Zapiranje dve leti in pol starega otroka.
eh tako to je, 06.02.2022 ob 18:54
struz, 06.02.2022 ob 18:15
eh tako to je, 06.02.2022 ob 18:05
struz, 06.02.2022 ob 17:04
Mushroom, 06.02.2022 ob 13:45
Nas so tako kaznovali v vrtcu. Če ni za dolgo, dokler se ne ohladi.
ne s takimi razlagami prosim ne…
otroka se ne zapira nikamor, ne posilja se ga nikamor, ker se mu tako daje vedeti, da je nezazelen, da je bolje kot da ga ni… to so grozljiva sporocila otroku s takimi dejanji… ni vazno koliko je star…
se posebej pa tako majhnega, ko ima itak sploh se omejeno zmoznost dojemanja in razumevanja, pa sploh ne mores tako niti obsoditi za napacno obnasanje, nikakor pa sploh ne ga tako disciplinirati…
Ma ja, ne dramatizirajte, no! Dveletnik je velikokrat ihtav in togoten, lahko za prazen nič začne noret, tulit, se metat po tleh in cepetat. Če ne pomaga pogovor, in ponavadi v tem stanju ne pomaga, ni nič takega, če se ga pelje v sobo in reče, da naj pride ven, ko se ohladi. Kaj se mu daje vedet, da je nezaželen??? Daje se mu vedeti, da je nezaželeno njegovo početje in da drugim ni potrebno 20 min poslušati njegovega dretja. To je vse.
Da mu zraven rečejo baraba, no, to je veliko bolj alarmantno. Vprašanje je tudi, kdaj in za kako dolgo ga pošiljajo v sobo. Namesto da tukaj pisariš, razčisti to pri svoji bivši. Če ga pošiljajo tja za vsako najmanjšo stvar večkrat na dan, je seveda nesprejemljivo, kot ni sprejemljivo, da mu rečejo baraba. Če pa ga dvakrat na teden pošljejo v sobo, ker brez veze razgraja in tuli, opleta okoli sebe in nori, pa to ni nič takega. Seveda pa tista baraba ne gre poleg. In če ti ne bi bil pussy, bi to z njimi že razčistil.
nikakor nimas prav… pa poslusaj kaksnega strokovnjaka, cw meni ne verjames, ja s tem zapiranjem mu dajes vedet tocno to, kot da je bolje , da ga ni… da sme obstajat zate samo takrat, ko se obnasa tebi vsecno in nemotece… ce te pa njegovo obnasanje moti, a odstranis celega njega ocitno…
in taka dejanja se kako zelo vplivajo na otroka in ostanejo v nhegovi podzavesti za vedno.
Otrok pa v takih primerih navadno plane se v vedno hujsi jok.
Nikoli se ne posilja otroka nikamor stran in tudi zali se ga ne.
Ja, ja seveda. Če otrok cepeta in nori, ker mu ne daš daljinca, da prižge TV in gleda, moraš eno uro poslušati dretje, ali kako? Pa novodobni starši tudi pravijo, da ga ne smeš ignorirati, ko takole cepeta, ker to pomeni, da ga negiraš in ne sprejemaš in zate ne obstaja več. Tako da sem zadnjič pred trgovino gledala eno mamo, katere triletnik je vreščal ko jesihar, ker mu ni nečesa kupila, ona pa njega v naročje, mirila, božala, on pa njo pljuval, lasal in brcal. Daj, lepo te prosim. Če so otroci doživljali histerični izpad, ker nečesa niso dobili, sem šla iz prostora in pustila, da se umiri. In ja, tudi v sobo so šli, če zadeva ni nehala. Jih je hitro minilo. Ne boš verjela, nihče se ne počuti nezaželjenega in kot da za starše ne obstaja. To je mit, bedarija. Zdaj so že skoraj odrasli, ljubeči, normalni ljudje, pa tudi če so šli tu in tam v svojo sobo, ko so ne neprimerno obnašali. Dajte nehat delat dramo. Kot rečeno, naj tip razčisti, v kakšnem primeru ga zapirajo v sobo in kolikokrat, pa tisto barabo naj razčisti, ker to pa res ni sprejemljivo.
samo eno vprasanje posteno… ker vzgajamo z zgledom in ker za vse veljajo enaka pravila ane: se ti umaknes in se v spalnici zderes, al kricis na otroka in ali ti sme on takrat zaukazat, da utihni, jer nihce tvojega izpada ne bo poslusal…
aja ti imas izgovor, ne je pitegnil za zivec in se smem dret..
