Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zamrzovanje špinače

zamrzovanje špinače

Drage mojstrice, ve boste gotovo vedele: ali lahko zamrznem juho, pripravljeno iz sveže špinače?

Hvala in lep pozdrav!

Jaz mislim, da lahko. Če lahko zamrznemo špinačo samo, zakaj ne bi mogli še juhe.

lp Majuška

… zato ker je kuhana špinača, še enkrat pogreta, strupena!!

Špinače naj se ne bi pogrevalo, ker vsebuje neke snovi, ki ob pogrevanju postanejo strupene.
Veliko stvari pogrevam, špinače nikoli.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kar jaz vem, je tako, kot pravi Vladka.

Res je, ne sme se je pogrevat. Prav tako sem zadnjič zasledila, da se ne sme pogrevat kolerabica. Potem, pa sem malo premišljevala, kaj pa menite o cvetači in brokoliju? Kaj pa blitva? Včasih se mi zdi kar škoda kakšne zelenjavne juhce, vendar sem vedno v dvomu in jo potem raje dam kar mrzlo kokoškam.LP

Kako pa je s tem, ko dajem špinačo v skrinjo jo blanširam, če pomislim, da ko jo potem skuham je to že drugič kuhana špinača. Kako pa potem shranjujete špinačo za čez zimo?

Jaz od kar pomnim špinačo blanširam in jo zmrznem, pa moram reči, da nismo imeli nobenih težav. Res je, tudi mene so učili, da se ne sme špinača pogrevat. Temu se izogibam, ko špinačo skuham za prilogo ali kot kremno juho. Raje pojemo mrzlo, če kaj ostane ali pa dam naši “kanti za smeti” kot imenujemo našega LUCKYa (zlati prinašalec). LP Silvia

Kako je pa z blitvo, ali se je tudi ne sme pogrevati? Jaz namreč uporabljam blitvo in jo vedno kar precej zamrznem za pozimi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close