Zanič torte ostanejo na krožnikih, dobre pa se zmažejo
Naslov si že prav napisala, potem si pa malo zašla. Torej – dobre torte (domače ali kupljene) se hitro zmažejo, zanič torte (domače ali kupljene) pa ostanejo na krožnikih. Nikakor ne drži, da so vse kupljene torte zanič, kot tudi ne, da so vse domače dobre. Mogoče je res tudi, da je doma narejeno torto gostom malo bolj nerodno pustiti na krožniku kot kupljeno, ker vidijo, kako željno gostiteljica pričakuje pohvalo ;-))) Pri nas imamo zelo radi nekatere domače in nekatere kupljene, tako da kar povprek nekaj ocenjevati ne gre.
Ni ravno pravilo, da so domače torte boljše od kupljenih.
Jedla sem že domačo torto – prevzaprav samo poskusila – ki je bila tako zelo zanič, da mi je šlo na bruhanje. Pa sem zelo sladkosneda, da ne bo nerazumevanja! V pudingovo kremo je bila vmešana želatina, tako da je bilo vse skupaj tako nagnusno zanič …… Tudi moj mož je ni pojedel in otroci tudi ne. Ostali odrasli so jo hvalili! ne vem, ali zaradi vljudnosti, ali jim je bila res všeč.
Okusi so različni!
Nasprotno pa sem pred kakšnim mesecem jedla nebeško dobro kupljeno borovničevo torto. Božanska smetanova krema z borovnicami na beljakovem testu ….. Ali kdo ve, kje delajo takšne torte. Oseba, ki jo je prinesla, je povedala samo to, da jo je kupila v Ljubljani. Ni povedala KJE v Ljubljani.
Joj Plesalka, katera torta je pa narejena na osnovi vode? Ne bluzi no.[/quote]
Ne bluzim, preverjeno!
Pri prejšnjem slaščičarju so delali take, čisto vodene, brez okusa. Biskvit delajo z vodo. Zato smo zamenjali slaščičarja.[/quote]
Džizus no, biskvit se dela iz jajc, ne iz mleka, niti iz vode.
Razen, če ga delaš iz praška. Tega pa res lahko zmešaš ali z mlekom ali pa z vodo.
Hm, meni tole diši na AS. Tam imajo res dobro borovničevo torto z beljakovim testom.
(moja, doma narejene, je ravno takšna:)[/quote]
Če poveš še to, kje je tale AS – se tam dobiva in mi prineseš še recept :))))))))))[/quote]
Recept je na prehrani. http://med.over.net/forum5/read.php?21,1117510,1117640#msg-1117640
As je pa v Ljubljani v Knafljevem prehodu, to je prehod med Slovensko cesto (avtobusna postaja pri glavni pošti) in Wolfovo.
Ne bluzim, preverjeno!
Pri prejšnjem slaščičarju so delali take, čisto vodene, brez okusa. Biskvit delajo z vodo. Zato smo zamenjali slaščičarja.[/quote]
Džizus no, biskvit se dela iz jajc, ne iz mleka, niti iz vode.
Razen, če ga delaš iz praška. Tega pa res lahko zmešaš ali z mlekom ali pa z vodo.[/quote]
Podajam dva izmed možnih receptov za biskvit z dodatkom vode:
4 jajca, 8 žlic vode, 20 dag sladkorja, 24 dag moke, 1 vanilin, 1 zavitek pecilnega praška;
ali:
3 jajca, 14 dag sldkorja, 3 žlice vroče vode, 1 vanilin, 12 dag moke, za noževo konico pecilnega praška, maščoba in drobtine za model;
Pa si nisem sama receptov zmislila. So potem tudi nas na praksi narobe učili, očitno.
Jaz tudi nisem ljubiteljica tort, ampak ker imam danes rojstni dan lahko rečem, da je bila včerajšnja res odlična, OK ni se sicer prav pretirano lepo rezala, ker je bila oblita s čikolado in je not imela mehko kremo z celim morjem jagod, ampak bila je pa WAW in ni bila narejena doma, ampak kupljena (pekarstvo Orehek), najboljša torta, ki sem jo kdajkoli jedla pa je bila na moji poroki (jo je naredil en lokalni popoldanski slaščičar) Svatje so hodili po dodatne kose, kljub temu da so bili res siti vse ostale večerje, ker je bila tako dobra).
Spominjam, pa se še dveh tort, eno sem dobila za 7 rojstni dan. Bila je resnično noro dobra in lepa, dvonadstropna (jo je naredila teta), druga pa
mi je za par let vstavila željo po katerikoli torti, ker je bila maslena, čudno umetna…, smo jo pa skupaj s sosedovimi otroci dobili kot nagrado na pustnem festivalu. Od takrat nisem jedla še nobene tako zanič, čeprav z LC in podobnih cenenih varjant tort res ne maram.
Forum je zaprt za komentiranje.