remember: ti si odrasel, ti ze miras imerti razvite sposobnosti samokontrole, pa ti spipa in najdes optlravicilo zase… medtem ko malega otroka, dvoletnika, ki se vcasih ne zna obvladati vseh obcutij niti izraziti, od njega pa to zahtevas in ga kazensko zapiras, ce tega ne pocne, ker ga nihce ne bo poslusal… tebe pa vsi morajo in celo opravicilo najdes zase…
dvolicno, nikakva vzgoja z zgledom, totaln podn samomritike
Lahko odgovorim, da je izjemno težko ugotavljat te stvari kolikokrat in kdaj. Vem pa da ni ihtav in ne meče se po tleh itd…samo zdrav fant s polno energije je.
Ko sem bil še skupaj smo probali take stvari razčistit pa ni šlo saj so se med sabo zmenili po svoje in je bilo konec. Ko sem vse to povedal tudi na CSD je CSD prilagajal zgodbe tudi za sodišče tako da je dal iz zapisa vse negativne stvari kar bi škodovale bivši. Ko sem rekel zakaj spušča stvari je bil odgovor, da to ni pomembno za sodisce in nadaljevanje procesa na CSD.
Struz
Ko si tako brihten, ti dam primer od predvčerajšnjim; projekt pranja zob pri tri letnici.
Mala si naštela zobno pasto na ščetko, in čaka. Pa pridem jz, a ti pomagam. Ne mami bo. Dej ne sej je vseen mami ti cunje za jutri pripravlja…Ne mamico hočm…in tako ene 2 min,da se je že cepetalo, tulilo.
Pobasal sem jo in jo dal na štenghaus, da odtuli svoje, vmes jo na cca minuto hodu sprašvat, če opereva zobe, mami čaka v sobi, da jo da spat.
30 min buzeriranja, opral sem zobe, dal lupčka in potem je šla vesela v sobo (kao nič ni), k mamici, kjo je dala spat.
Da bi pa luč ugssnu na štenghausu, bi blo pa pomoje konc sveta…(bi hotla pomoje še spat z lampo).
Še ene 2x jo bom šolal, če bo tkole za oslovo senco trmasta, k vidm da to nekak deluje. Ker je bil pol odgovor na vprašanje a se je splačal tok jokat al pa če boli: Ne.
Covid 2021LE, 06.02.2022 ob 20:52
Struz
Ko si tako brihten, ti dam primer od predvčerajšnjim; projekt pranja zob pri tri letnici.
Mala si naštela zobno pasto na ščetko, in čaka. Pa pridem jz, a ti pomagam. Ne mami bo. Dej ne sej je vseen mami ti cunje za jutri pripravlja…Ne mamico hočm…in tako ene 2 min,da se je že cepetalo, tulilo.
Pobasal sem jo in jo dal na štenghaus, da odtuli svoje, vmes jo na cca minuto hodu sprašvat, če opereva zobe, mami čaka v sobi, da jo da spat.
30 min buzeriranja, opral sem zobe, dal lupčka in potem je šla vesela v sobo (kao nič ni), k mamici, kjo je dala spat.
Da bi pa luč ugssnu na štenghausu, bi blo pa pomoje konc sveta…(bi hotla pomoje še spat z lampo).
Še ene 2x jo bom šolal, če bo tkole za oslovo senco trmasta, k vidm da to nekak deluje. Ker je bil pol odgovor na vprašanje a se je splačal tok jokat al pa če boli: Ne.
jst gledam to drugace… ce zeli da mami pac zakaj ne bi mogla mami, a bo problem ce bodo 5 min kasneje oprani zobje, ce se otroku v tem prisluhne…
a ce bi se ti rad sam stusiral, bi ti blo ok, da se nekdo ustuli in te ptisili, da ti bo on hrbet umil, ce ne te bo ps zaorl na steng haus…
ves kak nasvet bi jaz tebi dala izburaj svoje bitke… vcasih starsi naredite problem, ker ste vi v stiski, ker vi hocete po svojem scenariju in od otroka zahtevate, da v vsem takoj uboga… zakaj si pa mali otrok ne bi mogel sam izbrati s kom si bo zobe umil… komot lahko… tudi otroku se mora prisluhniti v stvareh o katerih lahko izrazi zeljo… in s kom si bo umil zobe je cisto dovoljeno… normalen stars bi prusluhnil in iz tega ne naredil ve erne drame
Oprosti, ampak tukaj si bil pa ti še bolj otročji od otroka. Zakaj zaboga je treba delat tako dramo iz tega?? Ja, TI si naredil dramo! Bi pustil, da mami umije zobe in bi imeli vsi umirjen večer, tko se pa zvečer, ko je otrok zaspan in utrujen, greš neke lekcije iz inata, ker tebe pa že ne bo en froc zajebavu! Glavna lekcija dobre vzgoje: izbiraj svoje bitke! Ali kot pravi Juhant: preden rečeš ne, vedno dobro premisli, če obstaja možnost, da rečeš otroku: ja, ampak kako? Tako ga učiš samoiniciative in iznajdljivosti, namesto slepe poslušnosti in podrejenosti. Ko odraste mu bo prišlo prav.
