Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Zaplet pri prodaji avtomobila

Zaplet pri prodaji avtomobila

Pred dobrim mesecem sem prodala avtomobil. Pogodbo je pripravila trgovina z avtomobili. Kupnino sem dobila. Pogodbo smo overili pri notarju in na upravni enoti. Nato sva se s kupcem dogovorila, da bo avto odjavil s prometa ter ga registriral na svoje ime. Sedaj se izmika, ga noče odjaviti s prometa. Ima tudi prometno dovoljenje. Nočem, da se vozi z avtomobilom, ki je pisan name (če naredi prom.nesrečo, jaz izgubim bonus, napačna parkiranja, radarji…). Morda kdo ve, kaj sploh lahko naredim?

Kaj pravijo na upravni enoti, kjer bi morala odjaviti vozilo?
Ali je policiji že znano, da kupec ne želi opraviti prepisa?

Saj imaš pogodbo z datumom, kajne?

čimprej to uredi, ker sem tudi jaz imela tako situacijo, s tem da je meni rekel, da je odjavil in jaz naivka nisem preverila, in potem sem dobila kazen za 40 tisoč si, az prekršek, ki ga je on storil. ufff

Tudi jaz imam podobno težavo.Avto sem prodala v nedeljo popoldan nekemu paru,posrednik pa je bil avtosalon.Denar sem dobila,papirjev o odjavi vozila pa še do danes nisem.Poklicala sem nove lastnike in dejali so mi,da avta nimajo več oni,temveč nekdo drug.Dobila sem telefonsko št. od novega lastnika,ta pa mi je dejal,da prepisa ne bo naredil.
Obrnila sem se na policijo,kjer so mi dejali,da nimajo kaj narediti.Tudi svojega zavarovalniškega agenta sem poklicala in ga povprašala,kaj naj storim,pa mi ni mogel z ničemer pomagati.
Sedaj lahko izgleda doma sedim in čakam na kakšno položnico in bog ne daj,še na kaj hujšega.

Če pa kdo ve,kako naj se rešim tega bremena,se pa tudi jaz priporočam za odgovor.

Naredi prijavo, da se xy oseba vozi nedovoljeno z avtomobilom pisanim nate. Bo hitro uredil in tudi policija bo morala ukrepat.
Nikakor ne drži, da se ne da nič naredit. Je pa to res najlažje.

Pri nas je bilo podobno. Klicala sem vse možne inšpektorate, zavarovalnice, policijo,…nič!!! Nihče ni mogel nič, ker ni imel pristojnosti. Ker sem povrhu vsega človeka poznala in je avto ostal v bližnji okolici, sem mu hotela odvzeti registerske tablice, a so me hitro podučili, da to ni več moja lastnina. Ostalo mi je teženje in pa na moje veselje so vozili tudi na moje zavarovanje skoraj do konca.
v glavnem, nič jim nisem mogla :(((

Ko je lani moj mož prodal avto je kupoprodajno pogodbo uredila neka avtohiša. Overil jo je notar. Avto je bil registriran še 3 mesece. Ko so ti trije meseci pretekli je dobil domov pošto naj odjavi avto iz prometa ali pa naj ga ponovno registrira. Kupec o tem ni hotel nič slišati, saj je medtem avto baje razbil in mu je stal doma na dvorišču.

Mož je odšel na Mačkovo (zdaj ne vem kje se to ureja?) s kupoprodajno pogodbo in notarjevim zapisom. Referentka na okencu si je samo skopirala vse papirje in rekla, da bodo zadevo predali naprej policiji. Ta pogodba je bila dokaz, da avto ni več v njegovi lasti, čeprav je bil še napisan nanj.

Naredi prijavo, da se xy oseba vozi nedovoljeno z avtomobilom pisanim nate. Bo hitro uredil in tudi policija bo morala ukrepat.
Nikakor ne drži, da se ne da nič naredit. Je pa to res najlažje.[/quote]

Vprašala sem policista,če bi lahko naredila prijavo,pa mi je rekel da ne,ker je narejena pogodba o prodaji vozila.Novim lastnikom sem dala tudi prometno dovoljenje.

Ja verjamem da ti rekel, da ne. Sej mu je to najlažje. Ma jaz bi jo vseeno spisala in poslala brez razlaganja, da pogodba je že itd. Samo, da s tem in tem avtomobilom pisanim na moje ime se vozi xy oseba proti tvoji volji. Ziher bi ga ustavili in preverili. In če voziš avto brez pooblastila plačaš kazen. Pa naj se menijo naprej in oni dokazujejo, da so avto kupili.

Hvala ti.Res bom storila to in napisala prijavo.Ko tako pomislim,jo bodo morali sprejeti,hoteli ali ne.

Ne razumem kako ste nekateri tako lahkoverni, ko prodajate avto zraven daste še prometno dovoljenje, ki je še zmeraj napisano na vaše ime.
Prvo kar je, ko sklenete in overite kupoprodajno pogodbo tudi odjavite vozilo predno date ključe avtomobila. S tem papirjem o odjavi lahko zahtevate tudi denar nazaj (kasko, obvezno zavarovanje, cestnina…) Saj konec koncev ne morete tudi koristiti bonusa za zavarovanje novega vozila dokler starega ne odjavite!

Pač po toči je prepozno zvoniti.
Prvo kar je, se najprej pokliče novega lastnika in lepo prijazno zahtevate, da gresta takoj skupaj odjaviti vozilo iz prometa, v nasprotnem primeru mu poveste da greste na policijo prijaviti krajo vozilo oziroma nedovoljeno uporabo vozila in naj nocoj lahko tudi ponoči pričakuje policijo na vratih!

New Report

Close