec, če bi prešaltala na s.p. in da bi bila finančno približno na istem, izplačevati skoraj 2.000 eur mesečno, če bi vzeli pa urno postavko 176 ur, bi prišlo pa okoli 11,35 eur/uro. Izračunano tako na hitro.

Bi si vi v tem primeru izbrali s.p.?
Meni smrdi ta reč, pa pustimo zaščito zaposlenega, samo kaj pa če zboliš ali greš na porodniško?

tudi meni smrdi ta reč gre se glede nove zapolitve in se mi je ponudila ta priložnost sedaj pa seveda v dilemi kaj storiti saj mi nič konkretnega niso povedali kako to poteka in sem res v dvomih kaj naj storim. sam že dolgo iščem zaposlitev in ko se mi ponudi je ta preko svojega s.pja. poleg tega bi imel uvajanje tri mesece oz.šolanje ki niti ne vem ali je plačano

ja nakoncu lahko izdaš podjetju 2000-3000eur račun kaj ti pa od tega ostane, bolj malo.

če ti je firma ponudila, da te zaposli preko s.p. potem se moraš zavedati kaj vse te čaka z vodenjem s.p. (preden se odločiš, če se imaš možnost odločiti)
s.p. mora:
– izstavljati račune in torej voditi svojo evidenco
– shranjevati svoje račune
– sam plačevati prispevke – zdravstveno, pokojninsko
– sam krije čas nedela (dopusti, bolniške)
– če pride čez 50.000 postati ddv zavezanec in še ddv od tega plačevati
– oddati bilanco in plačati davek od dobička (ali postati takoimenovani pavšalist in potem sam plačaš po eni formuli določen {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} glede na znesek izdanih računov)
– pa sigurno še kaj na kar zdaj nisem pomislila

tako da ko se boš dogovarjala za zneske in sklepala kakšno pogodbo o sodelovanju bodi pozorna na:
– napisani znesek ali je bruto ali neto (če boš kdaj postala ddv zavezanka) – jaz bi vztrajala pri zapisu neto zneska
– rok plačila (plača je ponavadi v 1-18 dneh od konca meseca, če ti dajo plačilni rok 30 dni po računu, boš vidla denar lahko šele skoraj 1,5 meseca po zadnjem dnevu dela)
– koliko dobiš, če ne delaš: bolniške, dopusti – če v tem primeru nič ne dobiš, potem moraš imeti toliko višjo postavko za takrat ko delaš, da si lahko kriješ čas bolniških in dopustov
– veljavnost pogodbe in koliko prej ti morajo odpovedati

in najdi si dobro računovodkinjo – je lahko sodelovanje preko s.p. tudi finančno bolj smiselno, da ti na koncu več ostane, ko vse preračunaš – odvisno pač od zneskov in načina sodelovanja

s da boš vedel tu je ogromno zadev na katere moraš biti pozoren + to da ti računa mogoče sploh ne plačajo

http://med.over.net/forum5/read.php?151,9400870 delaven1 mislim, da bi se o načinu plačila uvajanja moral dogovoriti pred tem…saj mislim da nihče ne bi hodil delat zastonj 2 meseca ali 3 ali več kajne

ima kdo izkušnje z uvajanjem v delo 2 meseca kolikšno plačilo in kasneje sklenitev zaposlitve pogodba ali delo preko svojega d.o.o??

Delo pa je trženje oglasnega prostora?

Tole siljenje ljudi v s.p.- je preseglo vse meje zdravega razuma.

Imaš cele firme, razne d.o.o.- je, v katerih sedijo s.p.-ji. Ali pa s.p. dela za s.p. itd.
To vse so dejansko delovna razmerja!

Dali ti bodo torej milostnih 700 EUR in potem od tebe pričakujejo, da boš delal nek promet. Ta promet so v večini primerov bolj pobožne sanje kot realnost. Zato pa te silijo v s.p.

Če ti je že vsiljeno takole suženjstvo, bi ti morali zagotoviti vsaj milostnih 1000 EUR minimuma, da ti bo ostalo za burek.

Ampak ne, iskali bodo toliko časa, da dobijo sužnja, ki bo pristal na 700 EUR.

700 EUR dobiš, 300 EUR pa so minimalni prispevki za s.p.
Kje so še ostali stroški ki jih boš imel kot s.p..
Zelo premisli, premalo ti nudijo.
Kaj pa če zboliš, do 30 delovnih dni kriješ sam bolniško.
Kaj bo v času dopusta? Prevoz, malica.

Plačilo po realizaciji, da ne bodo potem prišli na plačano realizacijo s strani strank.

ja 700 eur ampak potem naj bi se govorilo o izstavljenih računih za par tisoč eur ja kaj dejansko jih plačajo. današnje zaposlitve so take težko je biti brezposelen

….naj bi se govorilo…
Tega v resni firmi ni vse mora biti zapisano v pogobi.
Ničesar ne delaj brez pogodbe.
Malo si obupana, se vidi iz tvojega zadnjega post.a drži se. Ne za vsa ko ceno delati potem pa biti na zgubi

Zavedati se moraš, da oni lahko rečejo karkoli, a jih na te besede ne veže nič. Pogodbe se podpisujejo za vsak projekt sproti, kar pomeni, da naslednji mesec lahko ne podpišejo ničesar in ti nisi ničesar dolžni.

Če te lahko v primeru, da ne boš zaslužil-a ničesar, vzdržuje kdo drug in ti v skrajnem primeru plača tudi prispevke, potem okej. Če pa misliš od tega denarja živeti sebe in morda še koga, se ti bo pa morda izšlo prvo leto, če boš dobil-a subvencijo za odprtje in plačeval-a polovične stroške, ko bo pa teh privilegijev konec, bo pa treba dejansko služiti.
700 evrov bruto je žepnina neto. Za kakšen kofetek in časopis.

Če prav razumem, dobiš 700 EUR fiksno + variabilni del glede na prodajo.
Koliko približno predvidevajo povprečne prodaje?
Poznam veliko ljudi, ki delajo preko s.p. za 1500 EUR. In jim znese. Tako da je to bolje, kot biti doma in nič delati.
Jaz sem začela delati za firmo preko svojega s.p. z nič fiksnega plačila. Na začetku je bil drobiž, nato se je začelo vedno boljše plačilo. In mi je vse zneslo, lepo sem poslovala.

če si lepo poslovala potem ne posluješ več? le ni tako dobro kaj?

Ne, še vedno poslujem, že 5. leto, , vsako leto bolje. Le da ne delam več za druge, mi ni treba, ker imam dovolj prometa. Ko pa sem začela, pa sem res morala delati preko svoje firme za druge, da sem zbrala za plačo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close