Avtorju pa: ne, ni normalno. Otroku nikoli ne rečeš ti si… (baraba, nemaren, len, žleht…), ampak : kar si naredil/rekel ni bilo prav, lepo, itd. VEDNO obsodiš dejanje, ne osebe ali njegovih čustev! Enako velja za pozitivne sodbe.
Ker to ni edini primer,in počasi eskalira. In je treba to omejit. Napisal sem sam primer, do zdej smo mižali na oko ni pol…bl na široko sm opisal.
Tudi nisem kr uletel. Je bilo najprej lepo ponujanje 2-3 min, z moje strani, nisem kr uletel in bum.
Ne vem, npr ne doseže soka na sredi mize. Mami, jz bi sok..
Pa mami reče ta večji, naj ji da sok, ket je ona (mami) umazana v kuhinji, in da ne more zdaj.
Ne mami bo dala ueeeee.
A smo dojenčki,al smo stari 3 leta?
Kmal bo dretje, če bo žlica h krožniku narobe pripravljena…..
Ja, je preveč na mamo navezana. Ko jih jz rihtam, zjutri za vrtec al pa zvečer za spat, k je mama v službi, ni pa nbenga izsiljevanja. Vse se lepo zrihta; joka le,če km pade al pa ji tavelka preveč nagaja.
Covid 2021LE, 06.02.2022 ob 22:10
Ker to ni edini primer,in počasi eskalira. In je treba to omejit. Napisal sem sam primer, do zdej smo mižali na oko ni pol…bl na široko sm opisal.
Tudi nisem kr uletel. Je bilo najprej lepo ponujanje 2-3 min, z moje strani, nisem kr uletel in bum.
Ne vem, npr ne doseže soka na sredi mize. Mami, jz bi sok..
Pa mami reče ta večji, naj ji da sok, ket je ona (mami) umazana v kuhinji, in da ne more zdaj.
Ne mami bo dala ueeeee.
A smo dojenčki,al smo stari 3 leta?
Kmal bo dretje, če bo žlica h krožniku narobe pripravljena…..
Ja, je preveč na mamo navezana. Ko jih jz rihtam, zjutri za vrtec al pa zvečer za spat, k je mama v službi, ni pa nbenga izsiljevanja. Vse se lepo zrihta; joka le,če km pade al pa ji tavelka preveč nagaja.
Ne, ni dojenček, je tipična tri-nejdžerka. Išče svoje mesto v družini, pod soncem… bo minilo tako ali drugače. Lahko delaš dramo pri vsaki malenkosti ali pa samo tam kjer je res pomembno. Živci ti bodo hvaležni.
Teh teoretičnih jajc je polna pixna. Sploh nisem bral. Drži pa: niti 2 otroka nista ista….
Jz sm se bal, da bova mela s 1. ful projekt, k je nedonošena, mogoče sva jo clo mal razvadla, ker je bla v najinih glavah podzavestno ” boga”.
Druga čisto nasprotje…..edina podobnost: obe sta punčki z modrimi očmi…
Če bi bila prva tak karakter kot je zdej druga, druge ne bi bilo….
Tale zapis o triletnicah je prav zabaven, sem se prav nasmejala! Ker smo pravkar dali to obdobje čez lahko potrdim – ne, ne splača se it na nož za vsako malenkost. Če lahko upoštevaš otrokovo željo brez večje škode, jo daj in šparaj energijo za pomembne stvari. Veliko se da rešit s humorjem in kakšnimi fintami, kjer otroku daš možnost izbire v okviru možnega. Naši je zelo pomembno, da ohrani obraz, dostojanstvo. Da ni poražena, ker jo to zelo prizadane. Je pa treba biti malo psihologa.
