zanohtnica
moja sedaj že zelo stara mama je rekla… od nohta daj narazen kar na trdo,boli kot sto matr,notri daj večkrat na dan PROPOLIS. jaz sem 2x morala noht kirurško dol vlečt,okrevanje boleče in dva tedna nič vožnje avta in hoje ker boli. potem sem se spomnila na mamo. od takrat se mi je še ponovila gnojna zanohtnica in sem večkrat na dan pošpricala z propolisom. s tem sem očistila gnoj in se je lepo zacelilo. od tega je 12 let in se ni ponovilo. avtorica, nosiš morda pretesno obutev in ti stiska prste skupaj? to je ponavadi začetni vzrok, ali pa padec imunskega sistema zaradi antibiotikov in ali stresa.. čeprav je grdo videti rjav sprej propolisa na nohtu,se očisti in se pozdravi. možu sem tudi tako pomagala. vse dobro!
Mi smo rešili pri sinu s sledečim:
– najprej namakanje v tople kamilice (vsak večer cca 10 minut)
– nato s fiziološko očistit
– nato gor daš jodovo mrežico (kupiš v lekarni, mislim, da piše Nadine), pa čez sterilno gazo in zalepiri (ne preveč na tesno, toliko, da čez noč obstane na mestu).
Tako navodilo nam je dala zdravnica (prvič je tudi ona malo očistila, pa vsake toliko smo šli pokazat, če je ok. Sem ji res ful hvaležna za to.
Zjutraj pa daš dol, da se čez dan zadeva zrači. Trajalo je sicer skoraj cel mesec, ampak pod nož ni bilo treba in je sedaj že nekaj let mir ‘ po tem sklepam, da smo uspešno sanirali (ker baje če režejo, se rado ponovi).
Forum je zaprt za komentiranje.