zamrzovanje juh
Jaz namenoma skuham več juhe, tako da je za večkrat. Povedala ne bom nič novega pa vendar: ko jo skuham jo ohladim, precedim, tako, da vsa maščoba ostane na cedilu in jo potem po porcijah za dva, zamrznem. Ne vem no, meni se zdi kar v redu tudi zamrznjena; mogoče prispeva vonjava, ko se juhca kuha, k temu, da se nam pravkar skuhana zdi boljša.
Enako skuham tudi zelenjavne juhe v malo večjih količinah pa fižolovo, se prav tako obnesejo zamrznjene. Se splača, zlasti tam, kjer imajo družinski člani radi juhe (zlasti moški!).
LP
Namenoma skuhamo v velikem loncu, jemo dva dni, ostalo zamrznemo po porcijah. Okus? Tako očitne razlike ni, da bi opazila, bolj se nismo poglabljali. Vedno tako prav pride, ko lahko poflikaš… Včasih zamrznem tudi kakšen jogurtov lonček juhe, prav pride za obogatitev kakšne zelenjavne ali česnove juhe.
LP Mimi
cukrček, zakaj pa naj ne bi otrok jedel odmrznjene juhe?
Če je sveže skuhana, ohlajena, spravljena v zaprto posodo, zmrznjena … in odmrznjena – to pa res ni nič takega. veliko bolje, kot pa, da nekaj dni stoji v hladilniku.
Saj se materino mleko tudi zmrzne, pa ni nič hudega …
Se pa strinjam, da ima sveža bolj poln okus.
Ampak tudi jaz tako delam – velik lonec, za dva dni sveža, ostalo v lončke po porcijah ali pa v čisto male posodice kot jušno osnovo.
Zmrznem tudi kremne in zelenjavne juhe, a to le tiste, ki jih naredim iz sveže zelenjave.
Edino špinačne juhe pa nisem nikoli še zmrznila!
Danes pa zvem same nove stvari o goveji juhi!?
Zakaj pa je hitro pokvarljiva? Mislim, ni mi jasno kaj lahko naredi juho, hitro pokvarljivo – ok, iz mesa je, a ta ja prekuhan. Me res zanima!
Kakor vem s(m)o jo vedno imeli po nekaj dni v hladilniku – seveda na hladnem. Vedno smo jo precedili, maščobo pa pobrali dol pred kuhanjem, saj naj bi maščoba naredila dodaten “pokrov”.
Forum je zaprt za komentiranje.