Tittz, 07.02.2022 ob 11:21
Tale zapis o triletnicah je prav zabaven, sem se prav nasmejala! Ker smo pravkar dali to obdobje čez lahko potrdim – ne, ne splača se it na nož za vsako malenkost. Če lahko upoštevaš otrokovo željo brez večje škode, jo daj in šparaj energijo za pomembne stvari. Veliko se da rešit s humorjem in kakšnimi fintami, kjer otroku daš možnost izbire v okviru možnega. Naši je zelo pomembno, da ohrani obraz, dostojanstvo. Da ni poražena, ker jo to zelo prizadane. Je pa treba biti malo psihologa.
Ravno zdaj se na nekem programu vrtijo angleške oddaje Varuška za tri dni ipd…pride pomagat družinam z res nemogočim obnašanjem otrok…in točno to prakticira ob ihtavosti, tepežu ipd, da ga za par minut odstrani – v sobo ali kakšen drug prostor. ko se pomiri, lahko pride ven. Ko so bili moji majhni, jet o tudi bila kazen in to učinkovita, razen pri sinu. Ko ga je kaj polomil, je šel kar sam v sobo in se tam prav fajn imel:).
Jahno, 06.02.2022 ob 21:55
Oprosti, ampak tukaj si bil pa ti še bolj otročji od otroka. Zakaj zaboga je treba delat tako dramo iz tega?? Ja, TI si naredil dramo! Bi pustil, da mami umije zobe in bi imeli vsi umirjen večer, tko se pa zvečer, ko je otrok zaspan in utrujen, greš neke lekcije iz inata, ker tebe pa že ne bo en froc zajebavu! Glavna lekcija dobre vzgoje: izbiraj svoje bitke! Ali kot pravi Juhant: preden rečeš ne, vedno dobro premisli, če obstaja možnost, da rečeš otroku: ja, ampak kako? Tako ga učiš samoiniciative in iznajdljivosti, namesto slepe poslušnosti in podrejenosti. Ko odraste mu bo prišlo prav.
Avtorju pa: ne, ni normalno. Otroku nikoli ne rečeš ti si… (baraba, nemaren, len, žleht…), ampak : kar si naredil/rekel ni bilo prav, lepo, itd. VEDNO obsodiš dejanje, ne osebe ali njegovih čustev! Enako velja za pozitivne sodbe.
Ma seveda, ja!! Dajmo mulcem kar vse pustiti, naj dosežejo vse, kar hočejo! Tamala hoče mamo na vsakem koraku in zdaj bo mama namesto nje same vse počela, ker mala tako hoče? Ker zahteva? Zna sama doseči sok, ampak noče, hoče da ji ga mama da. Zna si sama zobe umiti, ampak noče, hoče mamo, niti oče ni dober. In vi bi skakale okoli triletnika vsako minuto, samo da bo mir v hiši? No, temu, drage moje, se reče PERMISIVNA VZGOJA. Pustiti, da otrok obvladuje vse doma. Da se okoli otroka vse vrti. Da otroku vse nesejo k riti tudi ko je že sposoben narediti stvari sam. Zakaj zaboga, bi morala biti mama za vse?? Ko pa se mati izčrpa in ne more več, pa take babnice sprašujete, ja, kje je pa oče, zakaj pa oče ni vskočil? Ja, ker v istem momentu vzklikate, da naj mama vse naredi, če otrok to ZAHTEVA!!
Avtor Covid, čisto prav imaš in uporabljaš zdravo kmečko pamet. Če otrok brez veze tuli in zahteva vsakih nekaj minut, da mora mama narediti nekaj, kar lahko tudi sam otrok naredi ali pa kdo drug namesto mame, je čisto prav, da pustiš, da se otrok do konca scmizdri. Vsak dan bo malo manj, dokler ne bo normalno pustila, da ji pomaga še kdo drug, ne samo mama. Ne poslušaj teh zblojenih bab, ki so jih navadili, da mora imeti otrok glavno besedo in da se je kot hudič križa treba izogibati vsem situacijam, kjer bi prišlo do tuljenja in tečnarjenja otroka. Ravno obratno, če to počneš in hodiš okoli otroka kot po jajcih, mu poskušaš v vsem ustreči, dosežeš ravno obratno. Otrok je vedno bolj nezadovoljen, trmoglav in siten.
Slovenija576, 06.02.2022 ob 13:40
Pozdravljeni.
