Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zamrzovanje kumar

zamrzovanje kumar

Vsako leto imamo preveč kumar. Ne maram vloženih, rada imam sveže v solati kar tako ali pa s smetano in zelišči. Zanima me, ali se da oz. kako kumare tako zamrzniti, da bi bile potem pozimi uporabne za solate?
Lep pozdrav!
Lidija L.

PRIPRAVI JIH KOT ZA SOLATO, DAJ V VREČKO IN V SKRINJO ,toda ne ostanejo dolgo – pogrenijo , bolje jih je vložiti samo v slanico -brez kisa ,
surovih ne jem , ni pa boljše solate , kot so naribani “krastavci” , stisnjen česen in bučno olje njam . L P OGI

Halo, OGI! V slanico jih lahko vložim? Kako? Sem bolj zelena za vlaganje v karkoli .. eh!
Lidija L.

kumar se nisem zamrzovala. iz druge roke… kolegica pravi,da njena mama nareze kumare na tanke kolute /ne riba/ in spravi v skrinjo. ko jih rabi,jih samo odmrzne in pripravi- v solati-ponavadi. menda so take kot sveze !?
poskusi-mogoce manjso kolicino- za probo 🙂 lp petra

Sem zmrzovala naribane na kolute, nesoljene, samo odcejena voda.
OK za solato s kromprijem, omake…
Mogoče se pri solati opazi malo manj “čvrstosti” ko zagrizeš, pa me ne moti.
Naredi 1 majhen paketek za probo, če t bo všeč ,pa na juriš.. :):)

danes sem naletela na ta recept. tudi te kumare so za v hladilnik 🙂

hladna kumaricna juha

30 dag kumar
1 manjsa zelena
1 cebula /drobno narezana/
1 strok narezanega cesna
1 loncek kisle smetane
1 loncek jogurta
1 zlica narezanega koromaca
sol,poper
1 zlicka belega vinskega kisa

kumare olupimo in naribamo.posolimo in pustimo 1 uro.odcesimo in zmikasmo. dodamo jogurt,smetano,česen,sol,poper,zeleno.,premesamo . vlijemo jih v skodelice in postavimo za cez noc v hladilniku. okrasimo z vejicami petrsilja,koromacem…

saj je se poljetje- in pa dokaj toplo..:) kot nalasc za te dni. lp petra

Danes se prvič javljam.Večkrat pa berem in tudi kaj sprintam.
Ta juha me je zelo navdušila. Petra,si jo ti že naredila? Kaj bi pa zraven? Pozdrav Tana

ne,te juhe se nisem delala. danes sem nanjo “naletela”. delala sem neko podobno. moj moz dela tudi ledeno juho-poleti 🙂 zraven te kumaricne bi mogoce dobro sli na maslu popeceni kruhki!? lp petra

Verjetno bi res šli popečeni kruhki.
Mi lahko katera zaupa recept za tople kumare? Pozdrav Tana

poglej v iskalnik /danes menda dela/ pod tople murke-5.7.04, kumare- 10.7.03. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close