Zanima me ali je normalno, da tašča zapira v svoji hiši otroka v drugo sobo, da je sam, ker je baraba? (Kazensko)
Ker smo ločeni in bivša pratnerka živi v hiši, ki je ob hiši zraven njenih starsev. Otrok in ona sta ves čas pri njima in je že ves čas jasno, da sta vlogo staršev prevzela njena starša. Bivša prartnerka ni samostojna oseba. Ne vem pa ali je ona prisotna pri teh dogodkih ali ne.
Ugotovil pa sem, da se to dogaja tako, da je otrok oponašal bivšo taščo in meni rekel, da naj grem v sobo in me zaprl. Po pogovoru mi je povedal, da ga zapira v sobo.
Sedaj se sprašujem ali je to normalno ali kaj? Ker tako malega takole kaznovat za moje pojme ni normalno.
Hvala za odgovore.
Otroka vzami k sebi in je problem resen. Le kako lahko ima oseba,ki ni samostojna otroka….Zakaj ni pri tebi….aja….potem nisi prost….a nisi pripravljeni skrbeti 24ur za otroka…ocetje na papirju
Moj otrok bi ze zdavnaj zamenjal stalni naslov….
Tale zgodba tudi meni ni čisto jasna, otrok star 2,5 leti pa pri babici? Hodi v vrtec? Kje so starši? Toliko star otrok zna biti naporen za starejše da ga čuvajo po 8 ur. Mojega je pri teh letih babica pazila ko ga je šla iskat v vrtec ob 3-eh in sta zunaj počakala name do štirih. Partner je prihajal iz službe prej vsak drug teden. Torej, če ni v vrtcu, ga vpišita, in ne bo treba skakat po ctd-jih in prijavljati babice. Bo pa malo več dela za starše, ker sigurno je lažje ga peljati k babici, sploh če stanujejo skupaj, kot pa ob šestih zjutraj z otrokom v vrtec.
Avtor ima popolnoma prav glede opažanja in vse pohvale za pravo starševstvo!
Otrok definitivno skozi vrsto igre pokaže, kaj se mu dogaja in to zelo nazorno. Otroku se razum počasi začne razvijati šele po 5 letu, do takrat pa deluje popolnoma čustveno. Kar je pokazal, ni enkratni dogodek, ampak je postal nek ponavljajoči se vzorec in je zato pomembno o tem spregovoriti.
Za zanimivost, od mnogim doživetij z otroci: v varstvu je en otrok prišel k meni s skodelico, iz katere je jedel z usti in mi povedal, da oponaša mucko. Ker mucko vsi božajo, največ on, je hotel še božanje. Hitro mi je bilo jasno, da se doma ne božajo in sem mu rekla, da se lahko pride k meni cartat kadarkoli ga bo volja in da zato ne rabi oponašati mucke, ki jo imajo doma.
Otroci so definitivno slika okolja, kjer odrašča.
Priporočam tudi Juhanta, pa Ljubeča mama stran na FB.
Lep pozdrav.
Res, 06.02.2022 ob 13:55
A ti sebe prepričuješ, da imaš za sina einstajna ali pa mozarta.
Otrok star dve leti in pol ti je rekel da pejt v sobo in te zaprl, ker si bil kao baraba? Kar sem jaz videl dveletnih otrok, komaj vedo zase, ne pa da bodo posnemali tako kompleksne vzorce. In ti potem še razložili kaj se dogaja. Upam, da ti je samo dolgčas in si ne napletaš nekih zgodbic iz sovraštva do bivše familije.
Imam 2,5 letnika in je sposoben ponoviti nekaj kar je videl ali slišal, sploh če je to ponavljajoce dejanje. Otroci me lažejo.
Bivša partnerka ni stabilna oseba pišeš. Vprašaj se, kakšno travmo je doživela v otroštvu z tako mamo, ki z dejanji sedaj še škoduje tvojemu otroku. Otroka uničujejo, njegovo mlado psiho, upaj samo, da mu še ne dajo kaj proti živahnosti. Danes je otrok zaprt v sobi ,čez nekaj let pa bo na otroški psihiatriji in to zaradi tašče. UKREPAJ takoj, že včeraj bi bilo prepozno.
Ima leto in pol starega otroka, ki ni v vrtcu, ampak ga več kot 9 ur na dan čuva 73 let stara babica s katero tudi živi. Očeta ni blizu.
Ta babica, če mene vprašaš, nima vseh pečk v glavo vpetih, zj* je že sodelavko, ki ima tisoč in en problem sama s sabo in tudi temu otroku ne kaže nič boljše, ker ga bosta vzgajale dve taki,.,.,.
Forum je zaprt za komentiranje.